Justerad...

Idag red jag bort till sommarhagen och fick sällskap av Chavon. Akke var fruktansvärt pigg och busig och hade svårt att hålla sig på backen trots att han fick gå först. Det där med att jobba i form gav jag upp rätt fort, jag fösökte bara få honom avrastad på en volt. Bitvis skötte han sig fint men han bockade väldgit mycket. När vi hållit på en stund gjorde han ett större bocksprång än vad jag förväntade mig och jag åkte över öronen på honom och landade på axeln. Han såg lite förvånad ut när jag plötsligt låg på backen. :p Jag kände direkt när jag ställde mig upp att något inte stämde och min första tanke var att min dåliga axel hade åkt ur led men jag konstaterade snabbt att det inte var så. Nästa tanke var nyckelbenet då det gjorde ont att lyfta och använda armen. Det var bara att ge sig av hem igen. Han var lite bångstyrig att komma upp på men det gick till slut. Vartefter gjorde det mer och mer ont runt axeln så när Akke var avklädd var det bara att åka till akuten...
 
Mycket riktigt var det nyckelbenet som var av så nu väntar två månaders sjukskrivning. :( Jag kommer inte att kunna rida och kanske inte mocka heller. Just nu är det enda som inte gör så ont att sitta i soffan och glo på tv eller att sova. :( Jag kommer att krypa ur skinnet inom kort om jag inte hittar något jag kan göra. Det var ju så klart höger nyckelben jag bröt så jag måste lära mig att bli vänsterhänt nu. Jag kan i alla fall manövrera datorn hjälpligt och lyckades även borsta tänderna. 

23 januari

Det blev en kort skrittur idag. Vi tog en sväng barbacka runt Bjärby. Jag trodde hästen skulle vara lugn men icke, när vi kommit förbi villorna blev han busig och ville springa. :p Han var rätt fin i alla fall. :) Imorgon ska han få gå lite mer. 
 

21 januari

Det har kommit snö, tjoho! Det betydde att jag kunde rida utan att vara rädd för all is. :) Vi red grusvägen förbi Bjärby och sedan gärdesvägarna hemåt. Det blev en liten upptäcktsfärd med. Istället för att svänga av på vägen hemåt fortsatte vi rakt fram och undersökte den vägen då vi aldrig ridit dit. Som jag trodde gick den bort till gångtunneln under E22:an, alltid bra att veta. Där vände vi och red hemåt igen. Han var piggelin och det blev mycket trav och galopp då han fick bestämma tempo rätt mycket. Mot slutet blev han rätt fin och även litet trött. :p Det blev en runda på ungefär sex kilometer. Nyttig avrastning för herrn, nu hoppas jag han håller sig lugn i ett par dagar. :)
 

20 januari

Jag red rundan runt Bjärby idag. Akke var väldigt pigg igen och man fick vara beredd på plötsliga bocksprång och efterföljande galopp. Det i kombination med is under snön och att jag red barbacka med hackamore gjorde det hela väldigt spännande... Han halkade faktsikt inte speciellt mycket men man blir ju lite nervös när han fnattar runt och det kan vara halt. När vi kom bort till lösdriften fick han fnatt och bockde och drog iväg och lyssnade inte ett smack på mina tygeltag, morr. Det blir nog träns nästa gång. Jag borde nog rida imorgon med, vi får se hur underlaget verkar då, det skulle ju snöa hela dagen. 
 
Akke hade tydligen varit på rymmen idag, två gånger... Det är ingen/dålig el i hagen så han har nog krupit under trådarna. Vet inte så mycket om det då det bara stod på tavlen att han varit ute ur hagen. 
 

Vild häst

Det har varit blankis runt stallet sedan söndag förra veckan, därav har det inte blivit någon ridning. Igår hade det i alla fall smält bort hyfsat så vi kunde ta oss till skogen. Han var fruktansvärt pigg och när jag skulle korta stigbyglarna höll han på och slå bakut en hel massa... Han kan ha misstyckt om sadeln då jag tror att jag sadlade lite för långt bak, när har det hänt någonsin liksom. När vi började röra oss igen gick det i alla fall bättre och även om det blev lite bock så skötte han sig helt okej. Vi försökte klättra för att gör av med lite energi men jag är osäker på om jag lyckades, han var i alla fall fortfarande väldigt pigg när vi red hem. 
 
Idag blev det också motion men i sällskap med Tiger. Det blev skogen igen och vi snurrde runt där ett tag. Idag var det en mycket lugnare häst, tyvärr kunde jag inte använda martingal då båda var för korta... Bitvis saknade jag det. Han får nog ledigt imorgon sedan borde jag försöka rida under veckan men jag får se hur underlaget är. 
 

Sadel!

