30 oktober

Idag longerade vi på banan, känns som det var evigheter den vi var där senast. I vänster varv var han ganska fin men lite seg och tröttnade fort och vände ett par gånger. Galoppen gick inte bra, han ville inte galoppera och om han började drog han mest rakt fram alternativt saktade av när jag försökte svänga. På slutet blev han riktigt snygg i traven när jag satte linan i gjorden. :) Höger varv gick bättre i galoppen men traven älgade han mest på och var allmänt lång. Det gick lite bättre när jag fäste linan i gjorden. 
 

28 oktober

Vi red en sväng förbi Bjärby och bort längs med grusvägen. Han var ovanligt lugn, dock tittig då det var mörkt men bara han får lite tid på sig attt spana in farligheterna går det bra. Vi tog gärdesvägarna hem och kom ut vid hoppdungen. Det blev lite blandat trav och galopp och han var piggelin. :)
 

25 oktober

Motivationen till att rida var väl inte jättehög men eftersom han är mer vild än tam var det inte mycket att välja på. Vi red bort förbi Styrstad igen och den här gången såg han ankorna... Han stannade faktiskt bara och tittade en stund sen kunde han gå förbi fast de flög upp en hel flock längre bort. :) Han var väldigt pigg man tittig samtidigt så det var lite spännande att rida men det gick bra. Vi tog oss längs med gärdena bort till en grusväg och red på den en bit innan vi vände hemåt igen. Det blev mycket trav och galopp och på slutet kändes han lite trött. :)
 

23 oktober

Idag tömkörde vi. Först var vi ett varv på banan för att se om den var användbar men det var rätt blött om man inte var på spåret så vi gav oss ut på vägen istället. Vi tog svängen förbi Bjärby och genom sommarhagen hem. Han var larvig vid villorna och vände några gånger och såg farliga saker men vi kom förbi utan att jag behövde leda honom. Det var lite varierat väldigt pigg häst som gärna travade och häst som såg läskiga saker och inte ville gå fram. Jag har mina misstankar om att överskottsenergi kan ligga bakom fånerierna så i helgen ska vi rida ordentligt, antingen hoppning på banan om den torkar upp eller ut någonstans. 
 

21 oktober

Vi red en sväng i regnet och mörkret idag. Han var ganska spänd redan innan vi kom iväg och det fortsatte hela ridturen. Vi provade en ny väg förbi Styrstad och den var läskig tyckte han. Jag orkade inte bråka om det så jag hoppade av och ledde honom förbi vad det nu var som var läskigt och då gick det bra. Vägen vi red på var väldigt blöt och det var mörkt så vi red inte så långt. Hemåt var det fart på honom och han kunde till och med galoppera i leran. Vi tog vägen förbi Bjärby hem och han fånade vid hagarna innan dammen, suck. Den här gången hoppade jag inte av utan tvingade honom förbi. Det gick verkligen bara ett steg i taget sedan var han tvungen att stanna och titta en liten stund innan han kunde fortsätta... När vi väl var förbi hagarna blev det i alla fall lite mer fart på honom. Jag testade att rida på hackamore idag och det gick helt okej. Styra gick bra och det var det jag var lite orolig för innan. Han gick ju inte mycket i form men han var så spänd över att det var mörkt och regnigt och gud vet vad så han hade nog inte gått bättre med bett. 
 

17 oktober

Tydligen hade Akke haft race i hagen igår, inte konstigt att han verkade lite matt. :p Idag red vi ut en sväng och fick sällskap av Tiger. Vi red gärdesvägarna från Styrstad och bort till hoppdungen och det travades större delen av vägen på gärdesvägarna. Totalt blev det en sträcka på stax över 5 km. Till att börja med var det pigg häst som skulle busa och hålla på men mot slutet var det lite trött och rastad häst istället. :) Imorgon får han vila och så får jag se om vi gör något på söndag, jag borde väl det eftersom han ska vila på måndag. 

14 oktober

Eftersom Akke blev rätt trött i lördags och var ute i regn utan täcke i söndags fick han en extra vilodag igår. Idag tömkörde vi på banan en kortis. Han var lite småseg och jag orkade inte jaga på honom så det blev bara halvdant jobb. Han såg fin ut i vänster varv i alla fall och det blev lite galopp men inte så mycket då jag hade svårt att hålla igång honom i svängarna. I höger varv var han väldigt lång och jag fick ingen riktig ordning på honom. I galoppen försökte han dra iväg längs med fyrkanten och jag hamnade framför så då passad han på att stanna och tjura, suck. Till slut fick vi i alla fall till ett varv på volten i galopp och då avslutade vi. Han kommer troligtvis få ledigt i två dagar igen då han känns lite seg. 
 

11 oktober

Jag red idag vilket min förkylning inte gillade men vad gör man när det är jättebra väder och man får sällskap? Det var Dante som hängde med på en tur och precis som förra gången vi red med kompisar var det en lite rodeohäst jag satt på. :p Vi red en sväng i skogen med motionsspåret, inte hela slingan, och sedan red vi upp till hoppdungen och tog två varv där. När vi skrittade hem var Akke trött och svettig så han fick faktiskt bada eftersom det var så varmt ute. 
 
