Häst hel och matte bättre

Ja, i lördags när Nunne skulle bli uppkollad var det inget fel på honom längre så det var ju skönt, bra att det inte var något allvarligt. :) Det blir tyvärr inte mycket ridning för mig. Jag skulle ridit i lördags men det blev ju inget av det eftersom han var ofräsch då. Jag var faktiskt inte ens i stallet då, jag satsade på att bli friskt istället. Den här veckan är han iväg på långritt och kommer inte hem förrän på tisdag. Jag hoppas på att kunna åka och träna lite terräng på onsdagen och sedan ska han få ta det lugnt torsdag och fredag när jag har honom så han orkar tävla den 16:e. 
 
Jag har kommit hem från ännu en tredagars vistelse i Stockholm. Har jobb där uppe så har varit där tre dagar varje vecka de senaste tre veckorna. Känner mig rätt seg. Förkylning och övertid är ingen bra kombination, men när man ändå är där kan man ju lika gärna passa på att jobba på så man blir klar någon gång. Förkylningen är bättre i alla fall. Är bara lite snorig och dras med den obligatoriska hostan som jag alltid får i samband med förkylning. Får trösta mig med att jag har semester snart. Bara näsa vecka också, sedan har jag en vecka ledigt och då ska jag förhoppningsvis kunna hämta lillkillen. :)
 

Gammeltanten

Har varit och klipp min lilla ponny idag. Stackarn brukar vara svettig när hon kommer in från hagen så det var välbehövligt. Hon tyckte det kliade skönt när vi klippte av pälsen. :) Hon har verkligen blivit gammal sen jag såg henne sist. Jag tror jag var och hälsade på någon gång förra hösten/vintern, även då i samband med klippning. Nu börjar tänderna bli slitna och hon är lite stel, ville inte lyfta på höger fram när vi skulle få henne att stå rakt. Måste ändå säga att hon är fin för sin ålder. Hon blir faktiskt 30 nästa år och är fortfarande välmusklad och knappt svankryggig, när man är så gammal får man faktiskt ha lite ålderskrämpor. :) Hon har det i alla fall jättebra där hon bor nu, stora hagar, snälla kompisar och en matte som tar jättebra hand om henne. :)
 
Har inte hört något om Nunne än. Ordinarie matte hör förhoppningsvis av sig imorgon. 
 
 
 
Gammeltanten ♥
 

Trasig häst och sjuk matte :(

Nunne är inte fräsch, ordinarie matte ringde och sade att han inte var helt ren, förmodligen något muskelrelaterat. Det är höger bak som spökar. Det är inte omöjligt att det har varit på gång ett tag eftersom han blivit så svag i höger varv. :( Imorgon skulle kiropraktorn komma så då får vi se hur det går. 
 
Min kära kollega smittade mig med förkylning när vi var iväg och jobbade i veckan. Jag plågade mig igenom jobbet idag, jag skulle bara rita så jag kunde lika gärna sitta vid dator på kontoret och få betalt istället för att sitta vid datorn hemma och bli fattig. Har nog haft en del feber idag och vill mest ligga i sängen och sova. :(
 

21 augusti

Var duktig och gick upp redan halv fem för att hinna rida innan jobbet då jag skulle vara borta till torsdag. :p Det blev något så avancerat som en barbackatur på cirka 30 minuter, något mer hann jag inte. 
 
Vi tog varvet runt hemmaskogen först och sedan red jag en stund på banan. Han kändes ganska bra i formen men lite stel i sidorna. Väldigt lydig för sitsen i alla fall, det har faktiskt blivit mycket bättre sedan jag började rida honom. Nu lyssnar han för det mesta jättebra på sitsen. :)
 
Jag var rätt snabb så jag var hemma igen vid halv sju. Lagom att hinna äta lite mackor innan jag blev upphämtat vid sju för jobb. 
 

19 augusti, det tar sig :)

Idag var det dags för fälttävlan igen, den här gången i Boxholm. Mycket nöjd med dagen trots att vi kom långt ner i resultatlistan. 
 
 
 
Han kändes inte helt igenom i dressyren och jag glömde helt bort att hålla om honom inne på banan. Han kändes lite seg men gjorde det han skulle. Han kändes lite bättre på framridningen när jag kom ihåg att ha lite ben på honom. Trots ganska dålig känsla fick vi 62,5%, 56,3 straffpoäng och det är jag nöjd med. Faktiskt lite bättre än Mantorp. 
 
