30 april -17

Igår red vi på banan vi gjorde inget jätteavancerat, kände bara på lite öppna samt fattningar från skritt. Bitvis kändes han ganska bra men han var stel i sidorna och lite svår att rida ihop. Vi höll på i ungefär 20 minuter innan vi skrittade av. 
 
Idag longerade jag lite i repgrimman för att se hur han rörde sig. Det såg fint ut men höger bak ser lite stelt ut, det kan bero på att han är lite svagare där. När jag var klar släppte jag honom lös och han drog på ordentligt på långsidorna, det var länge sedan han sprang så. Han kom upp i ordentlig fart och bockade lite med. 

28 april -17

Idag fick vi sällskap av Matilda igen. Den här gången red vi gräsvägarna runt Bjärby. Hästarna var pigga och det blev en hel del trav. Jag orkade inte bry mig om att rida ihop honom så mycket men han kändes trevlig när han kom ner i form. Jag har även bytt koppjärn i sadeln till 3:an och han verkar trivas bättre med det. 

26 april -17

I onsdags red vi runt motionspåret. Det var skitväder och han var allmänt dum att ta in. Han försökte vända och gå tillbaka till hagen flera gånger och snurrade runt mig till och från... Ridningen gick bra i alla fall även om han var fruktansvärt pigg. 
 
I fredags red vi gräsvägarna runt Bjärby. Han var ordentligt pigg men var fin bitvis. 
 
I söndags hade jag tänkt tömköra men Matildas matte skulle ut och rida så vi hängde på dem istället. Vi red bort till diket och tillbaka. Det blev mest skritt men hemåt travade vi från Bjärbyvägen och bort till vägen upp mot stallet, det tyckte de var jobbigt på slutet. Båda har ungefär lika kass kondition. :p
 
Idag blev det tömkörning. Vi gjorde inget avancerat men han såg fin ut när jag höll en stadig kontakt och han var fokuserad på uppgiften. Han var lite seg på slutet i galoppen men fin över lag. 

19 april -17

I måndags longerade jag. Jag hade plockat fram ett hinder åt honom och han tyckte nog det var roligt, han överhoppade sig i alla fall i början.  Över lag såg han trevlig ut, speciellt på slutet och jag spände inte in honom särskilt hårt. 
 
När vi var klara hoppade jag upp och kände lite på honom. Bitvis kändes han superfin. Vi tog även hindret två gånger i varje varv. Jag hängde lite löst första gången åt varje håll. :S I vänster varv bockade han efter och i höger varv tog han av utifrån första gången och det var jag inte beredd på. 
 
Idag var vi bara ute och skrittade. Det blev en sväng till Styrstad och sedan runt Bjällbrunna hem. Han var lite spänd bitvis och de hade grävt upp diket vid Styrstad, väldigt läskigt. :p Det blev lite trav på Styrstadvägen och sista biten uppför backen kändes han fin. :)

13 april -17

Idag red vi samma runda men med mer sammanhängande trav och lite galopp. Något ostadigare i formen men vi hade det tredelade bettet och jag behöver jobba med min sits, den förföll en del under graviditeten. Galoppen känns riktigt fin i alla fall. Han blev återigen trött mot slutet.
 
Imorgon får han vila då vi får besök på sjukan och jag försöker att inte planera in mer än en sak per dag. 
 
Första ridturen efter förlossningen. :)

12 april -17

Nu är vi tillbaka "hemma" så jag kan åka till stallet lite regelbundet. Det blev ridning och vi tog rundan runt Bjärby. Han var pigg och kändes trevlig. På gräsvägarna blev det en del trav även om jag fösökte ta det lite lugnt. Vi jobbade lite med övergångar och det gick okej. Han blev trött mot slutet. Skönt att komma igång igen och få lite frisk luft. 

2 april -17

Idag har jag varit på permission och ridit! Så fruktansvärt skönt att få vara i stallet igen. :) Akke verkade ha saknat mig lite när jag skulle hämta honom i hagen och var ovanligt gosig. Eftersom han i princip har vilat sedan nyår förutom lite longering tänkte jag skritta runt gärdet men jag kunde naturligtvis inte hålla mig så det blev både trav och galopp. Han kändes väldigt trevligt och höll sig på mattan även om han var pigg och gasade lite. Det var bara första galoppen som blev lite bockig eftersom han kändes snäll i fattningen och fick lite mer tygel. Efter det höll jag koll på huvudet. :p

Vi var nog lika nöjda båda två med att komma ut och jag behövde det verkligen. Nu hoppas jag bara vi får komma hem snart så jag kan rida lite mer regelbundet.

RSS 2.0