Vi testade bootsen idag och de verkar fungera bra, dock behöver han nog boots bak med. =/ Jag har även lyckats få tag på ett par bakskydd och naturligtvis tappade vi det ena i skogen någonstans. Jag hoppas det dyker upp igen, jag tänkte rida och leta efter det på typ måndag eller tisdag. 
 

Nya skor!

Nu har jag fått Akkes nya skor, i rätt storlek den här gången. :p De satt väldigt bra när jag provade även om det var lite trixigt att få på dem men det blir nog bättre med lite vana. Först tyckte han det var skumt med gympaskor men han vande sig ganska snabbt och vi tog en liten promenad på vägen för att testa dem. De verkar fungera bra men tyvärr ska han nog ha bak med, på de sora stenarna såg han lite öm ut bak. 
 
Egentligen hade jag tänkt rida idag men jag har blivit förkyld så orken infann sig inte. Dessutom har jag anmält mig till ett prova på tillfälle för att dansa salsa på söndag så jag behöver bli bättre tills dess... Imorgon ska jag försöka rida så jag kan prova skorna ordentligt samt se om han behöver bak med. 
 
Matte är konstig som sitter på golvet och dessutom tagit på mig skor!
 
 

8 oktober

Idag blev det longering. Banan var upptagen av träningar så vi gick bort till stubben. Det gick faktiskt bra även om han var lite ofokuserad bitvis. Han hade fin bjudning men var lite smått ovillig att galoppera och framför allt att fatta rätt galopp. 
 

6 oktober

Idag har vi faktiskt tränat, kors i taket. :p Han kändes lite seg och småsur till och från under passet men inga allvarliga utbrott. Vi jobbade mest med ställningen, i vänster varv skulle han vara ganska rak och jag fick tänka lite bakdelsvändning, åt höger däremot fick jag rida med inner skänkel och ytter tygel för att forma honom. Han gick grymt fint stora delar av passet och en skritt är jag extra nöjd med, där lyckades jag driva på honom mer än vanligt och ryggen kom upp något enormt och han trampade på superbra bakifrån. :) Det blev inte mycket galopp, ett par varv runt fyrkanten åt höger och ett varv på volten och kanske tre varv åt vänster samt ett på volt. Bitvis kom han faktiskt ihop i galoppen när jag började jobba honom där. Det här var helt klart ett av hans bättre pass, om inte det bästa hittills. :) Tyvärr kan det dröja till nästa gång då det nog var sista gången hemma. Från och med nu blir det nog att åka till ridhus och träna och lastningsmässigt är vi nog inte där än... Någon har slarvat lite med träningen. :p
 
Jag har även gjort ett nytt försök med hovboots. Jag fick låna hem ett "fit-kit" och har nu hittat en storlek som verkar bra samt beställt den. 
 

4 oktober

Idag har vi provat sadel. Akke verkade trivas med den, jag upplever honom som lite stapplig när man tagit på sadel och ska gå ut men det märktes inget med den nya sadeln, jag tyckte även att han rörde sig mer fritt, både från marken och när jag red. Jag tyckte den kändes lite konstig och ovan att sitta i men det blev bättre när vi breddade sätet lite och så ska jag ha en annan kåpa än den jag provade som är mer lik min egen hoppsadel så blir det nog bra. Tyvärr hade sadelutprovare inte med sig den kåpan, men det blir nog som sagt bra ändå. Han var lite seg idag så gårdagens strapatser tog nog på honom men han var väldigt mjuk och gick fint. Lite sur i galoppen men det kändes som det var trötthet. 
 

3 oktober

Jag skulle ha ridit igår egentligen men jag jobbade öven en och en halv timme så jag orkade inte då. Vi red idag istället. Det var några som skulle rida ut så jag hängde på dem. Akke tyckte det var jättelajbans med sällskap och skulle skritta jättefort och så fort vi travade blev det bocksprång och gärna galopp. :) Vi red runt lite i skogen vid motionsspåret. Han var så himla pigg så jag avslutade med att rida lite på gärdet. Förutom att han var lite styrig och hade bestämda åsikter om vart vi skulle kändes han fin och han blev svettig. Vid ett tillfälle höll jag på att åka av, han gjorde en bockserie när det plötsligt skuttar upp en hare mitt framför nosen på honom så han tvärnitar. Jag satt på halva halsen då men som tur var stod han stilla och lyfte upp huvudet så jag gled tillbaka igen. :p
 
När vi kom tillbaka till stallet svampade jag av honom på halsen och ryggen och försökte gno bort så mycket smuts som möjligt, svansen hade jag tvättat innan ridturen. Vi ska prova sadel imorgon så jag tänkte att han skulle vara lite presentabel i alla fall. Jag flätade till och med svansen så han inte ska bajsa i den. 
 

30 september

Jag longerade på banan. Han var väldigt duktig i vänster varv idag och kunde till och med galoppera ett helt varv, dock i fel galopp. I höger var han fin i början men sedan fick han världens ryck och efter det blev han lite tjurig men mot slutet skötte han sig igen. 
 
Mina boots kom igår men de var ju så klart för stora så nu måste jag krångla med att skicka tillbaka dem och beställa nya. :(

RSS 2.0