24 februari

Idag tömkörde jag Akke. Till att börja med tog vi en kortare sväng runt rasthagen och upp till vägen för att se om han kunde sköta sig och det gick helt okej. Han skyggade lite några gånger men inget större. Vi testade med släpan eftersom han ändå var hyfsat lugn och när jag fick på den skärpte han sig. Han gick väldigt sakta och försiktigt. :) Han hade inga större tendenser till att sparka mot den heller, i den skarpa svängen lyfta han lite högre på benet som kom emot den men inte farligt. Då han skötte sig så bra så fick det räcka med ett varv och vi avslutade med lite mer tömkörning. Det blev även en sväng ner till tranformatorstationen då han absolut ville gå ditåt. Där trodde jag han skulle ta död på mig. Av någon anledning ska han gå rakt ut i skogen, gärna där det inte finns någon stig, så vi kompromissade och gick på en hyfsat upptrampad stig i skogen och jag trodde jag skulle dö av andnöd, snacka om dålig kondis. :p När vi kom tillbaka till den plogade vägen skulle han in i skogen igen men det fick räcka tyckte jag så vi gick hem igen. 
 
Han är lite söt när han inte får som han vill när vi borstar. Om han fick bestämma skulle han stå med huvudet i de tomma mathinkarna, alternativt med huvudet i Nunnes krubba som han kommer åt från gången men det får han inte för mig. När jag säger nej åt honom surar han ihop och lägger öronen bakåt, lite humör har han allt. Så länge han inte gör något värre än så får han hållas, nu är han ju mest söt och jag bara ignorerar honom. :p
 

23 februari

Idag blev det en sväng med Nunne. :) Vi red bort till Fågelvik och vägen var fin så det blev en hel del trav och galopp. Han var inte lika mjuk som senast men inte farligt stel heller. Idag gick det faktiskt att byta galopp i svängarna, vi är ju inte så bra på det. När jag höll ihop honom och förberedde ordentligt bytte han. Jag är inte säker på att det blev rena byten, svårt att känna när man står upp, men jag tror det. :) Hemåt blev han väldigt stark och drog som en liten galning i galoppen. :p  Överlag var jag ganska nöjd med ridturen, jag hade en hemsk huvudvärk så kraven var inte speciellt höga. 
 
Jag var inte överdrivet pigg efter att ha fixat åt båda hästarna och ridit men Akke behövde åtminstone borstas så det var bara att plocka in honom. Han fäller något kopiöst nu och det försvann lite hår, det hjälper väl inte att han inte blivit borstad på en dryg vecka heller... När den värsta pälsen var bort gick vi ner en sväng till banan och han fick gå lös. Till att börja med gick han bara och undersökte och när jag smackade så blev det lite trav också. Efter en stund blev det dock fart på honom och han tog ett par varv i galopp. Sen tyckte han att vi skulle leka och kom fram till mig och gjorde tendenser till att resa sig och försöka få mig att busa med honom. Då kände jag att det var dags att ge sig eftersom jag varken hade hjälm eller väst, inte för att han skulle göra något med flit men det är lätt att man kommer ivägen ändå. Han kom i alla fall ihåg inkallningen, så fort jag gjorde något ljud kom han in till mig. :)
 

21 februari

Mycket piggare idag efter lite mer sömn än vanligt och eftersom det fortfarande var ljust när jag kom till stallet kunde jag inte låta bli att ta en promenad med min skrutt. :) Han var i full färd med att få fart på Eliot när jag hämtade honom så jag hade mina farhågor om hur han skulle uppföra sig men det gick över förväntan. :) Vi gick Kärleksstigen och han var riktigt duktig tills vi var på väg hem igen, då blev han upprörd av någon anledning men han lyssnade bra på mig ändå, jag behövde bara skälla på honom en till två gånger och då lyssnde han direkt. 
 

20 februari

Mådde verkligen piss idag, huvudvärk och allvarliga planer att åka hem ifrån jobbet den första timmen. Det blev som tur var bättre efter en kopp te så jag blev kvar hela dagen men då jag hade allvarliga misstankar att det berodde på sömnbrist blev det ingen ridning. Jag åkte hem och lagade mat innan jag åkte till stallet istället. I stallet fixade jag mina hästar och plockade in alla odjur. Efter det var det bara att åka hem och gå och lägga sig. :)

19 februari

För ovanlighetens skulle var jag lite ridsugen så det fick bli en barbackatur på banan. Nunne kändes supermjuk i början och var riktigt trevlig. Efter lite galopp blev han något stelare och lite springig men orken tog nog slut då. Jag var i alla fall nöjd med honom. 