Idag har jag äntligen fått min nya sadel! Det var tyvärr inga bra förutsättningar att passa in den men det blev nog bra. Det var hårt i marken och han var inte nöjd med det. Vi red lite i en av hagarna men han var lite småstapplig och ville inte vara med, dock jobbade han väldigt fint de få gånger han slappnade av lite. Tyvärr blev det krångel med stiglädrena så jag har inga än. Jag fick den kortaste varianten men spännet låg och skavde mot kåpan så hon som sålde sadeln skulle korta av dem lite så de inte ligger emot vilket betyder att jag är utan stigbyglar i någon vecka. =/ Jaja, han ska ju ändå vaccineras så det blir väl inte så mycket ridning ändå. 
 
 

8 januari

Orken var inte på topp idag så det blev en barbackatur runt Bjärby med en avtickare till Ånestad samt ner till sommarhagen. Underlaget var bitvis dåligt, bitvis okej så det blev mest skritt. När han började trava själv fick han hållas om det inte var jätteisigt. 
 
På lördag får jag äntligen min sadel! Ska bli så skönt att få en ordentlig sadel även om jag har vant mig vid ponnysadeln. :)
 

6 januari

Jag hade tänkt rida i sommarhagen idag för att kunna hålla lite tempo och rasta den vilda hästen med det var hårt och knöligt även där efetrsom det har fryst på igen. :( Vi hoppade i alla fall hindren ett varv trots att det kanske var lite väl hårt, de är ju rätt så små. Det gick bra och han var väldigt vild. :p Efter ett varv gav jag upp och vi fortsatte bort till Styrstad och tog gärdesvägarna hem. Jag hade hoppats att jag skulle kunna trava och galoppera lite där men det gick inte det heller då herrn inte gillade underlaget trots boots. =/ Det blev mest skritt och han fick trava när han fick lust med det. Han kändes fin i alla fall. 
 

4 januari

Idag har vi varit i ridhuset igen. Det blev cavaletti och som vanligt tappar jag uppfinningsrikedom då... Vi red mest runt fyrkanten och över bommarna vilket han gjorde super, speciellt när jag red ihop honom, annars var formen bitvis ostadig vilket berodde på bristande engagemang från min sida. Även galoppen kändes fin även om det inte blev så mycket av den varan. Man känner verkligen när han kommer ihop i galoppen och jobbar istället för att vara lite halvlång och låtsas böja på nacken. Som avslutning byggde jag upp ett hinder som han fick hoppa. Först som ett litet kryss som vi travde och galopperade över ungefär tre gånger åt varje håll och sedan ett räcke på 65-70 centimeter som han fick ta två gånger i varje varv i galopp. Han känns lite tveksam och vinglig mot hindret, lathet skulle jag tro, men tog av ganska långt ifrån så han är ju inte feg. Det blev ju flacka språng men han hoppade ganska snällt så jag kände mig nöjd. :)
 
Det blir guldstjärna på lastningen. Först trodde jag inte vi skulle komma iväg då det blåste och han verkade vara på bästa åsnehumör men så tog jag ner frambommen och bestämde att vi skulle gå igenom en gång först och då tog det inte lång tid innan han snällt följde med in och när vi skulle in "på riktigt" var det inga problem. Jag kunde stänga själv om honom med, mamma hade inte hunnit komma än så jag hade inte så mycket val. ;) Hem var inga som helst problem. Jag hade tagit på repgrimman och han gjorde väl något halvt försök till att vara åsna men sen gick han snällt in. :) Jag tror faktiskt att jag kan åka själv med honom nu bara jag vet att det finns någon vid ridhuset som kan hjälpa till att stänga om det skulle skita sig totalt. 
 
Mamma filmade lite, får se om jag orkar ladda upp något. 
 

31 december

Det blev en liten "nyåsritt" idag, det var ju faktiskt dags för ridning. Jag fick sällskap av de nyinflyttade i stallet, Chavon och Matilda och vi skrittade ut i skogen. Jag fick vara först eftersom de andra inte hittade så bra och det var melodin om man ville ha en lugn och snäll häst när man rider med sällskap. Han var lika seg som när jag rider själv. :p Det var nog tur att vi var först i alla fall för när vi kom till pulkabacken var det en familj där som åkte pulka och två killar stod längst upp, som tur var stod de stilla. Akke tyckte de var lite läskiga och var tvungen att stanna till och spana när vi kommit upp en bit, jag tror han tittade mest på pulkan, men han gick förbi ganska snällt ändå. De andra hästarna, som är äldre än Akke, var inte lika lugna. Matilda, som är 6 år tror jag, blev väldigt studsig och upprörd när vi kommit upp och Chavon,12 år, gillade tydligen inte barn. :p Resten av vägen gick det lugnt till i alla fall utom möjligen Akke som piggnade till och fick lite mer fart. 
 

RSS 2.0