30 maj -16

Idag var det dressyrträning igen. Han kändes lite stelare idag än han varit senaste tiden så vi fick börja med att flytta ut bakdelen på volten. Det gick bättre än förra gången och är väldigt lösgörande. Efter det jobbade vi lite med traven och att han skulle ta för sig framåt samt att jag inte skulle behöva sitta och driva vart tredje steg. När vi var nöjda fick vi en liten skrittpaus och så tog vi galopp. Återigen jobbade vi med samma saker som senast, alltså att lossa innersidan samt att försöka vända honom lite. Jag har verkligen noll känsla för när det blir rätt men vi fick ganska mycket beröm för galoppen så jag antar att den var bra. :p Vi avslutatde med serpentiner och halvhalt på medellinjen och idag var det mycket bättre, jag tror att båda två fattat hur det skulle göras. :p Det känns som det gick bättre med övningarna idag även om formen kändes lite bättre sist men han var ju helt klart väldigt fin bitvis. Nu gäller det bara att lyckas rida så bra på lördag när vi ska tävla igen, om vi kommer iväg vill säga, en av hästarna är väldigt snorig och hostig och vi skulle få besked idag eller imorgon om det var något som kräver isolering. :s 
 

28 maj -16

Idag hade vi lite aktiviteter i stallet. Det var en blandning av working equitation och western. Efter en kortare uppvärmning testade vi att gå över en lastpall och en pressenning. Lastpallen blåvägrade han och det fanns ingen typ av infångare så vi gav upp det. Pressenningen gick bra när jag gått före på marken även om den var lite läskig ändå. Efter det gick vi in på banan och körde lite "stationer". Jag började med att flytta en pinne mellan två tunnor. Först var det lite svårt att få honom att ställa sig brevid tunnan så jag kunde ta upp pinnen men det löste sig rätt snabbt och vi klarade det i trav efter att ha testat först från stillastående och sedan skritt. :) Efter tunnorna skulle vi öppna och stänga en grind, det gick väl sådär. Han ville inte ställa upp sig längs med den ordentligt och förstod nog inte riktigt vad jag ville när han skulle backa och flytta sig mot den när vi skulle stänga. Nästa övning var att rida in mellan bommar som låg i ett L och sedan backa ut igen utan att nudda bommarna. Det gick faktiskt riktigt bra och vi klarade det helt en gång även om vi nog inte skulle få några stilpoäng för det direkt. Vi gick sedan vidare till den gröna mattan som han skulle gå över. Han ville inte först men efter en stunds försök gick det faktiskt. :) Sista övningen var att vända runt ett varv på en liten fyrkant. Det gick jättebra åt ena hållet, åt det andra var det svårare men en gång klarade vi det i alla fall. Som avslutning hade vi tävling i Pole bending. Vi skulle rida ner längs banan, slalom upp igen och sedan slalom ner och sedan rakt fram tillbaka igen. Vi fick en varsin träningsrunda och sedan körde vi på tid. Andra gången var det rätt bra fart på honom och några svängar tog han faktiskt i galopp, annars försökte jag trava slalomen. Vi lyckades på något konstigt vis vinna. :p Vi fick tiden 26.4 sekunder, Ibaz kom tvåa på 26.8 någonting och Sputnik trea på 27.1 så det var ganska jämnt ändå. Det var väldigt roligt över lag och jag upptäckte även saker vi behöver öva på, typ flytta undan för skänkeln. :p

27 maj -16

Det blev tömkörning idag. Han var seg men duktig ändå. Vänster varv fungerade ovanligt bra och vi fick till mycket galopp, sällan ett helt sammanhängande varv men han bröt i alla fall av efter kortsidan och fick inte stopp mot staketet för att han inte svängde. Vi kunde även vara på en lite mindre volt och galoppen såg fin ut sista varvet. Höger galopp var bra och vi kunde till och med jobba över bommen jag lagt fram. Det blev lite avbrott ibland men det var nog mest för att han inte riktigt orkade. Traven i höger varv blir bättre den med tycker jag. På slutet när han fått lite mer bjudning gick han hyfsat i form. 
 