17 februari

Idag blev det promenad för herrn. Vi tog vägen ner till Bäckerslund och sedan skogen hem. På vägen gick vi förbi en trädgård där två hundar kom och skällde som galningar på oss, det tyckte han var lite läskigt och han hade funderingar på att kasta sig men gjorde inte det när han kände att jag höll i honom. I övrigt gick det bra även om jag måste påminna honom lite då och då om att det är jag som bestämmer, då är han snäll en stund tills han har glömt igen. :p
 

16 februari

Idag red jag en tur med Nunne. Vi red bort till Eriksberg och vägen var riktigt fin så det blev en hel del trav och galopp. För ovanlighetens skull kändes han riktigt arbetsvillig och engegerad, trevligt. :) Jag provade mina nya plaststigbyglar med och jag är rätt så nöjd med dem, lite smala fotplattor men sköna annars och väldigt billiga. 
 
Akke blev tömkörd jag hade egentligen tänkt köra med släpan men han var väldigt tittig idag och vände runt några gånger för jordfläckar så vi struntade i den. Han fick gå lite längre istället och det blev en tur ner till tranformatorstationen. Överlag var jag ganska nöjd med honom och vi har riktigt bra precision på svängande nu så länge han absolut inte vill gå någonstan. Det var lite halt så vi nöjde oss med skritt, imorgon blir det nog promenad istället. Han var väldigt sprattlig och titttig idag men jag tror det beror mer på överskottsenergi än att han verkligen är rädd. 
 

14 februari

Äntligen har jag fått min efterlängtade galoppsadel och idag blev det premiärtur med Nunne. :) Jag hade tänkt rida bort till Eriksbergsvägen men längst ner i Kristinabacken stod det en bil som vi inte kom förbi så det var bara att vända igen och rida vid stallet. Det blev ingen seriös ridning, först lite trav för att värma upp honom och sedan lite lugn galopp. Sadeln var fruktansvärt obekväm när man inte stod upp men så är den ju gjord för det med. Nunne var tittig idag men inte speciellt pigg och kändes trött i kroppen. När vi skrittade av så släppte jag stigbyglarna och då var sadeln i alla fall skönare att sitta i. :)
 
Orkade inte göra något med min korv idag, han skulle verkligen behöva en promenad men jag orkar inte alls just nu. :(
 
Här är den, min fina galoppsadel. :)
 

11 februari

Duktig pålle idag med. :) Som jag misstänkte fick jag jobba över idag och var hemma vid sex men var konstigt nog ganska pigg i stallet. Jag plockade in Akke och snabborstade lite innan vi klädde på sadel och träns och jag satt på honom igen. :) Jag började med att hänga lite som igår men han bryr sig ju inte om det så jag hoppade upp. Idag tog vi det från höger och han reagerade lite när jag svängde över benet men när jag väl var på plats var det lungt, jag är ju inte supersmidig när jag ska upp från "fel" håll. :p Han stod för en gångs skull stilla när jag hoppade upp så när jag kände att han var cool med att ha mig där så smackade jag lite och han fick skritta fram till gödseldörren, typ fyra steg. :p Jätteduktig var han även om det var lite vingligt, det kändes speciellt när jag skulle hoppa av och omfördelade vikten lite hastigt. Nu inväntar vi barmark och bra underlag så ska vi nog ge oss på att hoppa upp ute och kanske skritta en lite bit. :)
 

10 februari

Idag satt jag på Akke för första gången. Han var superduktig och brydde sig inte något speciellt. :) Vi började med att tömköra en sväng, ungefär som igår och eftersm han skötte sig så bra avslutade vi ganska snart och gick in stallet igen där vi tog på sadel och tyglar. Jag började med att hänga lite men när han inte brydde sig om det så satte jag mig på honom. Han knallade som vanligt bort till gödseldörren men där stod han snällt och undrade nog lite vad jag pysslade med. :) Eventuellt ska jag prova igen imorgon men då från höger sida, jag får se om jag orkar efter jobbet. 
 
