24 maj -17

Ups, har visst glömt att skriva här, har haft lite annat att göra. :p Vi har väl inte gjort något jättespännande ändå, det vanliga med uteritter och några pass på banan, dressyr eller från marken. Hovslagaren har varit här så nu har vi bakskor igen och vi har vaccinerat. Han har varit stel i sidorna från start och hänger sig i vänster tygel så vi jobbar lite med det för tillfället. Vi hoppade även lite förra veckan och det gick bra. Vi fokuserade på att det skulle vara ordning på honom innan vi red an på nästa hinder vilket resulterade i en väldigt mjuk och fin häst på slutet. :) Jag har även blivit utsläppt från sjukan så nu bor vi hemma igen, väldigt skönt. Akke har hostat och haft genomskinligt snor de senaste dagarna så vi har tagit det lugnt med skritturer. Idag var vi och red i närmaste skogen och hoppade de små stockarna på andra sidan vägen några varv, det tyckte han var skoj. :) Vi avslutatde med några varv på banan och då var han superfin. 
 
Jag börjar bli sjukt sugen på att komma ut på någon pay and jump men måste få klart med vaccineringen först då vi missade den årliga föra att han hade kolik. Veterinären kommer nästa fredag och ger sista sprutan. Sedan känns det som jag borde kolla sadlarna med då han känns lite sådär i ridningen, framför allt i början av passet. 

5 maj -17

Idag red vi på gräsvägarna bort till diket. Han var väldigt pigg och stelheten bak kändes inte så jag tror han är öm i fötterna bak. Vi red serpentiner och det fungerade dåligt i början, sedan fick han galoppera en stund och när vi vände hemåt gick det bättre. Serpentinerna i höger galopp kändes super. Sista biten hem jobbade vi med lite övergångar vilket gick bra förutom att det var segt att få honom att sakta av. Han var inte ett dugg trött när vi kom hem, däremot rätt svettig men det var ju världens sommarväder. :D 
 
Lite bilder från igår. :)

4 maj -17

I måndags red vi på gräsvägarna. Det blev mycket trav och galopp och han var ganska pigg. Jag stälde inga krav på honom. 
 
Igår red vi på banan. Jag försökte lossa sidorna och det blev mycket öppna och sluta och ställa och böja. Han kändes väldigt mjuk och trevlig vartefter. Bitvis blev han spänd och kändes stel och trippig bak men när han kom till arbete kändes det okej. Vi testade även galoppsluta vilket gick helt okej när han väl förstod vad jag ville. Vi gjorde även några byten och jag var nöjd. Han bytte inte rent åt höger den gången han inte bröt av men han stressade inte upp sig och bytte sprången efter varandra. Jag fick en bra känsla men är lite misstänksam mot stelheten. 
 
Idag longerade jag i repgrimman. Det kom en skock med barn när vi precis hade börjat så koncentrationen var usel. Han såg helt okej ut dock men var dum i höger varv. Han försökte dra iväg längs långsidan och när jag stoppade det hamnade jag i fel position och då vände han istället... Vi var lite smått osams ett tag innan jag fick ordning på det. Han såg lite trippig ut bak i traven när han fick springa lös. 
 

RSS 2.0