31 mars

Idag red jag igen efter två dagars vila. Till att börja med hade han haft lerbad i hagen och såg ut som en gris, det var dessutom jobbigt att bli borstad idag, suck... Jag lyckades i alla fall jämna till manen som jag klippte igår. Han har tydligen blivit håröm så igår stod han bara och skakade på huvuet när jag skulle rycka den och sax fungerade inte heller, jag gav upp när jag kortat av den igår och fixade det sista idag. Han protesterade först men när han märkte att jag inte ryckte i den gick det bra. 
 
Han var pigg att rida och vi hade lite draghjälp av nya hästen i stallet som gick hundra meter framför oss. Han var allmänt dryg att rida ute, först mötte vi en farlig unge på cykel, ve och fasa, han kastade sig i alla fall inte men blåste upp sig och stirrade stint på barnet. När vi kommit längre bort hade andra hästen vänt och samtidigt som vi möts kommer en joggare flåsande bakifrån som Akke slår emot... Då var han rätt billigt kan jag säga, han hade förmodligen inte koll på att den kom för han hade fullt fokus på den andra hästen och blev lite rädd/överraskad men inte trevligt i alla fall. Sen kan jag ju tycka att joggaren kunde väntat lite med att passera. Efter det gick vi in i skogen och red genom leran bort till pulkabacken istället för vägen som jag tänkt. Han fick skritta uppför och det var jättejobbigt sade han. :p Han var pigg och spänd hela vägen hem men så fort vi red in på banan släppte det mesta, i alla fall spändheten. 
 
Han var riktigt fin där och efter lite trav jobbade vi med galoppfattningar vilket gick bra även om han var lite sparkig i galoppen. Idag fungerade vänstergaloppen från start men han var framåt med. Han var lite knölig i vänstervarv då han tryckte utåt men det gick hyfsat att korrigera. Vi avslutade med att rida igenom LC:1 vilket gick riktigt bra, travdelen kan jag inte klaga på. Galoppen är lite svår, jag måste fatta ur hörnet för att det ska bli rätt men då går det bra. Vi fick till en fattning åt vänster som var superbra, fick jättefin känsla, tyvärr bråkade han och slog om när vi gick in på volten. När vi travade av kändes han riktigt fin och vi gjorde lite tiometersvolter. Den sista i vänster varv kunde jag i princip göra bara för sitsen och då slutade vi. 
 
Efteråt stretchade vi och han verkar ha koll på det redan trots att vi nog bara har gjort det totalt tre gånger innan. :)
 

28 mars

Idag hopptränade vi igen. Han var faktiskt ganska pigg hela passet, förvånad då han var så seg igår. Han var ganska fin i traven men i galoppen blev han dum. I vänster varv hängde han sig i innertygeln och vägrade lyssna på innerskänkeln... Vi körde på några varv innan vi testade höger galopp istället och där gick han jättefint. Efter det var det bättre i vänster varv men inte bra, det hjälpte i alla fall lite när jag försökte ge och ta i tygeln istället för att molhålla. 
 
