29 mars

Har åkt på en äcklig förkylning vilket har resulterat i att jag inte orkat rida något, knappt att jag orkat fixa stallet ens... Jag hade Nunne i tisdags och onsdags men det blev som sagt ingen ridning. 
 
Akke har fått lite uppmärksamhet i alla fall. I måndags borstade vi utanför hagen och jag provade min nya rasp som jag fått. Vi var inte riktigt överens om när benen skulle vara lyfta men med lite tålamod så klarade vi av alla fyra fötter till slut med bara en rymning, efter det band jag upp honom i ett träd. :p
 
Igår passade jag på att borsta eftersom han stod inne när Plexus var ute på ridtur. Han var riktigt dum ett tag och slog mot mig! Som tur var skärpte han sig sedan när jag skällt på honom, det finns helt klart humör i honom. Vi gick en vända där isen försvunnit och han såg en jättefarlig vit plastlåda som legat där hur länge som helst. :p På vägen ut till hagen slog han även med frambenen mot hundarna då han tyckte de skulle leka med honom... Han har helt klart för mycket överskottsenergi just nu. 
 

23 mars

I brist på vettiga ridvägar blev det klättring i Kristinabacken igen. Vi värmde upp med en sväng i hemmaskogen och sedan fyra varv i backen varav de två sista blev fattningar uppför. :) Han blev lite piggare efter det men fortfarande ganska lydig. När vi klättrat färdigt tog vi ett varv runt Bäckerslund i trav innan vi red hem på asfaltsvägen. Han var rätt så spänd när vi travade men slappnade av lite mot slutet i alla fall. 
 
Akke har sett så understimulerad och vild ut på senaste tiden så vi vågade oss på en sväng i skogen där det inte var någon is, bara en kortare sträcka på vägen dit. Han var faktiskt väldigt seg och trots att han verkade ha fokus på annat håll lyssnade han på mig. :) Jag funderar på om han är inne i en växtperiod igen med tanke på hur slö han var, det var ingen fart på honom alls. 
 

22 mars

Idag red vi på banan, barbacka. :p Det hade drivit upp lite snö på voltspåret så jag trodde det skulle vara bra men det var fortfarande lite småhalt där isfläckarna var förut. Det blev mest skritt och trav, lite galopp men det var som sagt halt på halva volten så det blev inte mycket av det. Han kändes hyfsad, något stel men inte farligt springig och på slutet kom ryggen upp lite. 
 

21 mars

Otroligt seriös ridning idag, skritt barbacka i skogen tillsammans med Plexus och hans matte. :p Hade egentligen inte tänkt rida alla utan istället gå promenad med Akke men det såg isigt ut igen så jag hann med en tur på Nunne istället. :)
 
Jag vill verkligen bli av med isen nu, Akke börjar bli odräglig igen när jag inte gör något med honom... Han är fruktansvärt understimulerad, Eliot är dessutom halt och står på box/i sjukhage så de kan inte underhålla varandra heller, suck. Jag lade in däcket i hagen igår i alla fall i hopp om att det ska bli lite bättre men jag är tveksam. =/
Jag är bra sugen på att lägga in ett gammalt grimskaft som han kan leka med men jag är rädd att någon ska fastna i det så det har inte blivit av. 
 

16 mars

Idag blev det en ridtur på Nunne. :) Vi började med att klättra i Kristinabacken och red sedan vidare till Gransjönäsbadet och dressyrade några varv på parkeringen. Överlag kändes han ganska spänd och stel, det berodde säkert delvis på att han var ganska pigg men på slutet lossnade det lite i alla fall. 
 
Akke är fortfarande förvisad till hagen på grund av isen och han ser ut som han tycker det är rätt så tråkigt nu... Det ska tydligen snöa nästa vecka så då kanske vi kommer ut på lite promenader igen. 
 