Bildbevis. :) Inte världens bästa bild men den är i alla fall tagen från hans rygg. :)
 

9 februari

Vilken skillnad det var på hästen idag! Mycket skötsam på stallgången, lyssnade till och med när han skulle ner i mathinkarna och jag sade nej. :) Vi började med en promenad runt rasthagen och upp till vägen och han skötte sig fint, lite distraherad och olydig vid vägen när han såg något men annars duktig. Nästan hela vägen gick han och lekte med longeringsdeltat jag hade på tränset, tog tag i det med tänderna och gick och slog med huvudet. :p Han tyckte i alla fall det var roligt, bra att han kan underhålla sg själv. Eftersom han skötte sig tömkörde vi samma sväng och även då skötte han sig bra. Vi gjorde serpentiner över vägen och förutom att vi hamnade i snödrivorna i början innan jag fått koll på svängandet och han fattat vad det handlade om så gick det super. Jag tror han behövde den aktiveringen för att inte hitta på bus. :) Han stannade även snällt när jag ville det. Eftersom han skötte sig så bra så gav jag mig fort och vi gick in igen, det snöade ganska rejält med så det var skönt att komma in. Eftersom han skött sig så bra så provade jag att hänga på honom och jag kunde ligga på mage på båda sidor utan att han brydde sig. :) Från höger gick han iväg men jag låg kvar och det tog liksom stopp när han kom fram till väggen. :p Han såg inte ängslig ut och jag var bra sugen på att sitta på honom men det kändes som att det var bättre att sluta när det gått så bra. Imorgon kanske det blir att sitta på honom, jag får se vad han säger om det hela då. :)
 
Någon som har satt lite muskler tror jag :)
 

Trött, lat och dåligt väder

Den här veckan har det inte blivit någon ridning... Har varit ganska fullt upp och jag har inte orkat riktigt, snön har ju även den gjort sitt till att det inte blivit någon ridning.
 
I måndags hade jag Nunne och skulle väl egentligen rida men när jag kom till stallet snöade det blötsnö och jag var inte alltför sugen på att ge mig ut så jag tänkte att jag rider på torsdag och fredag istället.
 
I tisdags var det stallmöte så det enda jag hann med förutom att mocka och fixa var att borsta Akke en kvart, suck.
 
I onsdags blev det i alla fall en sväng med mitt monster. Tanken var egetligen att tömköra men han var jätteupprörd när jag borstade så jag lade ner de planerna och det fick bli promenad istället. Till en början skötte han sig okej men när vi kom upp till vägen var han helt hemsk. Han gick förbi mig när vi gjorde halt och när jag skulle backa honom försökte han springa på mig och preja mig. Eftersom jag bara hade grimma på honom och han dessutom hade täcke så var det svårt att kunna kontrollera honom och det tog en bra stund av bråk att få honom att göra som jag ville. När han gav sig vände vi och gick tillbaka men då kom det naturligtvis en bil så jag kunde inte fortsätta med halterna, det var bara att gå på tills vägen delade sig. Där fortsatte vi och återigen lyssnade han inte och skulle springa ner mig. Den här gången gick det i alla fall fortare att få honom att förstå att man inte gör så och efter det så gick vi hemåt och då lyssnade han super på mig så vi gav oss. Nästa gång vi går promenad blir det med träns och ett spö så jag har bättre kontroll över honom, han ska inte lära sig några dumheter. Jaja, han tycker i alla fall det är roligt att komma ut. 
 
Igår sprack ridplanerna igen, det strulade på jobbet och jag var inte hemma förrän sex. När jag kom till stallet kvart i sju var jag på väldigt dåligt humör och fruktansvärt trött så det blev bara att fixa hästarna och sedan hem igen. 
 
Idag provade jag att gå på slackline i klätterhallen vilket var riktigt roligt men svårt och det resulterade i att jag kom till stallet kvart i åtta... Jag var faktiskt lite ridsugen men det blåste typ halv storm och snöade isnålar och tanken på att vara tvungen att brodda och ta på sig hjälm och väst och dessutom inte ha något roligt ställe att rida på gjorde att det inte blev något ändå. 
 
Svanslappen på Akkes bästa täcke var halvt bortriven idag... Jag misstänker en viss Eliot. Jag har för mig att den var lagad förut och det går att sy ihop så det är ingen jättekatastrof men det känns jobbigt att göra det. Tyvärr måste jag se till att få det gjort snart då det är det enda täcke han har som passar och är vattentätt. :( Imorgon ska jag se om jag inte kan tömköra honom lite men vi börjar med promenad och om han sköter sig så blir det tömkörning. 
 

2 februari

Det blev en sväng med Nunne i halkan, vi hade i och för sig fyra brodd i varje hov så det var inte så halt för oss men ändå. Det blev lite klättring på andra sidan motorvägen och Nunne var pigg, speciellt på vägen hem när han hade fått göra fattningar uppför hela backen. :p
 
Akke har fått ofrivillig vila nu. Tanken var att jag skulle motionera honom varannan dag men just nu är det så halt vid stallet att jag knappt vill ta ut honom från hagen i onödan. Jag borstade honom i alla fall ordentligt idag, det blev till och med lite ryktning och borstning av svansen. :)
 

RSS 2.0