Hoppningen gick sådär till att börja med. Först skulle vi hoppa fram på sista hindret i en linje och då blev det lite sned anridning och han var inte med på att vi skulle hoppa så det blev ett par stopp först. Mycket satt nog i huvudet på mig för när jag skärpte till mig gick det bättre. När vi var lite framhoppade hoppade vi linje med fyra galoppsprång. Första gången blev inget bra, jag hade för dålig galopp till första så vi räckte absolut inte fram på fyra, dessutom gled tyglarna iväg och han han såg sin chans att smita förbi, det var även en grind under som han verkade titta lite på. Jag fick lite höjdskräck med fram till halva distansen då hindret nog var närmare 90 centimeter, minst 80 i alla fall. När vi skulle ställa oss framför totalvägrade han att lyssna på vänster skänkel så jag fick sparka till honom ordentligt med den, sedan lyssnade han. Andra gången blev bättre men fortfarande lite dålig galopp. Tredje gången fick jag mer snurr på honom och då gick det bra. Efter det hoppade vi en serie, det var fyra galoppbommar, ett galoppsprång till oxer, två galoppsprång till räcke och sedan tre galoppsång ut över ett kryss. Första gången smet han förbi första hindret, andra gången smet han förbi andra hindret då någon *host* hade låtit tyglarna glida iväg igen, sedan tog vi oss över. Efter det fick jag hålla i manen och då gick det faktiskt bra. Det var andra distansen som var lite problematisk då han inte tog tag i det från galoppbommarna och det blev lite långt på två galoppsprång. Sista gången blev det bra när jag drev på innan oxerna så distansen stämde bättre. :) När vi hoppat färdigt gick vi på vänstergaloppen igen och nu hade det släppt och han gick fint. Han var superfin på slutet när vi travde av. :)
 

27 mars

Idag blev det en tur i skogen. Vi tog vägen till pulkabacken och så fick han gå uppför den två gånger innan vi red hem genom skogen, det tyckte han var jobbigt. Han kändes ojämn bitvis, vet inte riktigt vad det var. Det kan ha berott på bootsen då han såg lite skavd ut på ett ställe när jag tog av dem. Han var även rätt slö idag. Jag provade hackamoret med kedjan samt kindkedjetunneln idag så det blev ingen allvarlig ridning då jag har väldigt svårt att få ihop honom på hacket. 
 

25 mars

Vi tömkörde på banan idag, tyvärr fungerade inte lamporna så det var mörkt då klockan blivit mycket men med lite månljus och vit häst fungerade det hjälpligt ändå. Han var piggelin och gick väldigt fint trots att båda tömmarna var fästa i bettet. Vänstervarvet var som vanligt mer problematiskt, i alla fall när det gällde att svänga, formmässigt var han faktiskt bättre där. Egentligen hade jag inte tänkt att galoppera något men han var så pigg så vi testade lite. Det gick inget vidare i vänster varv, det var det vanliga strulet, men på slutet fick jag till galopp på en liten fyrkant. I höger varv fungerade galoppen jättebra men traven däremot var inte lika samlad och avslappnad. Han gick mycket bättre i vänster varv när jag tog in honom på mindre volt och faktiskt höll kontakt på ytter. Överlag nöjd med det hela med tanke på omständigheterna och att jag faktiskt inte trodde han skulle gå så pass bra. :)
 

24 mars

Idag red vi en längre tur. Vi red bort till Styrstad och tog sedan gärdesvägarna bort till Ånestad och långa vägen hem. På gräsvägarna blev det mest trav och galopp med fokus på tempoväxlingar. Han var riktigt fin i början men på slutet blev han lite spänd och ofokuserad. Vi var ute i ungefär 50 minuter och han kändes pigg. 
 

22 mars

Idag började vi med en skogstur, vi red grusvägen bort till pulkabacken och sedan genom skogen hem med lite extra backar. På grusvägen jobbade vi med övergångar och att inte sura ihop när jag kortar tygeln. Det gick riktigt bra mot slutet. Han var pigg och lyssnade bra på skänkeln. 
 
När vi kom tillbaka från skogen fortsatte vi på banan en sväng. Vi red igenom LC:1 och bitvis gick det bra, bitvis inte lika bra. :p Han var lite ofokuserad till och från samt att han var lite svår att ha på böjt spår. Galoppen är ett problem med, fattningarna är svåra att få till då de ligger på långsidan samt att han ogärna saktar av. Han var svår i vänstervarv med på volten så vi tog ett extra varv där. Han tjurade efter den fria skritten samt halten när man vänder över banan och båda gångerna gick jag på honom rejält så han for iväg i galopp, det är inte okej att stanna och sura och backa. Efter andra tillsägelsen lyssnade han superbra på drivning. :) Eftersom det fanns en del att jobba med efter första genomridningen tog vi det en gång till och det gick mycket bättre. Förutom lite fortsatt krångel med galoppen och att jag red lite fel gick det riktigt bra. Vi avslutatde med lite öppna och ökningar vilket gick fint, lite krångel med öppnan i vänster varv men han gav sig rätt fort. Vi jobbade även vidare med vänstergaloppen lite. Han var fortfarande stel på volten men fattningarna satt bättre. Han är lite tjurig med vänsterbogen och skjuter gärna in den i vänster varv vilket gör honom lite svår att forma. Han var riktigt fin när vi travade av i alla fall. :)

