30 september

Bläää, är så fruktansvärt trött just nu, inte bra att somna i soffan... 
 
Hästen blev i alla fall motionerad. Vi fick ju vårt igångsättningsschema igår och det är ju typ bara att köra på. Vi fick börja trava och galoppera några minuter på sviktande underlag och öka på det succesivt. Det största var väl att vi skulle hålla oss från böjda spår. Banan gick bra så länge vi inte satt och nötte på volt hela tiden och inte gjorde mindre volter än 20 meter, dock blir det inget problem då jag tänkte rida i skogen den närmsta tiden.
 
Idag red vi till Styrstad och gräsvägarna förbi Bjärby hem. Han har faktiskt fortfarande ganska okej bjudning som blir bättre så fort man kommer bort från grusvägen. Vi travde lite och testade naturligtvis lite galopp. :D I höger var han fin och lite busig, i vänster gick det mest fort. Vi var ute i 45 minuter och jag gjorde mitt bästa för att inte trava och galoppera för mycket. :p
 

28 september

Igår skrittade vi bort till Strystad igen och han var faktiskt piggare. Jag hade sporrarna i förebygande syfte. :p Förutom övergångar jobbade vi med lite skänkelvikningar och testade att rygga. Det gick helt okej även om jag nog inte övat regelrätta ryggningar men jag är rätt säker på att vi har backat förut. 
 
Idag skrittde vi runt stubbåkern igen. Han var inte jätteseg men lite mer bjudning hade kanske önskats samt att han bitvis struntade i mina skänklar totalt. Det blev bättre efter ett par ponnysparkar. Vi ryggade lite idag med och det gick bättre när jag kom ihåg att ge röstkommando, han kan ju faktiskt backa för rösten när han är på humör. :p Han piggnade till när det började gå hemåt och sprätte med ett framben en gång men inga bocksprång så han har lugnat sig. Imorgon får han ledigt. 
 

26 september

Någon var liiite pigg igår men han har ju å andra sidan inte gått sedan i måndags. Vi skulle rida runt stubbåkern som vanligt men det var så blött så vi bytte stubbåker. Bortåt var det väldigt segt och slingrigt men när det började gå hemåt blev det mer fart och lite bockningar. Vi skrittade en sväng längs vägen för att vara ute lite längre och sista biten hemåt var han hemsk. Efter halva allén mötte vi en häst och sedan var det kört... Han bockade, skrittade en liten bit innan han bockade igen och så höll han på hela vägen hem. Vi tog några varv på ridbanan i trav när vi kom dit och då lugnade han sig rätt fort och på slutet kändes han rätt trött. :) Han gjorde väldigt skumma bocksprång, han hoppade liksom rakt upp i luften. 
 
Idag hade jag tänkt börja på ridbanan men det var upptaget där så vi chansade på att skritta ut utan att rasta av det värsta först. Vi red mot Styrstad istället då det känns som det inte rör sig lika mycket motionärer där. Han var som vanligt seg bortåt. Vi jobbade lite med övergångar och en del trav men det var svårt eftersom han saknade bjudning och var spänd. När vi kom ner på gräsvägen blev det bättre i alla fall och när vi vände hem blev han pigg minsann. Han bockade lite men det var bara vid ett-två tillfällen varav det ena var när vi travade och han föll in i galopp. Troligtvis blev han lite rastad igår och därför var han lugnare idag men det berodde säkert på att vi red en annan väg med. Han var i alla fall riktigt fin på vägen hem. :)
 

Återbesök

Idag var vi på återbesök och hästen är nu friskförklarad. :) Han var ju piggare än förra gången men skötte sig ändå föutom en bakutspark när vi sprang upp efter böjprov. Vi fick knata bort till ridhuset och longera vilket nog var bra för herrn för han var väldigt lugn där. På torsdag ska han tillbaka för att skos och så ska jag få ett igångsättningsschema då. Min snälla mamma åker med honom då eftersom den enda tiden som var ledig var klockan två och jag inte kommer från jobbet. Alternativet var att åka dit med honom på morgonen och ha honom där hela dagen men mamma ville inte att han skulle stå där hela dagen. :p Då slipper jag gå upp så förskräckligt tidigt i alla fall. :) 
 
Det var jätteskumt att inte behöva göra stallet idag. Mamma hade varit där tidigt och hunnit fixa allt redan när jag kom så när vi kom tillbaka från kliniken snackade jag bara lite skit med de andra i stallet innan jag åkte hem. :p

