29 juni -17

Någon vecka innan vi skulle till kliniken släppte de in en ny häst i hagen brevid och Akke sprang förmodligen en hel del för han var svullen över senorna på båda fram på kvällen... En eller två dagar efter det linade jag igen och då var han plötsligt halt på vänster fram. :( När vi var på kliniken tyckte veterinären att han reagerade på båda fram när hon böjde och han var ju tydligt halt på vänster. Eftersom han är lite svår att sticka och kan bli arg så bedövade och behandlade hon alla leder i båda fram på en gång. Efter det såg han bra ut i vänster varv men fortfarande lite smsåknagglig i höger. Som jag förstod det så hade han inflammation i knä och kotor båda fram om man gick efter hur ledvätskan såg ut. :( Nu har vi skrittprogram fram till återbesök om cirka 4 veckor och då ska vi se om det är något konstigt med höger bak förutsatt att han är bra i frambenen. Han ska promeneras för hand i 20 minuter om dagen den här veckan, sedan får jag skritta uppsuttet och i princip öka tiden med 10 minuter per vecka. 
 
Zeta och Baloos matte har köpt en till häst vilket var lite dålig timing. De släppte honom med Zeta och Matilda igår morse och Akke fick ta över sjukhagen med Baloo som sällskap. Han sprang lite när de andra hästarna sprang men höll sig ändå ganksa lugn och det var ju inget okontrollerat. De andra sprang mycket mer kan jag säga. Jag skulle gärna vilja släppa tillbaka Akke innan återbesöket om han ska fortsätta gå i liten hage/inte springa då jag tror han håller sig mer stilla om han får gå i stora hagen men problemet är att jag är rädd att han kommer att springa när de släpps ihop och kanske dra upp skadan igen. :( Han får gå själv i två veckor i alla fall så får jag se hur han ser ut, ser det bra ut kanska han kan få gå själv ihop med Carlos någon dag till att börja med och fungerar det så kan man prova att släppa ihop dem. 

18 juni -17

Det går verkligen jättebra med mitt bloggande, inte. :p Tid och ork saknas lite och hästen har dessutom blivit halt. :(
 
I söndags hoppade vi och det gick ganska bra. Han kändes ganska fin när vi red fram och hoppade små hinder men när det blev lite högre kravlade han sig i princip över, framför allt oxern. Det blev mycket bättre på slutet när jag satte mer galopp i honom och litade på min avståndsbedömning, då fick vi till några bra språng. Som högst låg hindren på 80 centimeter. 
 
I tisdags klättrade vi i pulkabacken, det blev tre varv där och två i galopp i backen på motionsspåret. Han tyckte det var lite småjobbigt men klarade det bra. Jag började fundera lite över hans lustiga sätt att ta sig ner för backar igen, han har ju alltid haft svårt för det och nästan gått i skänkelvikning ner när det blivit lite brantare. Jag trodde det var bristande styrka i början men googlade lite och kom fram till att han kanske har problem med bakknäna, suck. I onsdags när vi skulle rida kliade han sig på halsen med höger bak när vi gick in från hagen och benet liksom låste sig en kort stund och han var ordentligt halt. Det såg bättre ut när vi kom in i stallet men han var inte ren när jag testade att lina några varv. Det var bättre dagen efter men fortfarande inte helt ren, han har nog dragits med det ett tag då han känts stel bak och sett lite knagglig ut ibland men det brukar försvinna efter en stund och däremellan kanns han ju trevlig. Vi har i alla fall en tid på kliniken den 27:e så får vi se om de hittar något. Vi som skulle komma ut och tävla igen. =/

10 juni -17

I torsdags red vi gräsvägarna runt Bjärby. Det blev mycket trav och galopp och han kändes trevlig. 
 
Igår red vi dressyr på banan. Han var över lag väldigt trevlig. Vi började med bakdelsvändningar vilket gick sådär för att sedan övergå till trav och rida mycket volter i olika storlekar. Det blev mycket galopp under passet, först göra lite mindre volter och sedan lite fattningar från skritt och förvänd galopp. I vänster varv gick det mesta bra men i höger varv var det svårare. I volterna faller han inåt, mest för att jag lutar mig inåt omedvetet, och han blir lite lång och springig i fattningarna. Det är lite samma problem med den förvända galoppen och han blir springig och obalanserad. Över lag var jag i alla fall nöjd och bitvis gav han en väldigt trevlig känsla. 
 
Idag var vi ute och skrittade barbacka. Först red vi bort förbi Styrstad kyrka och nästan ända bort till korsningen där för att få lite miljöträning vi husen och sedan tog vi svängen runt Bjällbrunna hem. Det var trevligt och jag hade inga direkta krav på honom. 
 
De började även gå ute på nätterna igår så han var lite trött idag. :)

5 juni -17

Det blev lite tömkörning idag. Han såg fin ut över lag även om bjudningen var sådär och han nästan såg ut som han gick på bogarna men bakbenen såg fina ut så jag vet inte. Han längde ganska fint på långsidorna och vi jobbade lite med att inte fuska med hörnpasseringarna. I övrigt var det mest arbete på volt då jag kände mig allmänt trött och matt. Imorgon blir det nog vila då en tripp till Ikea är inplanerad. Jag ska även försöka boka in en hoppträning mot slutet av veckan eller nästa vecka, vill komma igång med tävlandet igen. :)

4 juni -17

Igår red vi runt motionsspåret barbacka. Vi jobbade lite med övergångar på grusvägen, annars hade jag inga större krav på honom. 
 
Idag red vi samma runda men tog vägen runt Bjällbrunna dit. Han var rätt seg tills vi passerat Bjällis, då blev han plötsligt superpigg. Jag brydde mig inte så mycket om att jobba ihop honom utan lät honom mest trava på och så galopperade vi lite när vi närmade oss skogen. Det har legat en låda som jag antar använts för att göra snowboardtrick med ovanför pulkabacken och igår såg jag att någon hade vridit på den så den gick att hoppa. :) Det gjorde vi naturligtvis idag och det gick jättebra, han hoppade utan att blinka och verkade tycka det var kul, den var väl 60-70 centimeter hög. Det låg även en lite stock över stigen en bit bort som vi hoppade två gånger. Efter första språnget trodde jag nästan inte han skulle stanna då det gick hemåt och neråt. :p Det gick bättre att hoppa den bortåt. 

2 juni -17

Vi har tagit det ganska lugnt senaste veckan men trappade upp lite i tisdags med ett dressyrpass på banan barbacka. Vi började med bakdelsvändningar på en fyrkant och fortsatte med trav och byta varv ofta. Bakdelsvändningarna gick bra åt höger men åt vänster försvann bakdelen gärna utåt. Traven kändes över lag väldigt trevlig, galoppen däremot var inget vidare. Vi gjorde fattningar från skritt och han var superseg. När vi travade av kändes han i alla fall riktigt trevlig. 
 
I onsdags var vi ut och travde och galopperade på remsorna. Traven kändes bra men han var rätt loj i galoppen, jag misstänker träningsvärk. Han maskades av i onsdags så han fick vila igår och idag blev han vaccinerad igen så då blev det också vila. Eventuellt gör vi något imorgon men jag kanske prioriterar att mocka hagen, han har lite minivila just nu ändå och min motivation är i botten. 

RSS 2.0