20 mars

Idag har vi hopptränat! :) Han var pigg idag, väldigt trevligt, dock blev jag precis lika trött ändå. :p När han är pigg blir han ju mer ofokuserad men det gick ganska bra att rida igenom det. Han skjuter gärna ut vänsterbogen så bitvis jobbade jag lite med att komma tillrätta med det. Fattningarna satt bra idag och jag kunde nästan byta galopp åt väster, han bytte fram i alla fall. Vi hoppade fram på något som liknade en åtta med ett räcke och en oxer. Det gick helt okej men han var lite seg och jag blir lite osäker hur jag ska rida honom och blir då något passiv. Jag lägger mig ju gärna i och bökar med avstånd och fart men M sade att jag bara skulle rulla på och inte göra något innan vi började, därav osäkerheten. Det var lite si och så med balansen med vilket gör att jag får svårt att korrigera honom när han vill smita förbi. Han stannade två-tre gånger på hinder som var lite tittiga men hoppade snällt på andra försöket, hade jag varit lite mer med hade han säkert hoppat. Vi avslutade med en enkel bana på sex hinder med kombination på slutet, det gick bra överlag men kombinationen var lite problematisk. Först smet han förbi första hindret då det var en grind under, sedan tog han inte tag i det så han fick gott och väl plats med två galoppsprång. På tredje försöket blev det bra i alla fall och då avslutade vi banan med sista hindret och slutade för han var trött och det var jag med. :p Han var riktigt fin när vi travade av förutom lite bristande bjudning.
 
Jag måste verkligen bli noggrannare i min ridning, vi är inte så petiga med vägarna om det inte är något speciellt och avsaktningarna blir också lite slarviga oftast. Han var lite sparkig i galoppen och bytte och hade sig men jag ska inte bryta av och rätta honom då utan bara rida på och få honom att byta så han inte lär sig att man får sakta av när man sparkar. Mycket att tänka på för mig. :p Över lag var jag i alla fall nöjd med passet och längtar till nästa gång när nu det blir. Jag tänkte att han skulle få vila ungefär fem dagar nästa vecka, det kan han nog behöva. 
 
Igår gjorde vi lite ledarskapsövningar på banan, fram, back och flytta undan bakdelen. Det gick bra tills jag hade longerat lite och vi hade bråkat om vänstergaloppen, efter det blev han sur och ville inte vara med längre. Vi kämpade med att han skulle flytta undan vänsterbogen vilket var väldigt svårt tydligen. På slutet gjorde han det två gånger i alla fall och då fick det räcka. Just det, han kunde vända i spolspiltan idag igen utan några problem, suprebra. :)
 