 

26 maj -16

Idag hoppade vi lite grann på banan. Jag hade plockat fram fyra titthinder, vattenmatta, spånbal samt grön matta i rad över medellinjen samt några sockerbitar. När vi skulle in på banan var det läskigt, någon hade ju ställt sockerbitar innanför grindhålet och en skottkärra utanför! Han gick och sneglade på hindren och skottkärran när vi red fram men däremellan var han riktigt fin. :) Han kom ihop på en gång med trevlig bjudning och form. Som väntat krånglade det när vi skulle hoppa. Den gröna mattan var läskig och vattenmattan var läskig. Spånbalen var nog inte så läskig egentligen men det stod ju mellan vattenmattan och den gröna mattan så då kunde han inte koncentrera sig på den... Sockerbitarna gick bra i alla fall. Han var lite tveksam först men hoppade i alla fall och det blev bättre fort. De andra hindren tragglade vi med rätt mycket från alla håll och mot slutet fungerade det rätt bra. Vi lyckades ju även pricka det värsta regnet så vi var rätt så blöta när vi var klara. 

25 maj -16

Idag red vi bort förbi Styrstad och sedan längs gärdena runt Bjärby. Han var seg när vi skrittade men när vi tagit oss över första diket piggnade han till lite. Vi jobbade med att öka och minska galoppen i fältsits och efter en liten stund gick det riktigt bra. Speciellt i vänster galopp kändes han jättefin och självbärig när jag kortade honom på slutet. Traven var väldigt bra den med, han hade egen bjudning och gick fint i form och jag behövde bara sitta där. :) Han känns verkligen jättefin för tillfället, hoppas det håller i sig. :)

23 maj -16

Hästen höll på att skrämma slag på mig idag... Efter att ha släpat in honom från hagen så såg han skithalt ut på höger fram när vi kom in i stallet. Jag kollade igenom benet noga men hittade varken sår, svullnad eller värme, värme var i och för sig svårt att märka då han lägligt badat i dammen innan jag kom och hade blöta ben. :p Jag kratsade hovarna för att se om han hade fått något där men det såg bara ut som lera. Jag kunde inte förstå vad han hade gjort men vi gick ut så jag kunde se hur han rörde sig i trav och plötsligt var hältan försvunnen! Teorin är väl att han hade något i hoven ändå, alternativt att han gick och småsnubblade i stallgången, den är ju inte världens jämnaste. 
 
Vi var iväg och tränade hoppning sedan. Han kändes väldigt trevlig när vi red fram även om jag önskat lite mer framåtanda. Det blev en ganska kort framridning då han kändes så pass bra och jag inte ville trötta ut honom i onödan. Vi fick börja med att hoppa en kombination med två små kryss. Han var lite seg och backade av första gången men sedan gick det bra. När vi hoppat det några gånger åt varje håll fick vi hoppa en bana. Det gick bra och han kändes ganska positiv. Det var bara jag som övergav honom första gången på oxern samt lite på räcket med grinden under. Han hoppade men kröp intill lite och blev lite osäker. Andra vändan låg hindren på ungefär 80 centimeter och det gick super, han tog till och med av stort på oxern när jag bad om det. :) Han kändes väldigt ridbar och jag kunde koncentrera mig på att göra bra vägar och ha lite mer koll på honom. Vi red bara 30 minuter då han skötte sig så bra. :) Väl hemma blev det lite stretching, bad och godis vilket han verkade nöjd med. Jag tycker han har utvecklats väldigt mycket typ senaste månaden och han har blivit väldigt trevlig att rida. :)
Efter gårdagens lerbad...
 

22 maj -16

Idag red vi en ny väg i skogen. :) Först red vi bort till kohagen och sedan bort längs gärdena där. Det finns ju ett dike över till nästa gärde som jag inte vågat mig på tidigare då han kan vara lite kinkig med sådant och det ändå var hyfsat brett men senast vi var där verkade han inte bry sig om det så idag gjorde vi ett försök. Efter lite tvekan tog han ett stooort kliv över, jag hade ju förväntat mig ett hopp. :p Väl över verkade han väldigt nöjd med sig själv. :) Vi fortsatte längs gärdena till vi kom bort till vägen in till Styrstad och red den hem igen. I skogen blev det en hel del trav och galopp men annars tog vi det lugnt. Han var ganska tittig och pigg bitvis men fin när jag fick ihop honom. :)
 
Idag var det betessläpp i stallet. Han värmde upp i rasthagen tillsammans med Lemon... Det kom ju lite nya hästar utifrån så då var man ju tvungen att springa lite och sedan höll de på och busa med varandra och resa sig. Själva betessläppet gick rätt bra. Han var ju lite taggad och hade svårt att stå stilla men när vi väl släppte dem var det inte så mycket spring. De drog bort till dammen och stannade där sedan. Akke fick en smäll på halsen av en av de nya hästarna men han bara skakade lite på huvudet och fortsatte äta så det var nog ingen fara med honom. När vi gick hängde han med Dante, Lemon och Poet. Han passade även på att premiärbada... När han var klar var han grå upp till magen med lerstänk på hela huvudet. 