21 september

Idag var hästen vild när vi red. Vi red runt en annan stubbåker som var lite torrare och första varvet gick utan några större problem men så red jag bort igen och vände för att han skulle få gå lite längre och sista biten hem alltså... Han såg ju folk som var ute och gick och då måste man bocka. Första gången var jag inte beredd och han hoppade rakt upp i luften och stod och studsade. Jag trodde jag skulle åka av i första hoppet men som tur var gjorde han inga sidoskutt så jag höll mig kvar. Efter det gjorde han flera luftspång sista biten hem... Egentligen skulle jag ridit några varv på banan men jag kände inte att det var läge för det då Matildas matte fyllde vatten i hagen brevid och han redan reagerat på henne. Vi kom i alla fall hem utan några avtrillningar. :p
 

20 september

Idag har vi varit ute och skrittat igen. Han var rätt lugn och trevlig så länge han fick gå på långa tyglar men när jag kortade dem i förebyggande syfte bjöds det på bocksprång. :p Han hade fin bjudning och jobbade på super när jag red ihop honom lite i skritten en bit. :) Vi fuskade lite och travade en kortis med för att känna om han var halt men han kändes bara väldigt spänstig och fin innan han gick över i galopp. :p Vi avslutade på banan igen. Ingen hälta på rakt spår eller i höger varv. I vänster var han väldigt ovillig att böja sig och ramlade liksom inåt på volten så det var svårt att känna om han var halt eller inte. Jag testade att lina lite men det var samma där och han kom så nära när man linade med tyglarna och bara hade hoppspö med sig... Väldigt svårt att avgöra om han var halt eller inte, man kunde ana en liten orenhet men som sagt svårt att säga, vi får helt enkelt vänta till tisdag och se vad veterinären säger. 
 
Jag var funktionär på klubbens ponnytävlingar i dressyr idag och man blev ju inte lite peppad att komma igång igen. Ååå kan han bli bra så vi kan komma igång!
 

19 september

I måndags, tror jag det var i alla fall, red jag en sväng runt stubbåkern. Vi fick sällskap av Matilda och han höll sig faktiskt lugn, han hade fullt upp med att hålla koll på henne. :p Lite seg var han men så var det väldigt blött med. Det var sista biten hem han skuttade lite när det sprang förbi joggare men han var i alla fall ovanligt lugn. Vi avslutade på banan med ett par varv i trav och han kändes fortfarande halt. 
 
Resten av veckan har han vilat på grund av bristande energi och motivation. Vi lasttränade i alla fall idag så vi slipper bråka så mycket på tisdag. Han var lite stökigt första gången vi gick på men när vi gått igenom en gång ver det inga problem att gå in och jag kunde stänga om honom med. :) egentligen hade jag tänkt skritta ut men efter lastträningen passade han på att rulla sig och var lermonster så jag lade ner det. 
 
Just nu är jag lite lätt irriterad på min numera före detta chef. Dels för att jag inte fick ledigt i torsdags när vi skulle till kliniken vilket har gjort allt väldigt krångligt samt  en annan sak. Jag och en kollega var uthyrda för ett och ett halvt år sedan och där hade vi rätt att få ut ackord, det vill säga extra pengar utöver lön. Våra ackordstidsedlar blev av någon anledning aldrig inskickade men så fick facket reda på det hela och har styrt med det så att det är klart att vi ska få våra ackordspengar och hur mycket det blir. Chefen har för övrigt inte lyft ett finger för att göra något åt det trots att han blivit informerad om att vi har rätt till ackordet. De hörde av sig till honom i måndags och det sista han gör innan jag slutar är att ta upp det med mig och undrar om jag har drivit ärendet... Det kunde han väl ha tagit lite tidigare? Det är inte något trevligt sätt att avsluta en anställning på enligt mig och han visste nog egentligen att jag inte haft något med det att göra. Han gjorde ganska klart att han minsann inte tänkte betala ut några pengar så det lär bli förhandlig. Just nu är jag sååå glad att jag har slutat och det känns superskönt, bara hoppas att man trivs bra på nya jobbet men jag har ju varit uthyrd dit så jag känner ju folket i alla fall. :)
 

12 september

I måndags skrittade vi runt Bjärby med nya sadeln. Jag mixtrade lite med kåporna när jag bytte bossor så den var riktigt bra förutom att stiglädren blev alldeles för korta. Jag ska experimentera lite mer med dem samt att jag köpt ett par begagnade som är längre. Vi hade boots runt om och han rörde sig bättre då. Han var lite väl pigg när vi kommit förbi husen och då klarade han ändå av barnen som cyklade brevid vägen utan att hetsa upp sig nämnvärt. Han blev lite skrämd av en cyklist som kom bakifrån som jag trodde han såg men icke, han slog mot den stackars cyklisten... Han passade även på att bocka när vi mötte ett par med en liten hund, nu blir det stubbåkrarna tills överskottsenergin är borta. 
 
