Ehhhh....

Lite dålig på att skriva känner jag, skyller på mycket att göra på jobbet. :p
 
I tisdags var vi i alla fall och tränade för M igen. Han kändes fin när vi värmde upp och vi fick börja med att hoppa sockerbitshinder på en åttvolt. Han tryckte åt vänster så det var svårt att byta till den galoppen men ibland fick vi till det i alla fall. När vi kände oss nöjda där hoppade vi kryss och sedan räcke på båge med fem galoppsprång vilket gick helt okej även om han var lite tittig först. Efter det skulle vi hoppa kryss till oxer på långsidan med fyra galoppsprång framåt. Han svarade bra första biten men sedan blev han nog lite förvånad över att det stod ett hinder där för han lade på en tvärnit strax innan... Han stannade på försök nummer två med och när jag gick på honom hoppade han från stillastående trots att det låg på 70-80 centimeter men efter det hoppade han snällt. Vi hade en del problem med den distansen och att nå fram på fyra språng, speciellt då vi aldrig kom in bra på krysset. Till slut gick det i alla fall och sedan var han väldigt trevlig att rida. När vi klarat linjen lade vi till lite andra hinder och det var inga större problem. Vi hoppade två olika banor på slutet och det gick galant. Bytena över sockerbitshindret fick vi också mer ordning på på slutet och när jag travade av var han riktigt fin. :) 
 
I onsdags red vi en sväng i skogen och fick sällskap av Sputnik. Det blev att rida barbacka då jag inte orkade sadla och jag provade mitt raka bett då de tredelade nog är för korta. Vi red runt kohagen och det blev i princip bara skritt på lång tygel.
 
Han hade även blivit extremt solbränd, jag smorde in honom med solkräm i tisdags och det är helt klart den som är boven för i onsdags såg det inte fint ut. Jag har nästan inte smort honom alls i sommar och det har inte varit några större problem men nu fick man inte röra honom där det var som värst. Efter mycket trixande lyckades jag i alla fall smörja in det mesta med Idominsalva och det ska vara dåligt väder ett tag framöver så jag hoppas att det blir bättre då. Nu ska vi införskaffa solstift som M tipsade om...

Film

Filmen från NFK, han börjar se lite biffig ut minsann, betet gör underverk. :p
 
 

14 juni

Idag var vi på pay and jump på NFK och hoppade 70 centimeter. Fokus från början var att han skulle gå fram ordentligt och lyssna på skänkeln vilket gick riktigt bra. Framridningen var ganska tung och blöt så det blev ingen galopp där, vi gjorde bara övergångar i traven och flyttade lite för skänkeln. Inne på framhoppningen blev det i alla fall galopp även om det var lite tungt och smetigt där med. När vi började hoppa var han lite tveksam på krysset första gången men jag sparkade på honom efter och sedan var det inga problem när jag tog det två gånger till. Efter det hoppade vi räcket en gång och han gjorde det utan att tveka. Det var väldigt gott om tid då så han fick lite paus och jag tog bara lite trav och någon fattning emellanåt för att hålla igång honom. När det närmade sig start hoppade vi räcket en gång till innan vi tog oxern och det gick jättebra. Sedan var det bara att hålla igång honom lite lätt medans vi väntade på vår tur. Väl inne på banan spanade vi in ettan som hade en vit planka mitt i samt trean/tian som hade vita pluppar i botten. Han brydde sig inte mycket om dem så vi snirklade runt lite för att ha kollat in allt och det var inga problem. Jag försökte galoppera igång honom lite mer innan vi började rida för att han skulle vara framme. Ettan blev lite helikoptersprång men inte alls lika illa som tidigare, nu hade han ju faktist lite fart fram. Efter det var det inga konstigheter. Han stannade upp och kröp nära på några av hindrena men han hoppade ändå snällt och vi blev felfria. :) Han skötte sig så himla bra idag. :) 
 
Jag kunde lasta honom i tränset hem med. :)
 

12 juni

Vi red en mycket kravlös tur i skogen idag. Mest skritt på lång tygel med lite inslag av trav. Han verkade lite irriterad på bettet. Jag hade fulmerbettet men skippade nosgrimman och han skulle klia sig hela tiden så det är mycket möjligt att han har växt ur de korta betten. Vi red runt kohagen och tog pulkabacken hem. Som vanligt var den jättejobbig. Han fick skritta uppför och vi gjorde halt två gånger. Det gick bra fram till de sista tio metrarna, då tog orken slut och det gick jättesegt. :p
 

