12 september

I måndags skrittade vi runt Bjärby med nya sadeln. Jag mixtrade lite med kåporna när jag bytte bossor så den var riktigt bra förutom att stiglädren blev alldeles för korta. Jag ska experimentera lite mer med dem samt att jag köpt ett par begagnade som är längre. Vi hade boots runt om och han rörde sig bättre då. Han var lite väl pigg när vi kommit förbi husen och då klarade han ändå av barnen som cyklade brevid vägen utan att hetsa upp sig nämnvärt. Han blev lite skrämd av en cyklist som kom bakifrån som jag trodde han såg men icke, han slog mot den stackars cyklisten... Han passade även på att bocka när vi mötte ett par med en liten hund, nu blir det stubbåkrarna tills överskottsenergin är borta. 
 
Resten av veckan har han vilat. dels var han konstigt loj och hade dålig matlust i tisdags så han fick vila då och sedan har jag inte orkat. Jobbet har sugit precis all energi och då har jag ändå mest inventerat lagret. 
 
Idag blev jag sugen på att gå en sväng med honom då jag behövde rensa huvudet lite. Han var rätt vild trots att han har verkat så väldigt lugn hela veckan. Bortåt skötte han sig ganska bra, jag fick till och med driva på lite men när vi vände och det började gå lite hemåt blev han väldigt pigg. Han har bjudit på bakutsparkar och viftande framben samt tagit något varv runt mig titt som tätt och varit allmänt framåt... Värst var det när vi nästan var hemma och det flög upp en flock duvor. Han reagerade först några sekunder efter att de flugit upp men då var det väääligt farligt och han var tvungen att vända cirka tre gånger vilket resulterade i ett varv i galopp runt mig. Jag är inte förtjust i att gå med honom när han är sådan för det är så lätt att man kommer i vägen. Vi har i alla fall alltid hjälm, träns, longerlina och handskar just nu. :p Jag linade ett par varv på banan innan vi gick in och även om man kunde ana en svag hälta såg han mycket bättre ut än när vi var på kliniken så det går åt rätt håll i alla fall. 
 
Återbesöket sket det sig ju med tyvärr då... Jag fick inte ledigt från jobbet då det är sista veckan jag jobbar och jag vill inte be om ledigt från nya jobbet då jag redan ska vara borta två dagar rätt snart efter att jag börjar där. Jag får försöka få till en kvällstid men de är säkert upptagna närmsta tiden och jag vet inte hur vi ska lösa det med skoningen. :( Jag orkar inte med det här just nu. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0