27 november -16

Igårred vi bort förbi Styrstad bygg och vidare till grusvägen på andra sidan gärdena. Det var ganska kravlöst men när vi jobbade var han fin. Totalt var vi ute i lite mer än en timme. Idag har han vilat. Jag passade även på att tvätta svansen igår då den blivit väldigt skitig. 

25 november -16

Idag har vi varit ute och klättrat. Vi tog grusvägen bort till pulkabacken och när vi kommit upp där red vi fem varv i backen på motionsspåret. Första gången var det full rulle nerför med men sedan höll jag i lite mer och då kunde han skritta om än lite på sned. Som avslutning tog vi en vända till i pulkabacken, sedan kändes hästen rätt mör och svettig blev han med. :p 
 

24 november -16

I måndags skrittade vi ut en sväng barbacka tillsammans med Matilda runt Bjällbrunna. Han var lugn och snäll och kändes ganska mjuk. 
 
Igår red vi på banan. Först jobbade jag bara med att få honom avslappnad och gjorde lite övergångar, när det fungerade gjorde vi en del sidvärts vilket gick super. Det blev både skänkelvikningar, öppna och sluta. :) I galoppen jobbade vi först med att komma igång ordentligt och red på i ett ganska högt tempo och lade in lite tempoväxlingar. När det kändes bra övade vi fattningar, först från trav utan att ta upp huvudet och sedan från skritt. I höger varv var det svårare men det kändes ganska okej ändå. När jag tagit en kort paus för att spänna sadelgjorden blev han superfin och gjorde världens fattning åt vänster och galoppen var helt underbar. Efter det var jag nöjd i vänster varv och vi testade ett par fattingar åt höger igen och fick faktiskt till en nästan lika bra galopp åt det hållet. Efter det nöjde vi oss och travade av. Han kändes väldigt trevlig under större delen av passet även om han blev spänd lite till och från som vanligt. Han kändes helt underbar när vi travade av och det blev till och med lite ordning på längningarna i traven. Tyvärr hann belysningen slockna innan vi var helt klara och då blev han väldigt spänd så vi körde en liten stund till så att han slappnade av igen och så fick han skirtta av runt hagen då han var sjöblöt. 
 
Idag var vi bara ut på en liten skrittur med en piggare häst än väntat. Det blev barbacka runt gärdet. Vi tesade lite trav med och han kändes superfin där. :)

20 november -16

Igår blev det faktiskt tömkörning och han var rikitgt fin. :) Då jag i princip var tvungen att molhålla på ytter för att hålla honom på spåret satte jag den tömmen i gjorden istället och vilken skillnad det blev! Han blev så fin och väldigt trevlig att jobba med. Vi har annan däckel och andra tömmar just nu då syrran har de "bra" grejerna och jag vet inte om det var det som gjorde skillnad. Jag kom åt honom mycket bättre än i longeringen och även i höger varv kom jag åt honom bra. Det blev en del övergångar och vi övade även på att göra halt och ställa upp hyfsat jämnt vilket även det funkade fint. Jag hade lite dålig koll på tiden men jag tror vi höll på i närmare en timme men då blev det en del skrittt med. 
 
Idag har vi varit ute på gräsvägarna. Vi har ridit lite fram och tillbaka på ställen vi inte är på så ofta och det slutade med att vi var ute i närmare 1,5 timme. Det var lite blandade gångarter men ganska mycket skritt. Han kändes ganksa mjuk och trevlig men på slutet började han kännas lite kort i steget och stel. =/ Över lag hade jag inte så mycket krav, det var mest skönt att komma ut i det fina vädret. :)
 

18 november -16

Igår linade jag på banan. Han rörde sig bra men var lite seg men över lag var jag nöjd med honom. Totalt höll vi på i ungefär 30 minuter. 
 
Idag var vi ute i regnet och red. Det blev grusvägen mot Smedby och sedan gräsvägarna till Bjärbyvägen och hem. Han var pigg och busig och det blev mycket galopp på gräsvägarna. När vi travade kändes han riktigt trevlig och på grusvägen övade vi på övergångar, utan att jag skulle fastna i handen och det gick faktiskt helt okej även om han såg farliga saker ibland. Jag hade bytt tillbaka till den andra bommen med och det känns som han trivs bättre med den. 

16 november -16

Hästen har fått lite extra vila igen. :p I söndags var det fruset och tråkigt när jag var i stallet så jag struntade i ridningen, i måndags kunde vi faktiskt vara på banan, igår vilade han som vanligt och idag har jag mått lite sådär så det blev vila idag med. 
 