Resten av veckan har han vilat. dels var han konstigt loj och hade dålig matlust i tisdags så han fick vila då och sedan har jag inte orkat. Jobbet har sugit precis all energi och då har jag ändå mest inventerat lagret. 
 
Idag blev jag sugen på att gå en sväng med honom då jag behövde rensa huvudet lite. Han var rätt vild trots att han har verkat så väldigt lugn hela veckan. Bortåt skötte han sig ganska bra, jag fick till och med driva på lite men när vi vände och det började gå lite hemåt blev han väldigt pigg. Han har bjudit på bakutsparkar och viftande framben samt tagit något varv runt mig titt som tätt och varit allmänt framåt... Värst var det när vi nästan var hemma och det flög upp en flock duvor. Han reagerade först några sekunder efter att de flugit upp men då var det väääligt farligt och han var tvungen att vända cirka tre gånger vilket resulterade i ett varv i galopp runt mig. Jag är inte förtjust i att gå med honom när han är sådan för det är så lätt att man kommer i vägen. Vi har i alla fall alltid hjälm, träns, longerlina och handskar just nu. :p Jag linade ett par varv på banan innan vi gick in och även om man kunde ana en svag hälta såg han mycket bättre ut än när vi var på kliniken så det går åt rätt håll i alla fall. 
 
Återbesöket sket det sig ju med tyvärr då... Jag fick inte ledigt från jobbet då det är sista veckan jag jobbar och jag vill inte be om ledigt från nya jobbet då jag redan ska vara borta två dagar rätt snart efter att jag börjar där. Jag får försöka få till en kvällstid men de är säkert upptagna närmsta tiden och jag vet inte hur vi ska lösa det med skoningen. :( Jag orkar inte med det här just nu. 
 

6 september

I torsdags tänkte jag prova min nya dressyrsadel men vi hann bara fram till backen innan jag märkte att det låg jättenära ryggen på honom och riskerade att klämma på ryggraden så det vara bara att vända och byta till hoppsadeln. =/ När vi bytt sadeln tog vi varvet runt stubbåkrarna mot Rambodal. Han var allmänt seg större delen av turen även om det blev lite bocksprång på ett eller två ställen. Jag tyckte det var rätt stenigt på de gärdena så det kan ha varit därför han var seg. 
 
I fredags orkade jag inte hålla på och krångla med sadel så vi tog en promenad runt den andra stubben. Han höll sig på mattan nästan hela tiden. Hästarna i sommarhagen skrämde honom en gång och så stökade han runt lite när han inte fick gå som han ville när vi hade vänt hemåt. Vi övade på start och stopp och jag ledde honom från höger sida större delen av tiden vilket var nyttigt då han inte alls var lika lyhörd där...
 
I helgen har det regnat rätt mycket så han har fått vila. Han fick byta hage med till en lite större då skjukhagen inte tål regn alls och blir superlerig och hal. Han tar det lugnt i nya hagen med och där finns det mer gräs så han är nog ganska nöjd. :)
 
Jag ska nog ut och skritta igen imorgon, nu har jag bytt bossor på dressyrsadeln med så jag ska testa den, det var ju typ ingen luft i dem som följde med. 
 

2 september

Har inte hänt så mycket här sedan vi var på kliniken. Jag har mest varit ute och matat herrn, det har inte funnits tid och ork till annat. I söndags började vi i alla fall med promenader för att han ska hålla sig på mattan. Vi knatade runt en stubbåker i ungefär 20 minuter och han var rätt seg. Han fick även börja vara inne på nätterna i söndags. 
 
I måndags jobbade jag över så då blev det ingen motion men igår tömkörde vi i regnet. Han var väldigt blandat pigg. Bitvis var han allmänt seg och bitvis taktade han... Vi ett tillfälle vände han även och drog iväg i galopp några gånger och det slutade med att jag fick leda honom en bit så han inte skulle fara runt för mycket, suck. 
 
Idag blev det ridning då tömkörningen uppenbarligen fungerade dåligt och jag inte har lust att riskera livet och gå med honom. På grusvägen var han seg, sedan blev han väldigt pigg och taktade innan han blev lite småseg igen när vi vände bortåt. Han var väldigt varierande, bitvis kunde han gå snällt, dock med fin bjudning som omväxling och ibland for han iväg med bocksprång. :p När vi nästan var hemma mötte vi Ibaz samt att det var lite andra hästar där och då blev han lite taggad. Vi måste nog försöka komma ut och skritta någon halvtimme om dagen om han ska vara någorlunda hanterbar i fortsättningen... 
 
 

RSS 2.0