21 maj -16

Igår skulle korven egentligen vilat men jag blev lite sugen på att hoppa vattenmattan igen då den är sååå farlig. Vi var mycket seriösa barbacka med hackamore. :p Först gick vi över den med mig på marken rätt många gånger och när han började slappna av lite vände jag på den då den är blå på ena sidan och röd på andra. Den var lite läskig igen då så vi gick några vändor till innan vi tog på tränset och hoppade upp. Han var rätt tveksam i början när jag satt på men det var i alla fall inte lika stökigt som tidigare gånger, jag hade i och för sig fixat lite infångare den här gången. :p Vi gnetade på tills han gjordde det hyfsat avslappnat och så vände jag på den igen och så tog vi det några gånger till innan han fick gå ut i hagen. 
 
Idag tränade vi dressyr och han var riktigt fin. :) Vi fick börja med att flytta ut bakdelen på volten. Det gick helt okej även om han tappade bjudningen ibland och kändes som han skulle sura ihop. Efter det övergick vi till att göra skänkelvikningar från medellinjen ut på spåret vilket var lättare. Där fick han en liten skrittpaus innan vi tog galopp. Vi jobbad med att han skulle komma ihop och bakifrån för att kunna göra vändning på bakdelen. Jag tyckte det var svårt med vändnignarna då jag inte fick någon känsla för när det blev bra. Vi vände bara något språng, hade vi gjort fler skulle det nog vara lättare att känna. Han kändes även som han skulle bryta av vilken sekund som helst vilket gjorde att jag ramlade fram lite med överlivet. När jag fick lite skäll för det och satt ordentligt i sadeln blev det bättre. Det blev ganska mycket galopp och på slutet var han lite trött. Som avslutning red vi "kantiga" serpentiner med taken att jag skulle tänka lite bakdelsvändning i bågen och sedan göra en halvhalt på medellinjen. Även här hade jag svårt att få till det då han var ganska stark i handen och det var svårt att ta en förhålling men samtidigt driva på. Efter en stund fick jag i alla fall en känsla för hur jag skulle göra och vi fick till några riktigt bra halvhalter. Tanken var att han skulle aktivera bakbenen mer och bli lite kvickare, det kändes lite som en början till piaff. Han gick riktigt trevlig idag och kändes super. Tränaren tyckte att snart så rider ni LA, jag som inte ens vill starta LB för jag inte tycker jag får ihop honom. :S Grejen är väl den att på tävling sitter jag och mesrider, hemma kan han vara hur fin som helst... Förhoppningsvis blir det bättre med lite mer regelbunden träning, jag har ju inte tränat dressyr regelbundet på minst sju år. :p
 
Vi var seriösa med skydd och benlindor för ovanlighetens skull, normalt brukar jag inte ha något på benen när jag rider dressyr. 
 
 

19 maj -16

Igår red vi ut en sväng tillsammans med Matilda. Vi red gärdesvägarna runt Styrstad och Bjärby. Det blev mest skritt då Matilda hostade så fort vi travade. Han kändes fin när jag jobbade honom i alla fall. :)
 
Idag red vi i kohagen och även längs gärdena där borta. Han var pigg och busig och jag fick nästan sitta och hålla in. Det blev mycket galopp längs gärdena. I övrigt kändes han ganska fin, fortfarande ganska mjuk och trevlig. På slutet när vi red hem fick jag ihop honom riktigt bra i traven. :)

17 maj -16

Igår var hovslagaren här och han fick bakskor. :) Hon började bak och det gick hur bra som helst, när hon kom till frambenen däremot hade han tröttnat och stod och ryckte med benen en del. Det hjälpte väl inte att han var mätt heller och hade tappat intresset för höet, annars har det fungerat väldigt bra att jag stå med en höpåse som han äter ur när han blir skodd. På sista benet fick han ha sin slicksten istället och då gick det bra. 
 