Han gick ganska bra i måndags. Inte lika pigg som han varit senaste gångerna på banan även om han som vanligt blir superdistraherad så fort det rör sig folk på vägen i mörkret... Jag tappade ändå bara tålamodet en-två gånger, det var rätt bra för att vara mig just nu. Vi började med att jobba med lite serpentiner och övergångar innan det blev galopp. I galoppen jobbade vi med förvänd galopp och det gick ändå hyfsat även om han lätt blev spänd och tittig när vi kom ut på spåret. Han kändes ganska trevlig mot slutet och jag kunde korta ihop honom lite. Problemet just nu är att han inte riktigt jobbar igenom kroppen och känns lite kort i steget. Jag vet inte om det beror på sadeln eller om det är något annat. Jag får väl testa att byta bom igen... Helst skulle jag vilja testa barbacka men det kommer inte min kropp att gilla. =/
 
Frukost i hagen i söndags morse :)
 

12 november -16

I torsdags blev det en skrittur tillsammans med Matilda. Han kändes ganska trevlig och jag var glad att jag orkade ut, när jag åkte från jobbet var jag inte så sugen på att rida. 
 
Igår red vi gräsvägarna längs krondiket. Han var pigg och bockig men blev ganska fin på slutet. 
 
Idag tänkte jag rida samma väg som igår men på andra sidan diket efter grusvägen. Där vi kom bort till slutet på den vägen insåg jag att diket över till nästa gärde inte alls var så stort som det såg ut från andra hållet så vi fortsatte över där och red lite i skogen på den sidan. Tyvärr finns det ju inga bra ridvägar där så vi skrittade bara runt lite inna vi red hem igen. På hemvägen fick han lite styltor, framför allt bak, trots att snön inte ens täcker marken... Han kändes jätteläskig att rida när ena bakbenet plötsligt försvann titt som tätt, jag gick faktiskt hem sista biten då det nästan kändes som han skulle ramla omkull ett tag. :s Annars var han väldigt fin och vi gjorde serpentiner i galopp på gräsvägarna så han fick jobba lite i förvänd galopp. Traven var också trevlig större delen av tiden. 

9 november -16

Händer inte mycket här. I söndags var vi ute på gräsvägarna i mörkret då jag hade insläpp. Det var typ inga krav alls, vi busred mest. :p I måndags blev det ungefär samma väg men jag jobbade honom lite mer och försökte göra övergångar. Han kändes ganska trevlig faktiskt. Det var hårdare i marken så vi tog det lite lugnare men det var ganska okej om man höll sig där det var mer gräs. 
 
Idag skulle jag ridit egentligen men jag orkade verkligen inte och kändes mig inte sugen heller. Det är bara kallt och hårt ute just nu. Vi ryktade en lång stund i stället och fixade svansen. Imorgon har jag insläpp igen så då ska jag försöka komma ut. 
 
Nöjda hästar med sin höbal i lördags. :)
 

4 november -16

Idag har vi hopptränat. :) Det gick faktiskt riktigt bra med tanke på hur han har känts den senaste tiden. Jag lyckades glömma sporrarna och han blev så klart seg när vi kom bort till M... Han var lite spänd och tittig när vi red fram på egen hand men det blev bättre sedan. Vi fick göra tempoväxlingar under framridningen och jag har helt klart suttit och mesridit hemma. Det som jag tycker är ökad galopp tyckte M var normalgalopp. :p Han blev i alla fall ganska mjuk och trevlig när vi ridit fram även om jag var helt slut. Vi fick börja med att hoppa lite linjer på fyra olika hinder vilket gick bra. Ett stopp på det guldfärgade hindret men annars hoppade han snällt. Vartefter fick vi lägga till en studs på fem hinder men två var markbommar så det blev mer som en trekombination. Han var lite tveksam där de första gångerna men sista gången fick jag till och med sitta tillbaka lite. :) Jag var väldigt nöjd med honom och han kändes trevlig över lag. :) Nu ska vi lulla runt i skogen resten av vintern typ. :p
 
Hästarna har även fått lyx i hagen, stallägaren har lagt ut en hösilagebal åt dem. De hittade den inte först och den var väldigt läskig när vi red förbi den till och från träningen. Jag tog med mig Akke för att visa den och när de väl fattade att det var mat blev de väldigt nöjda. Vi får väl se om de äter ihjäl sig. :p Det är nog bra för Akke med fri tillgång då jag tycker han har blivit lite tunnare, det är mest Malva och Matilda som kanske inte behöver så mycket mat egentligten. 

3 november -16

Idag blev det lite longering. Han såg ganska fin ut och skötte sig så vi höll inte på så länge. Han var lite seg bitvis, speciellt i vänstergaloppen. Jag har även monterat min lampa så nu kan vi rida ut med lyse igen. :p

2 november -16

Idag gav vi oss ut i mörkret. Han var pigg igen och jag orkade inte bry mig så mycket så han fick älga på i sin takt. Det blev mycket trav och galopp och i skritten var han rikitgt fin. Traven var ganska okej på slutet när vi gjorde övergångar men han drog gärna iväg när vi startade från skritt. Vi red gräsvägarna bort till gångtunneln och sedan runt Bjärby. 

RSS 2.0