24 november -16

I måndags skrittade vi ut en sväng barbacka tillsammans med Matilda runt Bjällbrunna. Han var lugn och snäll och kändes ganska mjuk. 
 
Igår red vi på banan. Först jobbade jag bara med att få honom avslappnad och gjorde lite övergångar, när det fungerade gjorde vi en del sidvärts vilket gick super. Det blev både skänkelvikningar, öppna och sluta. :) I galoppen jobbade vi först med att komma igång ordentligt och red på i ett ganska högt tempo och lade in lite tempoväxlingar. När det kändes bra övade vi fattningar, först från trav utan att ta upp huvudet och sedan från skritt. I höger varv var det svårare men det kändes ganska okej ändå. När jag tagit en kort paus för att spänna sadelgjorden blev han superfin och gjorde världens fattning åt vänster och galoppen var helt underbar. Efter det var jag nöjd i vänster varv och vi testade ett par fattingar åt höger igen och fick faktiskt till en nästan lika bra galopp åt det hållet. Efter det nöjde vi oss och travade av. Han kändes väldigt trevlig under större delen av passet även om han blev spänd lite till och från som vanligt. Han kändes helt underbar när vi travade av och det blev till och med lite ordning på längningarna i traven. Tyvärr hann belysningen slockna innan vi var helt klara och då blev han väldigt spänd så vi körde en liten stund till så att han slappnade av igen och så fick han skirtta av runt hagen då han var sjöblöt. 
 
Idag var vi bara ut på en liten skrittur med en piggare häst än väntat. Det blev barbacka runt gärdet. Vi tesade lite trav med och han kändes superfin där. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0