 
 

12 mars

Jag hade totalt glömt att jag skulle ha Nunne igår men insåg att jag nog skulle det när jag kom till stallet halv åtta och ingen hade fixat till honom... Jag hann ju naturligtvis inte rida då, suck. Idag blev det i alla fall en sväng barbacka på banan. Han var superlydig och ganska mjuk även om det som vanligt blev lite springigt på slutet och jag fick faktiskt igenom ställningen åt vänster. :) Vi höll inte på så länge då jag skulle laga mat när jag kom hem, vi kanske höll på i en halvtimme. Jag trodde dessutom att jag skulle få leta efter Atlas ute i skogen eftersom jag inte sett skymten av honom sedan jag kom till stallet och han brukar komma till grinden när Nunne går in. Som tur var hade han hittat till grinden när jag släpat in alla hästar. Ett tag funderade jag på om han typ hade sprängt staketet och låg med brutet ben i skogen eller nåt eftersom han var puts väck tills det bara var honom kvar att ta in. :p
 
Akke händer det inte så mycket med. Jag undviker att ta in honom i möjligaste mån eftersom det är isgata till och från stallet så det blir för det mest bara lite mys i hagen. Igår borstade jag lite när han hade kommit in då han hade lyckats hitta en lerfläck att rulla sig i bland all snö...
 

9 mars

Idag fick Nunne gå en sväng längs med motorvägen. Det blev mycket trav och galopp och han tyckte det var lite jobbigt när han var tvungen att pulsa i snön. Till en början var han mjuk och fin men det övergick till att han blev springig och stark. Han lyssnade inget vidare på mig idag, han sprang mest och drog. Han fick nog rejält med motion i alla fall för han var svettig när vi kom hem. :)
 
Akke har lite ofrivillig vila just nu då det är is överallt runt stallet och jag inte vill låta honom gå där i onödan. Vi borstade i alla fall idag och han fäller inte lika mycket för tillfället, däremot äter han mer. Det är ofta slut i hönätet på morgonen så han brukar få två kakor hö extra de dagarna. 
 

5 mars

Nunne fick motion idag fast jag inte trodde jag skulle orka då det var hövägning på schemat. Det blev bara lite klättring och några varv på banan som avslutning då han kändes lite småstel och spänd. På banan var han i alla fall fin. Jag red mest för att prova mina nya Kwick-out stigbyglar. :p Jag tyckte de kändes tunga och klumpiga, gillade plaststigbyglarna mycket bättre. =/ 
 
Jag väntar på att snön ska försvinna så man kan börja rida ordentligt. Det är bara is överallt just nu och det finns inget bra ställe att rida igenom Nunne. Han skulle verkligen behöva ett ordentligt dressyrpass. Motivationen är inte heller på topp när man inte kan rida någonstans och det dessutom inte lär bli några tävlingar för oss i år av vissa anledningar. :(
 

4 mars

Idag var hovis här igen. Akke skötte sig bättre än förra gången idag, han var ju nästan som en normal häst de två första fötterna. :) När de två sista blev verkade tröttnade han nog för han var lite stökigare och han hade ingen vägg att luta sig mot så det blev säkert lite svårare med balansen med. 
 
Han såg inte speciellt öm ut idag, kan ju bero på underlaget eller att hovis faktiskt kunde verka lite mer ordentligt när hästen stod still. :p Han tog lite extra idag för att få bort ställen där han slagit bort flisor och där bärranden var uppfläkt. På två av hovarna blev det början till hålvägg så jag får hålla koll på dem. Jag ska även försöka hitta något bra tilllskottsfoder så han får bättre hovar, eventuellt kanske jag ska öka på Steel Jointen igen. 
 

3 mars

Hmm, vad har jag pysslat med i stallet den här veckan? Har i alla fall inte haft varken ork eller tid att skriva något. Idag har jag i alla fall vait i Romme och åkt skidor. :) Roligt att komma iväg lite, det var några år sen sist.
 
I måndags tror jag bestämt att vi flyttade ner resten av hösilagebalarna och då blev det ingen ridning eftersom energin tog slut. Tisdag och onsdag var det isgata om jag inte minns fel så Akke fick nöja sig med borstning och i torsdags skulle jag ha ridit men jag var tvungen att väga upp hö istället och det tog sin lilla tid vilket innebar vila igen för Nunne. På fredagen red jag i alla fall. För ovanlighetens skull gjorde jag inte klart stallet innan jag red, annars hade jag väl inte orkat. Det blev en kort tur med galoppsadel och med kortare läder än förra gången. :) Den var faktiskt bekvämare att sitta i när man kortat upp lädren lite. Jag hade inga större krav, vi red bara på vägen vid stallet och travade och galopperade lite. Som avslutning red jag ihop honom lite i traven men han var spänd efter galoppen så det gick halvbra. Formen var det inget fel på men han var kort och spänd i steget. 
 

RSS 2.0