30 september -16

Igår longerade jag. Han var väldigt pigg när jag tog in honom från hagen men när vi kom igång var han ganska lagom, inte galen men ändå bra bjudning. Han var lite spänd och kort i steget men helt okej, säkert träningsvärk från dagen innan. :p Vi höll på i ungefär tjugo minuter innan vi gav oss. 
 
Idag har vi genrepat inför tävlingen. Först travade jag igång honom i låg form med lite längre tygel med övergångar och serpentiner innan vi körde lite galopp med fattningar från skritt. Han kändes ganksa trevligt men lite stel i galoppen och som vanligt nu för tiden rätar han ut sig och drar upp huvudet i höger varv så vi sladdar genom hörnet i traven. Det släpper när jag släpper på kraven och börjar om så förmodligen är det något jag gör som han inte gillar. 
 
När vi ridit fram red vi först igenom LC:1. Det gick sådär efter galoppen, han kom inte tillbaka ordentligt och sladdade i hörnen så vi gjorde om allt efter skritten och då gick det bättre. Efter det red vi LB:1 där vi hade samma problematik med att jag inte fick tillbaka honom ordentligt efter galoppen och även där gjorde vi om galopprogrammet. På slutet kändes han riktigt trevlig och vi travade av i låg form och böjde igenom sidorna lite. Totalt red vi 30-40 minuter. 
 
Det blev två starter till slut och det blev skitsent... De börjar inte förrän 14 och har 42 starter tror jag. Jag startar sist i sista klassen vilket var kvart över sju. Första starten var runt tio i fem, jag tycker de kunde börjat lite tidigare i alla fall, det är ju nästan mörkt vid halv åtta nu för tiden. 

28 september -16

Idag hade jag en mycket pigg häst. Redan i skritten klev han på bra och när vi började trava ville han gärna falla in i galopp. :) Jag försökte utnyttja bjudningen till att korta ihop traven lite men det gick väl sådär, han älgade på i samma tempo ändå. :p När vi kom fram till galoppen var det full rulle även där och han låg på som bara den samt bjöd på lite luftsprång. Vi red längs gräsvägarna bort till Styrstad-diket och sedan bort till Bjärby för att ta grusvägen ner igen och rida hem på gräsvägarna. Han var pigg och framåt hela ridturen förutom i skritten när vi vände åt "fel" håll men han gick på ovanligt bra då i alla fall. Det blev ingen seriös ridning, bara en massa galopp men det är ju så roligt när han för en gångs skull vill framåt. :)

26 september -16

Idag fick vi sällskap av Matilda när vi red ut. Det blev rundan runt Styrstad och ganska lugnt, två lite längre travpass men annars skritt. Bitvis klev min häst på väldigt bra och han kändes fin och pigg men höll sig på marken i alla fall. 

25 september -16

I fredags red vi ut, det blev gräsvägarna bort till Styrstad-diket och sedan förbi Bjärby hem. Han kändes riktigt trevlig när han kommit igång även om han blev lite spänd till och från. Vi körde lite övergångar och serpentiner samt ett byte åt varje håll. Åt vänster gick det super, åt höger ville han inte byta alls först men till slut fick vi till något som liknade ett byte i alla fall. 
 
Idag red jag dressyr på banan. Efter en kort uppvärmning med övergångar red vi igenom LC:1 först och sedan LB:1. LB:1 kändes bäst men det var nog för att vi var igång lite mer då. Hur som helst blev det LC:1 en gång till och då gick det bättre. Det var inga större konstigheter, han var lite pigg och föll gärna in i galopp om jag satt och petade för mycket med skänkeln och skritten blev sådär. Skritten blev bättre när vi jobbat lite med den. Jag var väldigt nöjd med passet över lag och han känns fin, bjudningen är helt okej för tillfället och jag får ett bra stöd i handen. Jag har faktiskt anmält oss till en tävling, på lördag ska vi till Söderköping och rida dressyr om inget oförutsett händer...  Jag anmälde till LC:1 och LB:1 men vi blev reserver i LB:n så vi får se hur många klasser vi får rida. 
 
Hästarna kommer att stallas in idag, det känns jättekonstigt eftersom de varit ute dygnet runt så länge. Nomalt brukar det vara rätt skönt när de får gå in på nätterna men inte i år av någon konstig anledning. :p

22 september -16

Det blev ridning idag, woho! Det började lagom bra med att han blev sjukt upprörd när jag borstade, förmodligen för att han fick syn på traktorn som plöjde gärdet långt bort... Det blev inte mycket bättre när vi kom ut och jag var lite lagom irriterad på honom innan jag kom upp. Vi höll oss på banan och han var superpigg och ofokuserad. I början travade vi på volt för att ha lite kontroll och han dummade sig ett par gånger i ena varvet då han ville fortsätta på långsidan men vi skulle vara kvar på volten. Han var lite sur och lättade i framdelen. Det var bara att vänta ut honom och rida lite andra vägar för att hålla honom sysselsatt så släppte det. Vi övergick snabbt till serpentiner för att han skulle få något att tänka på och vartefter lugnade han sig lite. Efter en skrittpaus tog vi galopp vilket gick bra och så blev det en skrittpaus till innan vi övade fattningar från skritt och sedan travade vi av. Mot slutet kändes han riktigt trevlig även om han hade svårt att slappna av riktigt. Han var i alla fall framåt och lyssnade bra på skänkeln. :) Jag tror ändå allt jobb med longering har gjort någon nytta även om han blir stel i sidorna när man inte rider. Min kropp tyckte det var helt okej med ridning idag så nu är det nog bara att köra på men börjar lite försiktigt, har verkligen saknat ridningen. 