17 mars

Idag red vi lektion för M. Han var väldigt svår att få fram men i övrigt fungerade det okej. Vi började med skrittjobb och att han skulle skritta på och lyssna på skänkeln, det gick väl sådär. Han lyssnar inte på de fina hjälperna och när man sparkat till honom och fått en reaktion så skrittar han bra tre steg innan han återgår till snigelfart... I traven började vi med att öka och minska vilket gick bra, sedan gjorde vi lite öppna. I öppnan märker man att han inte är riktigt framme för det blir gärna motorstopp men bitvis gick det bra. I galoppen fick vi rida på lite olika galoppsprång mellan två bommar. Först bara rida och räkna sprången, vi fick åtta första gången, sedan skulle vi öka och rida på sju och sedan sex. Jag fick rida på som en tok för att räcka fram på sex men det gick till slut. När vi skulle återgå till åtta på slutet tänkte jag att det är ju bara att låta honom gå på i sitt tempo som i början så blir det rätt men då tog han sju minsann. :) Jag fick faktiskt sitta tillbaka lite för att han skulle gå på åtta och det var en himla skillnad på honom. Vi hade lite svårt med högergaloppen i fattningarna då jag blir ostadig där när han inte lyssnar direkt men det blev bättre mot slutet. Han var även väldigt tung i handen i början i galoppen men det släppte ganska fort, förmodligen berodde det på bristande bjudning, det kändes lite så. Han kändes fin när vi travade av om än lite snigel över det hela. :p Jag fick inte sitta och klämma med benen vilket är en ful ovana jag har när han inte går fram ordentligt, han kändes mjuk och bärig i alla fall. På fredag ska vi hoppa. :D
 
Jag har även anmält oss till vår första tävling! Jag tänkte vi skulle åka på pay 'n ride och platserna började ta slut. Känns han helt åt helvete kan jag alltid återta anmälan med det är nog bra att komma ut och se sig om. Jag förväntar mig inga resultat, vi tar det som miljöträning. 
 

15 mars

Idag red jag korven. :) Vi red bort till gångtunneln under E22:an och spanade in den. Han tyckte den var lite läskig men var ändå på väg in där dock var det så pass lågt att mitt huvud nästan tog i taket så vi struntade i det. Istället hittade vi en väg som fortsatte runt husen där som folk ridit på som vi undersökte en bit innan vi vände och red hem igen. Vi tog andra vägen bort till Ånestad, den har vi inte ridit förut men jag var inte jätteimponerad, den var ganska ojämn och man kunde mest skritta. Han var rätt seg bortåt men på vägen hem piggnade han till. Jag övervägde att ta en kortis på banan när vi kom tillbaka men vi hade ändå varit ute i lite mer än fyrtiofem minuter så jag tyckte det kunde räcka. Han kändes hyfsat fin om än lite ofokuserad och svår att rida ihop bitvis. Ett tag kändes galoppen riktigt trevlig i alla fall när jag fick fram honom. 
 
Igår var jag på ridsportbutiken i Nyköping och fyndade. Egentligen skulle jag titta på vinterjacka men hittade en låda med benskydd på outleten, det råkade föja med tre par hem förutom en vinterjacka för halva priset samt en kindkedja. :p Det var riktiga fynd kan jag säga, Eskadron kotskydd i storlek ponny för 30 kronor paret samt ett par vita Veredus Piaffe Evo för 100 kronor. Jag tog två par kotskydd, ett par svarta och ett par vita. Veredusskydden var lite gula och noppriga men med tanke på att de normalt kostar runt 1400 kronor kan jag leva med det. :p Jag testade idag och var rätt nöjd, kotskydden satt kvar hela ridturen, mina gamla lossnar ju i kardborren hela tiden. Veredusskydden åkte ner lite och vred sig men det går säkert att dra åt dem lite mer. Mina Shingsboots gick sönder med. :( Jag skulle ju testköra frambootsen lite mer idag men jag hade bara suttit upp och skrittat typ fem steg så smäller det till och ena framspännet har gått sönder. :( Jag ska se om det går reklamera dem, tycker det. Aja bara jag får ett nytt spänne kan jag sy dit det själv. Vi fick gå in och byta till Equine fusion bootsen istället. 
 

