30 december -16

Igår red vi ut. Det blev grusvägen bort mot Smedby och sedan gräsvägarna tillbaka och Bjärbyvägen hem. Han var lite småseg men kändes ganska trevlig ändå. Jag hade inga jättekrav men på Bjärbyvägen jobbade vi i alla fall med lite tempoväxlingar och sidvärtsrörelser. 
 
Idag har vi hoppat! Eller kanske synd att kalla det hoppning men ett litet hinder hade vi i alla fall med bom framför och bakom som hoppades på volt. Det var hisnande 55 centimeter högt, i alla fall till han drog i bommen så skållan halkade ner, då var det mer 30 centimeter. :p När vi red fram var han stel och seg men det släppte ändå ganska fort, speciellt när vi gjort lite öppna och sluta. Han verkade uppskatta att få hopppa och fokus låg på att han skulle komma igenom serien med bibehållen ställning. Det var väl lite blandat resultat men över lag gick det bra och han kändes så himla mjuk och trevlig efter en stund. Till och med bytena åt höger fungerade tillfredställande. Jag vet inte om han bytte rent men han byte i alla fall både fram och bak inom några språng. Åt vänster vet jag inte om vi fick till något byte men där vet jag att det går så jag bråkade inte om det. Jag är supernöjd med dagens pass, han kändes så fin på slutet. Imorgon blir det lite longering, förmodligen i repgrimma och så vilar han på söndag. 

27 december -16

Idag har vi varit ute och lullat i skogen. :p Först var vi runt i skogen närmast oss där vi inte ridit förut men hittade inga jättespännande stigar. Efter det tog vi en sväng runt motionsspåret. Vi tog första vägen in efter Bjällbrunna så det blev inte så mycket grusväg. Vi skrittade större delen av turen och jag ställde inga krav. 

26 december -16

Pållen har vilat lite över jul men igår var vi igång igen. Det blev lite ridning på banan med pee-wee bettet och han kändes riktigt fin. Inte speciellt tittig och jobbade på fint. Det blev mest galoppjobb och då med fattningar och lite förvänd galopp. Över lag fungerade allt bra och på slutet fick jag ihop galoppen riktigt bra med. Vi red totalt 50 minuter med fram och avskrittning. När vi var klara så tvättade jag benen på honom då han kissat ner sina bakben. Det blir gärna så när det blåser och han av någon anledning gärna kissar i motvind... 
 
Alla hästarna blev ihopsläppta på julafton och det verkar som det gått bra. Zeta brunstar så Akke är lite lätt kär i henne just nu, han ville inte alls gå ifrån henne när jag tog in honom och Malva då. :p
 
Idag var vi ute på gräsvägarna. Han var väldigt lugn, nästan seg trots att det blåste ordentligt. Vi gjorde galoppserpentiner och även lite fattningar. Traven var riktigt trevlig när vi galopperat och han gick fram lite mer. 
 

22 december -16

Igår red vi bort till Arkösundsvägen och tog pulkabacken hem. Han var ganska spänd och tittig i början men det släppte vartefter och när vi hade vänt började han bli riktigt mjuk och trevlig. :) Det blev mest trav och galopp på Bjällbrunnavägen men trots det var han väldigt pigg när vi kom ut ur skogen och travade glatt på utan lov sista biten där. :p
 
Idag blev det longering. Förutom bristande bjudning i början såg han riktigt fin ut och det blev bättre när han galopperat lite. Jag behövde inte ens spänna in honom särskilt hårt, inspänningen hindrade mest bettet från att åka genom munnen. Vi höll inte på så länge eftersom han var så fin. Det blev mest övergångar för variationens skull. :)

20 december -16

Igår red vi på banan. :) Det var fortfarande lite is i vattenpölarna men annars var den bra. Det blev mest jobb med fattningar, främst från skritt och det gick faktiskt riktigt bra. :) Galoppen var bitvis riktigt trevlig. Även traven fungerade bra, där jobbade vi lite mer med att ställa och böja på serpentiner samt öka och minska volten. Han var väldigt pigg när vi skrittade fram men lugnade sig fort när vi kom i gång. Det blev ungefär 40 minuters ridning på banan och så skrittade vi av en kvart då vi snurrade runt lite i skogen som omväxling. Jättebra att göra sådant när det är mörkt, speciellt då vi inte varit där tidigare. :p
 
Idag fick vi sällskap av Matilda och red bort till E22:an. Det blev mycket trav på Bjärbyvägen men rätt kravlöst. Det var i alla fall bra fart på honom och det gick fortare ju längre vi ridit. :)
 