21 september -16

Idag blev det longering. Han var lite småseg i början men annars gick han fram ganska bra och såg över lag väldigt fin ut. :)
 
 

19 september -16

Idag har vi löshoppat och han var tokpigg men det blir väl lätt så när man knappt har gått på fem dagar. :p Efter kanske två vändor över hindren fick han rycket och tog långsidan med hinder fram och tillbaka flera gånger på rad, däremellan var det full fart och en del bockande. :) Jag hann ju typ inte höja när han for runt och sedan tyckte han att det räckte och tappade lite fart och bjudning men det blev några språng på 95 centimeter i alla fall. På slutet drog jag ihop hindren till en studs som han fick hoppa några gånger.  Det blev till och med lite film då jag inte behövde jaga på honom men telefonen ville inte ladda över den på datorn så den kommer någon annan dag. 

16 september -16

Idag har jag faktiskt ridit. Inte helt tillåtet men det gick inte att låta bli längre. :p Vi gjorde inget jätteavancerat men red i alla fall i alla gångarter då skritten kändes värst för min del, i alla fall när han klev på lite mer på långa tyglar. Han kändes lite stel och hade svårt att fatta höger galopp men mot slutet kändes det som det släppte. Det blev även lite bock och bus, inte vad matte behövde men jag var beredd på det i alla fall. :) Vi red gräsvägarna bort till Bjärbyvägen och sedan tillbaka igen. Jag ska försöka hålla mig ifrån ridningen i några dagar nu men jag vet i alla fall att det går nu. :)
 

14 september -16

I måndags var vi ute på promenad i ungefär 40 minuter. Han skötte sig ovanligt bra. :)
 
Igår longerade jag lite på banan. Först tänkte jag lösgaloppera men jag orkade inte gå efter och jaga på honom efter en stund så det blev longering i grimman. Bitvis såg han väldigt fin ut men han hittade på lite hyss som att vända samt dra sig utåt i volten ibland. 
 
Jag är lite lätt trött på att motionera honom från marken nu och vill rida men idag kände jag mig inte i form att göra något alls med honom så det får väl vänta ett tag till. :( Jag borstade i alla fall och så fick han lite massage. 
 
 

11 september -16

Idag longerade jag över ett litet hinder. Förutom att han var seg i början var han jättefin. :) Efter en stund fick han till och med egen bjudning. I vänster varv var det lite knepigt med galoppen och han höll på att falla in i gamla mönster. Han drog utåt på öppna delen av volten och saktade av till trav efter hindret. I höger varv var han klockren och när vi bytte till vänster igen fungerade allt perfekt plötsligt så det blev bara ett skutt över hindret innan vi avslutade. :)

9 september

Det blev promenad idag, grusvägen mot stan och gräsvägarna tillbaka, totalt cirka 4 kilometer. Han skötte sig större delen av vägen, det var bara på slutet han fick lite bråttom samt att han vände och drog iväg med mig när vi passerat hagarna och skulle till stallet... Då blev jag arg på honom. 
 
Jag vill rida igen! Är så trött på att bara jobba från marken. :(
 
 

8 september -16

Igår tömkörde jag. Förutom att jobba honom på volten över en bom försökte jag flytta honom lite och det fungerade faktiskt, i alla fall i vänster varv. :p Jag lyckade få honom att kliva in med inner bak ett par steg i taget, det blev inte lika mycket i höger varv men lite gick det. :) Han var allmänt seg annars men ganska fin. 
 
Idag har vi longerat. Han var fortfarande ganska seg men det är lättare att få fart på honom när jag longerar. Allt fungerade tillfredställande och till och med galoppen gick utan problem, han hade faktiskt svårare med höger galopp idag. Bitvis var han jättefin, bitvis gick han och tittade på annat. Som avslutning fick han springa fritt med inspänningen men det fungerade sådär då han gärna drog upp huvudet. 

5 september -16

Det blev en promenad idag. Vi gick gräsvägarna bort till grusvägen vid Bjärby och sedan tillbaka och vanliga vägen upp, det blev ungefär 3,5 kilometer. Han skötte sig faktiskt över förväntan, han blev spänd och ofokuserad när han såg två andra hästar framför men annars var han lugn och snäll. :) 

4 september -16

Idag har vi löshoppat. :) Han var positivare än jag förväntat mig. De första gångerna var det lite segt men hindren var små då, det blev bättre vartefter. Sista språnget låg hindret på 90 centimeter och det hoppade han jättefint. :) Efter det sänkte jag ner till typ 40 centimeter och så fick han springa som han ville. På grund av lite bristande hindermaterial blev det två räcken så han tog det från fel håll några gånger när vi avslutade. Han lyckades även ta det på studs när han satte ordentlig fart men då var hindren små igen. :) Han såg väldigt pigg och busig ut när han sprang omkring. Jag hade tänkt mig en promenad imorgon men jag får se om jag vågar ge mig på det, annars blir det longering. 

2 september -16

Idag longerade jag monstret. Han var ovanligt pigg faktiskt och såg fin ut när han kommit igång. I vänster varv kunde han galoppera flera varv utan att bryta av. Eter en stund övergick vi till att göra övergångar och det gick väldigt bra, det var bara upp i galopp i vänster varv som jag fick hjälpa till med spöt, annars lyssnade han super på röstkommandon. Vi höll inte på så länge eftersom han skötte sig, ungefär 15 minuter, sedan gick vi ner till pumphuset och tillbaka. 

RSS 2.0