Idag har vi hopptränat. Han kändes ganska seg under framridningen men ändå rätt genomriden. Vi började med att hoppa två små räcken på en åtta och det gick jättebra, inga tveksamheter alls. Efter det hoppade vi ena räcket och sedan två oxrar. Även det gick bra även om han kröp intill oxrarna. Jag misstänker att det beror på att jag överger honom typ sista galoppsprånget, han behöver stödet hela vägen. Efter att ha hoppat de hindren i lite olika ordning lade vi till en annan oxer med fyra galoppbommar innan och en efter. Han kom hela tiden in dåligt över bommarna och jag blev väldigt passiv i min ridning så sprången blev sådär men han ställde i alla fall upp och hoppade. :) Sista gången vi tog den oxern red jag bättre och vågade hålla kvar stödet hela vägen och då hoppade han bättre. Sista gången låg den på 90 centimeter gissar jag, den var i alla fall högre än den andra oxerna som var 80 centimeter. :) Det blev en väldigt kort träning, vi höll knappt på en halvtimme men han skötte sig så bra och kändes lite trött så det var bättre att sluta än att bara sitta och nöta för sakens skull. Överlag bjöd han på en väldigt trevlig känsla idag. Bra inställning på hindrena och inte alls lika stel i sidorna som vanligt och jag fick till en bra galopp. 
 
Nu blir det lite hårdkörning för herrn. På lördag är det dressyrträning och på måndag ny hoppträning, sedan ska jag försöka vara lite konsekvent med mitt tränanade. :p Tanken är ju att träna en gång i veckan, varannan hoppning och varannan dressyr, så nästa vecka ska vi vara i fas då jag planerar dressyrträning samma vecka som nästa dressyrtävling. :p
 

15 maj -16

Vi skulle tränat dressyr idag men tränaren ställde in på grund av dåligt väder och avsaknad av regnkappa, vi kör nästa helg istället. :p Det blev lite dressyr på banan ändå och jag trodde han skulle vara på uselt humör i regnet då han inte alls gillar det men han var riktigt fin. :) Vi började med att jobba framåt och köra övergångar och en stor åttvolt. Han är lite knölig att byta varv på då huvudet gärna åker upp så fort man gör en förändring men efter en stund blev det rätt bra. I galoppen jobbade vi med fattningar från skritt. Fattningarna gick ganska bra men det där med att sakta av till skritt igen var svårare, det blev oftast rätt många travsteg först. I  höger varv var han riktigt trälig i skritten ett tag. Jag jobbade mycket med att forma honom runt innerskänkeln och när det gick igenom blev han superfin. :) Väldigt trevlig och vi fick till och med till en avsaktning från galopp till skritt i varje varv med bara ett par travsteg. Vi gjorde även lite förvänd galopp, en båge på varje långsida, i båda varven och det gick fint. :) Riktigt nöjd med hur han kändes på slutet. :)
 

14 maj -16

Igår red vi ut och körde ett rejält galopp pass. Det blev runt Bjärby och hela vägen längs E22:an. Jag försökte öka och minska galoppen med blandad framgång. :p Han höll på och byta till höger galopp hela tiden av någon anledning. Jag misstänker att jag satt snett men jag vet inte riktigt. Bitvis var han fin i alla fall och bitvis spänd. 
 
Idag skrittade vi bara ut en sväng barbacka. Det blev en kortare sväng vid motionsspåret och sedan runt Ånestad. Han var lite seg men snäll annars, inget bockande eller annat stök. :)
 
Vi har även hitta ett acceptablel sätt att borsta på. Normalt tycker han det är pest att bli borstad men av en slump stod jag och gnodde bort smuts med ryktskrapan och det var jätteskönt... Vi har roat oss med det i två dagar. Det var ett effektivt sätt att bli av med all päls han inte fällt än i alla fall. :)
 
Igår red jag även ponny. :) Jag fick erbjudande om att prova stallets B-ponny och det är klart man inte tackar nej till det, det är ju alltid roligt att prova nya hästar. :) Hon kändes inte så liten som jag trodde hon skulle göra och var väldigt trevlig att rida. Vi hängde med Matilda på en sväng runt kohagen och det var bra fart på henne och hon blev bara piggare och piggare ju längre vi kom. :p Det hjälpte säkert inte att Matilda gick och taktade typ hela ridturen heller. Det blev mest skritt och lite trav men ett par gånger började hon galoppera men hon bockade ju direkt då så det blev typ ingen galopp. Första gången höll jag på att åka av då jag inte var beredd men sedan var det inga problem. :) På slutet red jag ihop henne en bit och då kändes hon riktigt trevlig. 
 