10 juni

Idag hoppade vi på banan. Helst hade jag velat träna för M men hon hade inte tid så jag fick fixa själv. :p Jag byggde upp 5 1/2:an samt ett räcke på långsidan. Vi började med att checka av traven lite med tempoväxlingar och flytta för skänkeln och det var inga problem. Efter det körde vi lite galopp, mest gas för att han skulle komma igång men jag varierade tempot en del med. Vi testade även byten men det fungerade inte alls, han bytte bara fram och efter en stund kändes han så pass trött så jag gav mig. Han fick en liten skrittpaus och sedan började vi hoppa. Han hade svårt att ta tag i hindren när vi hoppade 5 1/2:an men när jag satt tillbaka mer över första så jag kunde driva på honom över andra gick det super. :) Efter några skutt på låg höjd där tog vi hindret på långsidan några gånger och det gick bra. Lite segare från utgången men helt okej ändå. Efter det höjde jag upp 5 1/2:an och fortsatte traggla med den och de sista tre sprången gick super. När jag gör rätt gör han ju vad han ska. Hindren låg på cirka 75 centimeter som mest. Vi avslutade med att testa att byta igen men det gick inte bättre, däremot blev han lite uppstressad av det på slutet. =/ Vi får jobba vidare med det någon annan dag när vi har en bom till hjälp, jag tycker det är lättare då. 
 
Efteråt stretchade vi och han blev avspolad. :)

Bildet från kurs 23-24 maj

Nu har jag äntligen fått tag på bilderna som min stallkompis tog på vår "kurs", här är några stycken. :)
 

7 juni

Idag var vi på pay and jump på Knivberga gård. Han skötte sig verkligen superbra, lätt att lasta och lugn och snäll trots att det blåste storm, hem lastade min man honom i träns! :) De hade även lite lekstuga när jag gick banan verkade det som. :p Betet har gjort under för humöret på herrn, han är mycket trevligare att handskas med just nu. 
 
Han var seg när vi red i början, mest för att det var lite att titta på tror jag. Superseg i skritten och jag fick verkligen jobba för att få fram honom i traven. Jag joggade bara fram honom lite lätt innan de byggde om banan då det var olika banor från 10-40 cm och 50-100 cm och vi skulle hoppa 60 cm. När jag suttit upp igen jobbade vi med galoppen och då var han lättare att få fram och det blev även bättre i traven. Han stannade på hindren på framridningen och fick hoppa från stillastående och sedan rulla över tills han hoppade hyfsat snällt vilket blev tre gånger per hinder. När vi gjort det höll vi bara igång lite lungt mellan skrittpauserna och tog räcket en gång till innan vi skulle in. Vi fick gå in när sista i 50 cm red vilket nog var tur för det var farligt inne på banan. Det satt en fotograf och gömde sig i buskarna och hindret vid fotografen var också läskigt samt sjuan som bestod något rött grindaktigt samt björkbommar. Vi hann i alla fall cirkla runt banan ett par gånger och spana in några hinder innan vi fick börja. Det första stannade han på och jag fick trycka över honom, tvåan hoppade han i alla fall i galopp men avstannade och sedan släppte det. Det var bara jag som klåpade mig sedan. :p Jag var så chockad att han hoppade snällt på femman så jag glömde sexan som kom ganska fort efter och fick lägga en volt. Det blev även en volt på åttan då skylten blåst ner och jag blev osäker på om det var det vi skulle hoppa. :p Jag är hur som helst jättenöjd med honom. Han har förbättrats mycket sedan förra gången vi var ute. Nu blir det 70 cm nästa helg och sedan förmodligen sommarlov om det inte blir någon mer terrängträning förstås. :)
 
Tyvärr blev det ingen film då kameran muppade, bara en snutt från framridningen. =/
 

5 juni

Vi red lite dressyr på banan idag med pee-wee bettet. Han gick superbra så det blev väldigt kort. Vi testade lite öppna vilket gick bra och sedan blev det lite åttvolter över bommen jag lagt fram då den var läskig. Efter det galopperade vi lite, först runt fyrkanten för att komma igång och sedan jobbade vi med byten över bommen. Till en början ville han inte och det blev avbrott eller korsgalopp men efter att ha fått honom att byta bak med efter några varv i korsgalopp gjorde han ett rent byte åt varje håll och då fick det räcka. 
 
Sputniks matte hade byggt två hinder i hagen så vi passade på att skutta lite med. Han var tveksam först men det blev bättre efter några språng och speciellt när vi hoppade mot utgången. :)
 
Vi hade ju fälttävlansskydden med och de fungerade bra. Fram satt de super, bak gled de ner lite men jag drog inte åt dem så hårt heller och de var lite äckliga först. :p Han har ju mest haft kotskydd och nu fick han långa skydd. 
 

4 juni

Korven såg inte snorig ut i förrgår så idag blev det rida av. :) Han var i och för sig lite snorig idag igen men vi testade ändå. Det var lite segt i början men efter att ha travat lite blev han riktigt fin och även galoppen gav med sig. :) Vi red gräsvagarna från Styrstad till Bjärby den kortaste vägen och det blev faktiskt trav och galopp mest hela vägen. Ingen antydan till hosta eller problem med andningen, dock lite flåsig men med nuvarande sommarmage är det inte så konstigt. :p Vi hade peewee-bettet och han var verkligen supertrevlig på det idag, jag ska nog testa att tävla med det. 
 
Han var riktigt mysig i stallet, tydligen uppskattas mys mer när matte inte är i stallet varje dag. :p
 
Mina nya terrängskydd har kommit med så imorgon ska vi prova dem, dock på ridbanan. :p
 

RSS 2.0