13 mars

Hästens uppförande går upp och ner just nu, igår var han extremt billig... Mina föräldrar hade tagit hem trailern och jag tog med den tillbaka igår när jag var hemma och jag tänkte att jag skulle passa på att lastträna när den ändå var påkopplad. Jag provade utan att öppna fram och efter ett par försök var han nästan helt inne men backade ut igen och efter det blev han bara ovilligare och ovilligare. Jag öppnade fram då och så gick vi igenom ett par gånger innan jag satte upp bommen och gick in med honom igen. Så långt gick det bra men när jag skulle gå bak och stänga backade han ut den fulingen. Samma sak hände en gång till och sedan blev han svår att få in igen, suck. Det vara bara att ta ner bommen och börja gå igenom igen. Då övade vi på att vänta på att matte skulle bestämma när vi skulle gå ut vilket gick sådär. Han trängde sig ut två-tre gånger innan jag lyckades få honom att stanna och backa och då gav jag mig innan han tröttnat helt och jag tappat tålamodet helt. 
 
Idag var han å andra sidan väldigt duktig. Först hoppade M honom och han fick hoppa kombination, eller 5 1/2:an blev det. Han var lite seg men när hon sa till rättade han sig och kombinationen gick bra så länge han hade lite energi in. Övrig ridning gick bra med, även galoppombytena satt idag. :)
 
Jag tänkte att han skulle få fundera lite över transporten ett par dagar men vi provade spolspiltan igen, det var ett tag sedan sist och han skötte sig ypperligt. Inte mycket tveksamhetar att gå in där och när han försökte backa ut kunde jag hålla emot och han gick fram igen. Vi lyckades vända där för första gången med. Jag hade med mig ett spö så jag behöve inte gå bak utan kunde stå vid bogen och peta på rumpan och då kunde han vända runt. Jätteduktig var han och vi slutade där. Ner till hagen hade vi uppfostring med, han skulle stanna och backa när jag sade åt honom och det gick super, han var väldigt lyhörd när vi var framme, han fick även flytta lite i sidled för spöet vilket gick helt okej. Jag tror problemet med lastningen sitter mycket i att han har börjat tappa respekt för mig igen så vi får jobba på det ett tag nu och hoppas att lastningen släpper igen. 
 

11 mars

Idag fick han gå ett dressyrpass igen. Han såg faktiskt väldigt avslappnad och fin ut från start. Lite småprotester ibland men överlag väldigt fin. M gick igenom det vanliga och allt gick väldigt bra, fortfarande lite krux med bytena men det kommer väl vartefter. Som avslutning fick han hoppa några språng på sockerbitshindret och det såg bra ut. Det var sjukt nice väder att sitta och titta på i, satt i solen och fick ta av mig till t-shirt för att inte svettas ihjäl. :) 
 
Igår var hovslagren här och verkade honom. Han var fortfarande dum bak men inte som förra gången och jag tyckte det blev bättre vartefter. Han är ju snäll bara man får tag på benet och med mig håller han inte på så... Jaja, jag tror nya hovslagaren kommer att funka bra i alla fall, det verkar ju lovande hittills. 
 

8 mars

Första ordentliga ridturen sedan jag bröt nyckelbenet! Vi red ett varv i kohagen och han var rätt seg, inte så konstigt kanske med tanke på hur han for i hagen igår... Han kändes fin när jag jobbade honom i alla fall även om han var lite tung i handen. Inte så mycket att säga om ridturen, det blåste halv storm så han var lite spänd. Vi avslutade på banan med att rida igenom LC:1. Traven kändes helt okej och rätt så stadig, något stel i sidorna dock. Det var något svårstyrt men jag gick inte in för det till 100 procent heller. Galoppen var lite svår, han fattade fel galopp mest hela tiden men när det väl blev rätt gick han bra i galoppen så länge jag kom ihåg att rida. Han var ganska stark i avbrotten från galopp, kan bero på att han inte är tillräckligt stark än. Som avslutning provade jag att länga traven snett igenom samt flytta honom. Längningen gick fint, när jag flyttade honom däremot fick han soppatorsk så jag gav mig där, han började flytta så jag nöjde mig med det. 