11 maj -16

Vi hoppade på banan idag. När jag red fram var han sjukt seg och lyssnde dåligt på skänkeln så fokus låg bara på att han skulle gå framåt. När jag kände mig hyfsat nöjd började vi hoppa. Jag hade ställt en oxer och ett räcke runt spåret och vi började med räcket. Det var jätteläskigt då jag lagt vattenmattan under så han började med ett stopp innan vi kom över. Han fick ta det ett par gånger till så han skulle hoppa lite mer avslappnat innan vi tog det från andra hållet. Även där stannade han och dummade sig och han smet även förbi åt höger ett par gånger fast han hoppat det redan... När jag var hyfsat nöjd hoppade vi oxern istället. De första gångerna kändes det som han skulle stanna och jag fick trycka över honom. Det blev i alla fall bättre vartefter och efter 3-4 språng fick vi ett normalt språng och då fick det räcka med oxern. Som avslutning tog vi räcket några gånger till och han var fortfarande tittig och dum i vänster varv men i höger hade det släppt nästan helt. Han kändes väldigt fin när vi travade av sedan så någon nytta gjorde nog passet ändå även om jag fick kämpa. :p
 
Han verkar även ha levt rövare i hagen idag. Han hade ett hovformat så på bringan samt lite småsår på andra stället och Lemon hade också haft en del märken så det känns som de inte har varit överens idag... 

9 maj -16

Vi red en sväng i skogen idag, ganska kravlöst med fokus på framåtbjudningen. Vi började med ett varv i kohagen och fortsatte sedan till pulkabacken vidare hemåt. Han började piggna till ordentligt efter backen som han fick bestämma tempot i själv, det blev full fart efter halva. :p Han kändes så pass pigg så vi tog vägen förbi Bjärby hem. Strax innan backen fick han för sig att bocka den typen och jag satt nästan lite löst. :p Han kom igång i galopp när han bockade så han fick fortsätta uppför backen innan vi saktade av. Han passade på att bocka någon gång till på vägen hem. 
 
När vi i princip var framme vid stallet såg han något jättefarligt, jag vet inte riktigt vad. Han har knappt varit så rädd förut. Hela hästen var spänd och skakade och två gånger kändes det som han skulle tvärvända och dra iväg men han lät bli när jag höll om lite extra med skänkeln. När han var lite lugnare hoppade jag av och då blev allt bra igen, världens mammagris är han. :p
 

7 maj -16

Idag var vi då och tävlade div III på VRF. När jag kom på morgonen hade han bara dödat två knoppar och åstadkommit en stor fin bajsfläck på halsen samt ena frambenet. :p Han blev utkastad i någon halvtimme först, annars blir han bara upprörd och jobbig, sedan skötte han sig snällt när jag fixade knopparna och gnodde bort bajsfläckar. 
 
Framridningen blev väl sådär kan jag känna i efterhand. Jag var lite spänd och ville för mycket vilket resulterar i att jag fastnar i handen och glömmer driva. Det hjälpte ju inte att det kändes ovant att rida med sadel igen efter en vecka barbacka. Jag hade svårt att få fram honom och få honom att lyssna på skänkeln. Bitvis gick han fint men däremellan var det sämre. Nere på collecting ring såg han farliga saker utanför banan och blev lite spänd men det hann vi jobba igenom innan vi fick gå in. Jag kände mig ändå ganska klar när det var dags att gå in på banan, normalt har man ju ridit fram alldeles för länge och ibland har det blivit stressigt. Jag tyckte programmet gick sådär. Jag satt och spände mig istället för att slappna av och rida honom framåt. Formen var ostadig bitvis och han lyssnade dåligt på skänkeln. Det blev ändå 56,667% vilket kändes ganska rättvist och vi fick två sjuor på travprogrammet, en på inridingen och en på avsaktningen efter sista galoppen! 
 