 
 
Han var mycket piggare än i Mantorp och hoppade bra. Jag kände mig inte helt klar efter tre språng på framhoppningen men han hoppade bra och jag ville inte trötta ut honom så vi gick in på banan. Min ridning lämnar väl lite att önska. Ett till fem var inga konstigheter, han var i några bommar men det är ju inte ovanligt. Sexan kom vi fel på så han tog ett extra galoppsprång och hoppade av nära men det låg kvar. Någonstans mellan femman och sjuan började mina tyglar bli väldigt långa och jag hann inte korta dem, så jag tappade gradvis kontrollen från sexan fram till åttan. Jag hade tydligen tillräckligt med kontroll i alla fall för hindren låg kvar och vi klarade oss på 0 fel. :)
 
 
 
Jag fick honom riktigt taggad på framridningen till terrängen och han hoppade bra förutom ett stopp på en röd pallisad. Han blev lite seg när vi red ner till starten men efter lite mer galopp så piggnade han till något. Till första hindret var han lite tveksam men han stod inte alls emot lika mycket som i Mantorp. Tvåan, oxer, och trean, röd stock, var inte heller några direkta problem även om han backade av något. Fyran var vatten och när stannade han till lite men gick snällt ner när han fått titta någon sekund. Efter det var det en trappa i uppförsbacke med läskiga funktionärer men den var så liten så den fick han ta sig uppför vare sig han ville eller inte. Sexan, grav, och sjuan, sunken road, gick också bra, inga större tveksamheter. Åttan som var en låda fick vi ett stopp på då jag blev tveksam i min ridning och han tittade på annat, jag började även bli lite trött vilket säkert spelade in lite. Dum som jag var lade jag fram handen och sparkade på. Jag skulle ha hållt kvar i munnen och drivit honom framåt istället. Nian var en kombination med två stockar och även om han tittade lite på A-stocken kom vi över utan problem och även B gick bra. På tian, en liten mur, var det dags för ett stopp igen. Det var lite knixig väg till den, jag tog upp lite för mycket och han tittade på annat så när han fick syn på muren ville han inte hoppa. Andra försöket gick som vanligt bra och elvan, pallisad, gick hur bra som helst. Tolvan var vatten igen med ett litet upphopp ut. Han var något tveksam att gå ner i det igen men det var inga större problem. Efter vattnet var det bara en backe upp och sedan ut på fältet för att hoppa sista hindret som var en häck. Han tog den hur bra som helst trots att det var det största hindret på banan. :D Jag tror han började komma underfund med vad det handlade om mot slutet av banan och han verkade rätt nöjd med sig själv när vi kom i mål. Trots två stopp och minst en minut över optimaltiden är jag jättenöjd med rundan. Han hade mycket bättre bjudning än i Mantorp och backade inte av lika mycket mot hindren, han börjar nog förstå vad det handlar om. Tiden struntade jag i då jag bara ville ha runt honom. Hindren var väldigt snälla här men det var nog bra för honom. Nästa gång är vi felfria. :)
 

Hästägare!

Ja, idag betalade jag för min lilla häst så nu är han min på riktigt. :) Mitt sparkonto blev nog lite lesset på mig, men det är sådant man får ta. :p Fixade försäkringen på frukosten och betalade när jag kom hem. :)
 
 

17 augusti

Idag hade Nunne fått nya skor. :) Det behövdes, jag hade väl knappt fått i broddar i de gamla; de var väldigt tunnslitna. 
 
Vi tömkörde på banan idag med pessoaselen. Han var seg och kort i steget i början med det blev lite bättre sen. I vänster varv var han ganska fin och relativt lättstyrd. I höger varv tog det en stund att få ordning på honom, men då blev han riktigt fin. Han är helt klart svagare i höger och hade svårt att hålla galoppen även utan ryttare. Jag måste komma på något bra sätt att få honom starkare där, helst utan att rida. Jag måste ta tag i det där med att jobba honom från marken igen känner jag, han behöver det. 
 