7 mars

Igår red M igen. Hoppning stod på schemat men först gick hon som vanligt igenom det han övat på innan. Sidvärts gick bra, inga större konstigheter även om han var lite lätt sur på sporrarna. Bytena gick inget vidare i dag heller så hon ska återgå till enkla byten ett tag, han blir lite springig som det är nu. Han var väldigt pigg i början och tittade på allt som hände runtomkring men när han gjort av med överskottsenergin blev han väldigt trött istället. 
 
Hoppningen gick väl sådär till att börja med. Han började med att stanna på första hindret men M trodde nog det var mer för att han tittade på annat för sedan tog han det fint. Han stannade även två gånger på oxern och såg allmänt dum ut och vi kom fram till att han inte gillade sporrarna. När de fick ett spö gick det plötsligt mycket bättre och han hoppade fint. De satte ihop de tre hinder som stod på banan till en liten bana. Hindren låg på 60-70 centimeter och han hoppade fint men jag såg att han var väldigt trött de sista sprången för spänsten försvann då. 
 
Idag hade han och Dante race i hagen när jag kom. :p Han hade även rullat sig förutom att hans ben var svartgrå... Han fick vara skitig för han kommer säkert rulla sig imorgon i alla fall. Skönt att han har rastat sig lite inför morgondagen i alla fall, vi ska ju ut i skogen då. :)
 
Den senaste veckan har jag varit jättesugen på att skaffa en projekthäst, gärna en ponny, som är outbildad som jag kan ha i några månader och utbilda samt tävla för att sedan sälja. Jag tror dock inte att jag kommer orka med två när jag börjar jobba samt att man ska få sålt med. =/ Även dåligt med lämpligt material i vad jag tycker är en bra prisklass. Hade man haft eget stall med lösdrift hade det varit en annan femma, då hade jag även kunnat köpa något yngre och rida in själv. Är väldigt sugen på en connemara, de är ju så fina. :)
 

3 mars

Naturligtvis lyckades vi pricka det värsta vädret för ridningen idag... Det kom ner en hel massa blötsnö så han fick vacket har ridtäcke på sig. Han var nog ganska nöjd med det eftersom han inte kände att M petade på rumpan med spöt så mycket då, i övrigt verkade han ganska missnöjd med vädret. Han var tydligen seg idag, jag tyckte inte det syntes så mycket men jag kände det när jag red till och från M. Han såg ju lite bråkigare ut än vanligt och lyssnade dåligt på skänkeln. Det blev mycket fokus på bytena då han inte riktigt ville där. Till höger gick bra men åt vänster bytte han bara fram och eftersom det var svårt att peta på honom på grund av täcket blev det ingen jättordning på det. Bitvis såg han superfin ut i galoppen när han kom fram lite och man såg hur han verkligen satte under sig baken. :) Även traven var väldigt fin på slutet och han gick avslappnat med bra påskjut bakifrån.
 
Som sagt inte hans bästa pass idag men med tanke på hur stora framsteg han gjort sedan M började rida honom är det nästan konstigare att det inte kommit protester tidigare. Vädret gjorde ju inte det hela bättre heller, han avskyr att vara ute i regn och blåst. 
 
Nu får han vila två dagar så kör vi hoppning på fredag och jag ska premiärrida ut i skogen efter avåkningen på söndag, längtar! :)
 

2 mars

Idag hade hästen haft spa i hagen (=lerbad)... Lagom road matte som ska få bort skiten då han behöver täcke imorgon för det ska regna hela dagen. :( Jag var mäkta förvånad över att jag kunde borsta en hel sida i boxen nästan utan sura miner, däremot var andra sidan värre men inte alltför hemsk, det kliar nog i pälsen så här i fällningstider. Egentligen skulle vi vara på gången men den var upptagen av hovslagare och sadlar så jag tänkte att jag kan ju gott försöka i boxen i alla fall. 
 