Efteråt var jag lite irriterad på mig själv att jag inte ridit bättre och när jag hörde procenten tänkte jag att vi säkert kommer bland de sista då det brukar vara mördande konkurrens på dressyrtävlingarna. Lagtävlingen kändes också ganska körd då jag trodde att det bara var ett placerat lag då det bara var fem lag totalt. Jag var inte ens nere och tittade på resultaten utan åkte hem direkt men det var ju lite för att transporten krånglade med. Jag var tvungen att backa i uppförsbacke och med häst i så gick påskjutsbromsen i så det vara bara att lasta ut och backa utan häst istället. När jag kom hem och tittade på resultaten så hade det inte gått så dåligt ändå, jag kom på delad sjätteplats och bara 6 poäng från placering och laget kom tre och fick pris då de delade ut pris till de tre första av någon anledning. :)
 
 

6 maj -16

Vi red ett kortare pass på banan idag. Vi började med en bra övning jag hittade på Hippson där man rider på medellinjen och gör en åtttametersvolt ungefär var tionde meter. Vi gjorde det två gånger i skritt först och sedan övergick vi till trav med en övergång till skritt mellan varje volt. Jag tyckte han blev ganska mjuk av det. När jag kände mig nöjd blev det lite galopp i varje varv för att checka av innan v red igenom LC:2. Det gick helt okej även om det inte var någon superkänsla. Som vanligt var det svårt att få till det efter skritten så det övade vi lite mer på efteråt och då gick själva momentet med att ta tyglarna superbra men han ville inte fatta för skänkeln. Jag var på honom lite extra en gång då och sedan var det en hela nnan häst att rida. Supertrevlig galopp och fin trav med. Jag gjorde faktiskt bara någon uppridning i trav med två halter innan vi gav oss. 
 
Efter Akke var det Sputniks tur. Han var inte så sugen på att bli riden. Redan när jag kom in i boxen såg han ut som han tänkte "Jaha, är det den där jobbiga människan igen". Han tyckte inte riktigt att han skulle ha träns och när vi sedan skulle sitta upp så vägrade han ställa upp ordentligt vid bänken, han bara flyttade ut rumpan... Hade jag haft sadel hade det nog gått men jag red barbacka så det blev lite fel vinkel att kasta sig upp från. :p Det slutade med att jag fick gå och hämta pallen istället. Han kändes allmänt seg och visade tydligt att han hellre ville gå hem. Det blev i alla fall bättre fart på honom när han hade bajsat. :p Vi red motionsspåret och sedan runt Bjärby hem. 
 
Akke fick sig ett bad när jag var klar med Sputnik och sedan betade vi ungefär 40 minuter innan vi gcik in och knoppade då vi ska iväg och tävla dressyr imorgon. :) Jag kan lova att han såg fundersam ut när han åkte in i boxen med knoppar och pyjamas. :p
 
Nybadad häst som var mycket nöjde med att få beta gräs. :)
 
 

5 maj -16

Igår red vi barbacka på banan igen men det blev bara basicsaker. Mycket övergångar och en hel del serpentiner och volter. Vi tog även några varv i galopp åt båda hållen bara för att känna på det. Överlag var han fin men galoppen kändes lite seg. 
 
Han maskades av i tisdags och igår blev jag äntligen klar med hagmockningen, jag tror jag har kört närmare 30 kärror...
 
Idag red vi runt Ånestad. Egentligen hade jag tänkt rida en annan runda men det blev lite snålt med tid så det fick bli den istället. Vi fortsatte jobba med övergångar men han var väldigt ofokuserad så det blev bara halvbra. Skritten fungerade men så fort vi gjorde halt eller började trava åkte huvudet upp...
 

2 maj -16

Igår red jag Sputnik igen. Den här gången var vi ute på gräsvägarna och han var mycket piggare än på banan. :) Vi gjorde inget seriöst, lite blandat trav och galopp. 
 
Akke har varit lite hostig och snorig vid ridning så han vilade igår och idag tog vi ett lugnt pass på banan. Jag red barbacka och vi skrittjobbade mest. Vi övade på att ta tyglarna efter fri skritt och så blev det en hel del övergångar. Vi gjorde även lite sidvärts vilket gick bra. På slutet fick jag riktigt fin trav på honom när jag hittade tillbaka till lite vettig ridning. :p Inget hostande idag, bara lite genomskinligt snor i näsborrarna när vi var klara. 
 
Imorgon blir det vila och så kör vi något lugnt på onsdag igen. :)

RSS 2.0