Ridhuspremiär

Idag har Akke fått åka till ridhuset och motionera. Lastningen hemma gick klockrent, han bara knallade på. När vi skulle hem däremot var han inte lika pigg på att gå in men, han föredrog att stå och filosofera på lemmen... Mamma som var med som hjälpreda blev snabbt otålig och plockade fram linan och när hon lade den bakom honom knatade han faktiskt in, han var nog inne på under 10 minuter. 
 
Ridningen gick riktigt bra, det var en annan häst i ridhuset samtidigt så han blev pigg och på tårna vilket betyder att han gå 10 gånger bättre än vanligt. :p Vi gjorde inga avancerade saker, det blev lite blandat runt fyrkanten och volter samt lite serpentiner. Styrningen fungerade finfint men han var lite seg bitvis och på slutet ville han inte gå fram då han blev lite trött men vi kom igenom det. Galoppfattningarna gick också bra även om det var lite segt att få igång honom. Han fattade bara fel en gång och då kastade han sig in i fattningen för den andra hästen passerade framför honom på spåret och han ville hänga på. :)
 
Hanteringsmässigt fungerade det över förväntan med. Han var ju pigg och lite spänd med vissa svårigheter att stå stilla man han lyssnade på mig och var inte hysterisk. Det var även julpyntat i ridhuset med en klädd gran i ena hörnet och lite kransar runt sargen och hinderstöd i ett hörn men det brydde han sig inte om. Han tittade lite första gångerna vi passerade, sedan var det lugnt. Guldstjärna förutom lastningen hem, det var faktiskt första gången han var i ett ridhus. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0