Vi testkörde de nya Shings-bootsen idag. Jag fick tillbaka ett par modifierade 11:or i fredags samt ett par Heel pads till dem som jag nu monterat. De satt mycket bättre än senast men då har nog hovarna växt lite med. Vi longerade några varv åt varje håll i rasthagen för att checka av så att de inte vred sig men de verkade sitta som de skulle. :) Känns jättebra att jag äntligen har en full uppsättning broddade boots nu när vintern verkar vara slut. :p Han var superduperduktig med longeringen i alla fall. Vi longerade i grimma och han höll sig snällt på volt runt mig utan att styra iväg åt olika håll samt med en fin bjudning. :)
 
Jag såg igår att han hade slitit snett framhovarna så nästa vecka har vi dejt med hovslagaren, en ny då min gamla dumpade mig. :( Jag tor jag är inne på nummer sex nu... Jag förstår honom i och för sig, senast försökte ju min kära häst nita honom så fort han närmade sig bakbenen... Vi hade faktiskt bestätmt en tid men när jag försökte flytta den så den hamnade under min skjukskrivning tyckte han att det var bättre att jag hittade en annan hovslagare. Jag hoppas den nya fungerar bra, herrn verkar ju vara lite kinkig med folk, eller rättare sagt han tar sig friheter när han känner att de är osäkra vad jag har sett... 
 
Jag tog lite bilder på odjuret med även om han inte var så intresserad, antingen stod han och rotade i marken eller så kom han fram till mig, suck. :p
 
Var tvungen att lägga in en bild på vårt framtida tävlingsschabrak med som jag suttit och knåpat ihop senaste veckan. :)
 
 
 

1 mars

Idag gick han på banan igen. Det var lite hårt på kortsidorna då det varit minusgrader under natten och vi red rätt tidigt. Det syntes att han inte var jätteförtjust i underlaget och jag tyckte han var lite seg både bort och hem. Det blev det gamla vanliga, lite flytt för skänkeln, ett byte åt varje håll som krånglade lite när han skulle byta till vänster och lite ökningar. Över lag gick det bra och som avslutning tog de några språng på ett sockerbitshinder som stod framme. Han hoppade riktigt fint idag men så var det lite högre också, närmare 60 centimeter skulle jag tro. 
 
Jag är sjukt sugen på att börja rida igen nu men det kommer inte att bli förrän nästa helg. :( Jag har även börjat planera tävlingssäsongen så smått. :) Planen är att åka på Pay ´n ride på Vikbolandet den 11 april om allt känns bra med ridningen samt komma ut på minst en pay ´n jump under våren, gärna fler. Det finns även en lokal dressyr i början av maj men först måste jag se hur han går på paddex samt att hans pass måste komma... Till hösten har jag spanat in en lokal dressyr till och en pay ´n ride samt en lokal hoppning i slutet av juni där det fanns en 80 klass. Allt är väldigt preliminärt just nu men vi måste ju ha något att träna för i alla fall. :)
 

27 februari

Han blev riden på gräsremsorna idag. Inte så mycket att säga om det, han blev trött ganska fort men så fick han jobba med. De jobbade med att få större galoppsprång och i kombination med lera tog det på krafterna. 
 

25 februari

Det var jobb på banan som stod på schemat idag. Han var pigg på vägen bort och höll på och takta och småbusa. :) Jag skrittade honom lite på banan medans vi väntade på att M skulle bli klar med hästen innan och han gjorde faktiskt ett bocksprång i skritten, vårkänslor tror jag. :p Det gick bra när M red, hon checkade som vanligt av att han flyttade för skänkel och det blev ett galoppombyte åt varje håll. Idag lade hon på lite galoppökning och han var väldigt konfunderad när hon red på honom längs långsidan i galoppen men när han väl förstod vad det handlade om gick det bra. :)
 

RSS 2.0