18 december -16

Blääk, eländes väder. Har varit fruset och isigt typ hela veckan så mycket ridning har det inte blivit. I måndags hade det kommit lite snö så vi var ute då. Jag orkade inte ta på polarpadsen men han fick inte speciellt mycket styltor ändå och när man travade och galopperade fungerade det bra. Han fick vila tisdag och onsdag då motivation var på noll och underlaget värdelöst. I torsdags och fredags var jag ute barbacka runt Bjärby samt bort till E22:an och upp den bortre vägen. På torsdagen var han lite seg men i fredgas var han väldigt pigg. Det gick faktiskt att trava lite och till och med galoppera och han var ganska spänd och tittig i traven båda dagarna. Igår orkade jag inte rida och idag när det faktiskt hade tinat i marken hade jag inte tid. :(
 
Hungriga klubben väntar på kvällsmat :p
 

11 december -16

Idag red vi bort till E22:an och sedan förbi Bjällbrunna hem. Han kändes väldigt fin och vi jobbade med lite sidvärts och övergångar. 

10 december -16

Ehh, hoppsan var visst en vecka sedan jag skrev sist. :p Jag skyller på extrem trötthet, jag har typ somnat i soffan varje kväll. 
 
Jag linade på banan i måndags i repgrimman och vi körde lite ledarskapsövningar med då det var lite hårt och jag inte ville köra för mycket trav och galopp. Longeringen gick rätt bra och på slutet sänkte han huvudet i båda varven. Efteråt övade vi på att han skulle flytta runt mig och gå under sig ordentligt med inner bak. Det var inte jättepopulärt i vänster varv men vi fick till det efter en stund. Annars övade vi på att backa och gå framåt samt vända bort från mig. 
 
I onsdags red vi en skrittur runt gärdet. Det var snorhalt på grusvägen samt regn och blåst så det blev inte mer än skritt även om jag gärna hade travat lite. Jag roade mig även med att byta box så han fick en granne och jag inte behöver gå lika långt. Han var inte alls nöjd först och började ganska omedelbart att krubbita på grimskaftet till Matildas hönät, då var det nära att jag flyttade tillbaka honom... Jag provade att hänga hans nät över men det hjälpte inte direkt men efter en stund slutade han och började äta istället och nu verkar han tillfreds med sin nya box. 
 
I torsdags skrittade vi runt Bjärby tillsammans med Matilda och Malva, mycket kravlöst. Det kom även en liten shettis till stallet, Kasper, väldigt söt och sällskaplig. :)
 
Igår red vi bort till Arkösundsvägen och sedan förbi Bjällbrunna hem. Det blev mycket trav och galopp på Bjällbrunnavägen och även om han var lite spänd och tittig kändes han fin. Även igår kom det nya hästar, en travare och en shettis. Shettisen var fruktansvärt söt och i storlek med modell större hund, det var nästan så man ville lyfta in den i bakluckan och ta med den hem. :p
 
Idag var vi på banan som var riktigt bra trots att det regnat hela dagen. :) Han kändes väldigt trevlig och gick avslappnat från början. Han var inte speciellt tittig heller men det kanske var för att det inte rörde sig något folk ute idag, det är bara jag som är dum nog att ge mig ut i regnet. :p Vi jobbade med övergångar både i trav och galopp och i galoppen jobbade vi med att korta. Det var lite svårt men mot slutet släppte det. Han var lite svår i höger varv i traven men det berodde nog mycket på min riding för när jag höll stöd på ytter och verkligen formade honom runt inner skänkel var det inga större problem. Jag var väldigt nöjd med honom idag och det blev inte mer än 45 minuters ridning inklusive fram och avskrittning. 
 

3 december -16

Vi red samma runda som igår fast åt andra hållet. Det var hårdare i backen så det blev inte så mycket galopp och i traven fortsatte vi att jobba med övergångar vilket gick bra idag med. Jag tycker han börjar kännas trevligare att rida igen, i alla fall när man inte är på banan. :p

2 december -16

Jag har haft hotande hårddiskhaveri och varit allmänt trött den här veckan så det har inte blivit av att skriva något men har inte hittat på så mycket heller. I måndags skrittade vi barbacka runt Bjällbrunna och lyckade vara ute i nästan 40 minuter hur nu det gick till. Tisdag-onsdag vilade han och igår fick vi sällskap av Matilda med Malva som handhäst och det blev en sväng runt Bjällbrunna igen. Idag red vi gräsvägarna runt Bjärby och han var inte helt oväntat ganska pigg. :p Trots ett tunt lager snö och temperatur runt nollan chansade jag på att det skulle gå utan brodd och snösulor och det gick riktigt bra. Det blev inga höga tempon, vi jobbade mest med övergångar mellan skritt och trav. Han halkade till någon gång men det var i galoppen när han var lite studsig. Han roade sig med att bocka en del i galoppen men kunde ändå hålla sig i ett lugnt och balanserat tempo. 

RSS 2.0