 

16 augusti

Nunne har gått ganska långa turer den här veckan, de flesta mer än 1,5 timme så det blev väldigt lugnt idag. Vi började med att rida runt hemmaskogen vilket inte kan ha tagit mer än 20 minuter och sedan tog vi en kortis på banan så att jag kunde rida igenom dressyrprogrammet. Han skötte sig helt okej och kändes mycket lydig. Han blir gärna svag och öppen i högergaloppen men jag upptäckte att om jag höll kvar i tyglarna och drev på så blev han ju riktigt fin där. :) Jag trodde han skulle vara jätteseg eftersom han fäller och har varit allmänt trött men han var riktigt pigg faktiskt. :)
 
Jag kände att det var en lagom ridtur för mig. Jag har jobbat i Stockholm måndag-onsdag och inte varit hemma då så jag känner mig lagom seg. Det har dessutom blivit 11 timmars jobb om dagen för att man inte har något bättre för sig och vill jobba på lite för att bli klar fortare. 
 
Har även fått kontraktet till lillskiten. :) Det är påskrivet nu så så fort jag har fått uppgifter så jag kan försäkra honom ska jag betala resten av pengarna så att han blir min på riktigt. :D
 

10 augusti

Banan var lite blöt och tung men jag byggde hinder ändå och hoppade lite. Det blev 5 1/2:an och ett rättuppstående på medellinjen. Jag ställde även ut en liten bänk klädd med blommig vaxduk. :)
 
Han kändes lite slö och seg men lydig och fin i formen. Vi travade mest runt som uppvärmning och tog lite galopp för att han skulle komma igång lite i alla fall. Först hoppade vi krysset i 5 1/2:an snett några gånger och tog sedan bänken. När jag red på 5 1/2:an första gången blev det ett stopp eftersom jag var väldigt passiv och inte aktiverade traven. Efter det skärpte jag mig och han hoppade väldigt fint med mycket rygg. Jag höjde inte upp till mer än cirka en meter då avståndet inte kändes helt rätt men han hoppade som sagt väldigt fint. Räcket hoppade vi kanske tre gånger i varje varv, då låg det på ungefär 80 centimeter. För det mesta tog han det bra men rev ett par gånger. När jag kände mig nöjd med hoppningen blev det lite galoppslutor och förvänd galopp för att försöka stärka honom lite. 
 
Han var jättefin på slutet och jag ville knappt sluta rida. :) Det fattades lite i steg och kanske lite bärighet men han gick i väldigt bra form och jag hade knappt något i handen och han var mycket lydig. :)
 

9 augusti

Vi var bort till Fågelvik idag och tog en variant av Lilla favoriten tillbaka. Han var väldigt fin i formen idag och det kändes som han bar sig i skritten. Det blev mycket trav och galopp på grusvägen mot Fågelvik men det var ingen fart i honom. Inte ens på vägen hem tände han till speciellt; han var lydig och gick fint i form i alla fall. 
 
Det var torrare än jag trodde så imorgon ska vi nog ge oss på att hoppa lite på banan om jag orkar. :)
 

6 augusti

Det är typ syndafloden två här idag... Det började regna vid fyra ungefär när jag skulle övningsköra med hojen och håller fortfarande på nu vid åtta. Med tanke på det mysiga vädret blev det ingen ridning, han behöver ändå vilan. Vi borstade bara de torra fläckarna och tittade i fötterna. Han hade inget emot att gå ut ur boxen när han fått sin mat men såg lite lidande ut när vi var framme vid hagen. :p Egentligen skulle han kanske fått vara inne och torkat en stund men jag ville hem och hade inget att göra i stallet och har ingen lust att åka dit och släppa ut honom senare så han fick vackert gå ut igen. Någon gång måste det ju sluta regna och de fick hö när jag kom så de överlever nog. :p
 
Lilleman besiktigades även idag och det var inga konstigheter. Han hade vargtänder men sådana har vi tagit bort förut på andra hästar och det är inte speciellt långt till hästtandläkaren. :)
 
Här är en film på Lillemans halvsyster som löshoppar:  
 
 

4 augusti

I dag var vi på fälttävlan i Mantorp, 90 cm. Uppladdningen var inte den bästa, Nunne hade varit på långritt torsdag-fredag, 3 timmars ridning på torsdagen och 2 timmar på fredagen och han sov borta...
 
 
Han kändes seg på framridningen till dressyren och hade mycket svårt att inte göra avbrott i höger galopp. Han var ganska mjuk och igenom men det kändes som han tappade lite takt innan vi skulle in på banan. Programmet kändes okej men jag trodde inte att han skulle få mycket mer än 55% då jag var osäker på om han verkligen bar sig men vi lyckades skrapa ihop 61,5%, 57,8 straff, och det är jag nöjd med! 
 
