Jag har ridit!

Jag hade hand om Nunne idag då det var lite kris med hästhjälp och passade på att rida. Det var ett tag sedan nu, säkert två veckor. :p Jag hade tagit med mig galoppsadeln och vi red bort till andra sidan motorvägen, inga som helst krav förutom att det skulle gå fort. ^^ Nunne var lite småseg så det var inte det där riktiga suget som det kan vara med det gick undan rätt bra ändå. :) Jag lär ha duktigt med träningsvärk imorgon då låren kändes som spaghetti på vägen hem och efteråt. 
 
Akke mår fint, skitar ner sig som vanligt och karlederna ser bättre ut. På benet som är värst har sårskorporna börjat ramla av och det har läkt under dem. :)
 
Innan ridturen, han ser lagom motiverad ut. :p
 

Oplanerat semesteravbrott

När jag var i stallet idag skulle Tigers matte löshoppa så jag passde på att göra det med. Det är mycket bättre att vara två och dessutom få hjälp att släpa hinder. Akke skötte sig bra, han hade bra bjudning och hoppade fint även om han inte kom helt rätt. Sista gången fick vi mer fart på honom och då såg det rikitgt fint ut. :)
 
Han har fått sår i karlederna på tre av sina ben och det är värst bak, på ena benet är det större än en femkrona. =/Jag misstänker att han har blivit solbränd och i kombination med leriga ben har det blivit som skavsår. Han var lite svullen i benet som var värst när jag upptäckte det. Jag tvättade med vatten och sedan alsolsprit första dagen och smorde med helosan och solkräm. Nu har jag hållt det rent och smort varje dag och det ser bättre ut, dock är det inte populärt att hålla på med det. 
 

Sötchock!

Dom här söta små fågelungarna såg jag på väg tillbaka från hagen. 
 
 
 
 

14 juni

Nu har hovslagaren äntligen varit här! Han lyckades dubbelboka min tid igår så han kom idag istället. Akke började bli väldigt lång i tårna fram så det var hög tid. Nu är han i alla fall fin om fötterna. :)
 
Igår linade jag honom i rasthagen och han såg inte halt ut, det var skönt. Han är även renare nu då han har blivit bortad två gånger och dessutom regnad på igår. Han växer som ogräs, han såg ut att vara väldigt hög bak idag och när jag mätte var han ca 160 bak och 158 fram. Tjock är han också, man kan inte känna några revben och det finns fettreserver både vid svansen och på mankammen men han får vara tjock i sommar så bantar vi i höst när vi ska rida igen. Han kanske smalnar av själv när det blir mindre gräs i hagen. 

Smutsig :p

Såhär ser man ut när man inte har sett en borste på 2,5 vecka.
 
Hovslagaren skulle kommit igår men det blev ombokat till fredag, hoppas han kommer då, det är verkligen dags. Knäet är som det är, jag har inte inspekterat om/hur halt han är, inte noga i alla fall, det ska eventuellt göras imorgon eller på fredag. Akke har slarvat bort sin luva och jag har inte varit i form att göra ett seriöst eftersök så han får ha grimma tills vidare. För övrigt har jag åkt på en värstingförkylning och var hemma från jobbet igår, nu verkar det i alla fall vara på väg åt rätt håll, annars händer det inte så mycket. 
 

Hoppträning

Igår var jag och hopptränade med Rut. Då vädret var allt annat än bra och jag kände att det var en förkylning på gång var jag inte speciellt sugen men bara att bita ihop, det kändes som tur var bättre när jag red. 
 
Rut är lite lätt gräsdopad just nu när de går ute på bete så hon var ovanligt lugn och snäll. Vi hoppade en linje på meddelinjen som började med 5 1/2:an, sedan tre galoppbommar, studs och två galoppsprång till en oxer. Förutom kraftigt vinglande första gången gick det väldigt bra. Rut hoppade bra och verkade tycka det var skoj. I början var hon inte rikitgt framme men så fort jag vågade rida på lite mer blev det bra. På slutet låg sista oxern på i alla fall en meter vilket är det högsta vi har hoppat. :)
 

Mystisk hälta

Sunes matte hjälpte mig att ta av Akkes skor så jag var ut till stallet igen ikväll och när jag tog in honom var han inte alls lika halt som i morse, skumt. Han var lite stapplig på benet men inte jättetydligt halt och det var svårt att se någon hälta när jag släppte ut honom och han travade iväg. 
 
Han har blivit hemskt kompisberoende men förutom det skötte han sig bra. 
 

Betesförbannelsen...

Det är tydligt att Akke verkligen jobbar på att gör sig illa på betet... Han var ju lite svullen i knät på vänster fram när vi släppte dem på bete men jag tyckte inte att han såg halt ut. När jag var där i torsdags tyckte jag inte heller att han var halt, dock var knät något mer svullet, men jag såg honom inte gå så mycket då heller. Nu har jag inte varit där på två dagar då jag varit i vår sommarstuga i Småland och installerat belysning men när jag var och tittade till honom idag var han tydligt halt på vänster fram men svullnade tyckte jag var borta, suck. Tur att han har planerad vila i minst en månad. Det ser lite ut som att han håller på att få ett överben på insidan av knät så han kan ju ha sparkat sig. Jag får väl se om det blir bättre. 
 

Pay & jump

I torsdags var jag på pay & jump med Rut och hoppade 60 cm och 70 cm. Jag var där stax innan det började och anmälde och gick banan så kom syrran med hästen lite senare. Hon var ganska tidig men eftersom Rut inte kan stå på trailer någon längre stund tog vi ut och sadlade ganska direkt. Hon var väldigt på tårna när vi skulle sadla och innan jag suttit upp men så fort jag kommit upp och vi skrittat en bit lugnad hon sig. Vi började med att skritta runt och titta på allt innan vi stannade vid banan och väntade på att det skulle bli dags att komma in på framhoppningen. Väl där fokuserade jag på att hon skulle vara lugn och lydig och gjorde många temopväxlingar och halvhalter. Vi tog två språng på krysset, ett i trav och ett i galopp och det kände bra. Räcket kom vi lite konstigt på då galoppen var dålig men jag tog det bara en gång ändå då hon hoppade väldigt bra på oxern och jag ville ha henne lugn. Inne på banan gick det helt okej, vi fick inget vidare flyt då jag satte för dålig galopp i henne och jag fick bryta av till trav för att rätt galoppen ett par gånger men hon hoppade felfritt i alla fall och lyssnade bra på mig. 
 
70 klassen gick bättre, framridningen blev lite hafsig till att börja med då det gick fortare inne på banan och jag var lite småstressad över det samt att det var en häst som fnattade runt och var allmänt vild på framhoppningen som vi höll oss undan ifrån. Jag gjorde mitt bästa för att stessa av och rida noga i alla fall och hon hoppade fint de tre sprången jag tog. Inne på banan satte jag bättre galopp i henne än förra klassen och flytet var mycket bättre. Hon var något okontrollerad innan näst sista hindret men det berodde lite på att jag mesade lite när jag höll tillbaka henne. Det var i alla fall en felfri runda och jag är jättenöjd över hur bra hon skötte sig. :)
 

RSS 2.0