 
Eftersom jag totalt glömt bort att gå banan till hoppningen blev det väldigt stressigt. Jag sprang runt banan lite snabbt och framridningen blev väldigt kort. Vi fick ingen bra galopp på framhoppningen och jag fick rida på fart för att få honom över hindren på ett vettigt sätt. Han var kändes trött i kroppen och även om ha var pigg på väg till hoppbanan var han rätt så seg när vi kom dit. Känslan inne på banan var inte bra alls. Jag fick fortfarande ingen bra galopp på honom, det var bara att rida framåt och hoppas på det bästa. Att jag inte var 100% säker på vägarna gjorde inte heller saken bättre och att vi bara fick med oss två hinder var ren tur. Det var även mycket halt och vi var på väg att halka omkull innan fyran där jag skulle ha ridit runt hindret men glömde det och tog en alldeles för snäv sväng. 
 
 
Han var fortfarande seg när jag började rida fram till terrängen men verkade piggna till lite när vi galopperat fram och hoppat några språng. Framhoppningen kändes bra och han fick fina språng. Det blev ett stopp på största stocken, men det var för att vi kom snett på och jag blev osäker. 
 
I terrängen stod han emot mot nästan vartenda hinder och jag fick kämpa som en liten idiot för att få honom över. Det första var så pass litet så jag kunde trycka över honom. Nummer två, en slags kulvert, smet han förbi då vi vinglade mot det och han tittade på funktionärerna. Vi kom över på andra försöket och tog oss med viss tvekan över trean, trollstocken. Fyran, ett upphopp och femman, ett dike, var inga problem även om han stannade upp lite på upphoppet. Vid sexan, en maxad låda,  var det dags för ett nytt stopp men även här kom vi över på andra försöket. Det blev även ett stopp på 7A i en kombination med häckar. Åttan, natt katt, var inga problem men på nian blev det stopp igen. Den tyckte han faktiskt var farlig, det var en pallisad med en stor kräfta målad på framsidan. Efter mycket övertalning tog han den på andra försöket och sedan blev vi stoppade. :( Jag trodde man fick ha fem stopp innan man blev utesluten men det var tydligen fyra och vi var uppe i det. :(
 
Även om vi blev uteslutna är jag ganska nöjd med honom. Det är ju faktiskt hans första fälttävlan och han har ju aldrig gjort något sånt här förut. Det var även varmt, han hade gått rätt tufft i veckan och min ridning var inte den bästa idag. Till åttan hade jag faktiskt en ganska bra känsla och han hoppade på andra försöket om han stannade. Han kommer nog underfund med det vartefter. Vi tar nya tag i Boxholm och försöker förbereda lite bättre då. Det gick i alla fall bättre än när jag red Frasse, vi kom bara till fjärde hindret och Mias första fälttävlan hade jag bara ett stopp till godo när vi kom i mål. :)
 
Han fick även åka i vår transport idag och det föll herrn i smaken. När han skulle gå in hemma backade han ut två gånger men han verkade tycka det var bra när vi åkte och han kunde titta ut genom det öppningsbara förstret när vi var framme. För en gångs skull stod han lugnt och snällt och kunde till och med äta hö med god aptit. :)
 

1 augusti

Idag blev det banan. Jag började med att jogga igång honom lite lätt och länga lite för att kolla att han var lydig och sedan övergick vi till att rida delar av OS-programmet. Vi provade öppna i trav rätt upp för att sedan övergå till sluta ut till spåret och sluta i galopp snett igenom till medellinjen och därifrån rakt fram. Han gjorde övnigarna bra och blev väldigt lösgjord och fin. 
 
När han var uppvärmd hoppade vi ett litet hinder på volten med bom framför och bakom med graman. Jag gjorde det för att få en känsla för hoppgaloppen men det gick väl sådär. I höger varv fick vi till det ganska bra till slut men i vänster tyckte jag inte att jag fick någon bra galopp. 
 
Som avslutning jobbade vi lite mer med galoppen och längde på långsidorna och tog tillbaka innan hörnet utan att bryta av till trav. I vänster varv gick det bra men i höger hade han svårt att hålla galoppen.
 
Han kändes väldigt mjuk i kroppen idag och fick fram steg. :) Träningslägret kanske var bra ändå. Han kändes även bättre i skritten idag. 
 
Har även varit duktig och putsat de träns jag ska ha på lördag trots att jag är pisstrött. Eftersom jag inte använder stövlarna längre är de rena så nu har jag bara sadeln kvar att putsa. :)
 

RSS 2.0