Söta pojkar i hagen :)

 

 

 

 


29 maj

Blev nästan seriös ridning idag. Jag red till andra sidan motorvägen och klättrade i långa backen. Det blev två varv och sista gången upp blev det ganska långsam galopp. Det var en häst som kändes lite mör när vi kom upp. :p Det fanns även en pytteliten bäck med rinnade vatten på en stig bredvid backen som vi gick över. Först var den jättefarlig och efter lite övertalning tog han ett stort hopp över den, men efter att ha gått över tre gånger till var den inte speciellt farlig. Vi red upp till sjön också för att se om man kunde rida ner där men hittade inget bra ställe att gå ner på, då gav jag upp och red hem. Var skapligt trött idag efter 12 timmars jobb igår och lite mindre än sex timmars sömn, dessutom var det kallt.

 

Fyndade shortchaps idag. Hade hittat ett par som jag gillade på Hööks förra veckan men de enda som fanns i rätt storlek var fula så jag väntade tills idag när de skulle få in nya. Passade på att svänga förbi Avantia innan Hööks idag för att se vad de hade, och där hittade jag ett par tjockare, som jag ville ha, med bättre passform och drygt 200 kr billigare så det blev inte att åka till Hööks. :)

 


26 maj

Det var ju inte den bästa tävlingen... Det blev 8 fel i första klassen och 46 stilpoäng. Jag vände lite kortare i en sväng och eftersom det var lite halt tappade vi galoppen och det blev två ner.

 

Efter en hel del väntan var det dags för lagklassen. Nunne kändes ganska bra även om han var lite småslö när vi skrittade. Han var nog trött för det blev fyra rivningar och 16 fel. Galoppen kändes bra men vi hoppade nog mer på fart än bärighet och det går inte med Nunne. Det blev 44 stilpoäng och det kändes lite surt eftersom man vill göra bra resultat för laget.

 

Banorna var som vanligt väldig konstigt byggda, det är dom alltid där. Väldigt konstiga linjer och knixiga svängar, i övrigt hade de väldigt trevliga tävlingar.

 

Just nu vill jag ha en häst som lyfter på benen när man hoppar... Handlar väl lite om min ridning också men han är slarvig. Det kändes inte högt i alla fall, det är ju alltid bra.

 


25 maj

Det blev en hyfsat lugn tur på Kärleksstigen idag. Som alltid var han spänd där. :( Det gjorde dock inte så mycket eftersom jag inte orkade anstränga mig. Det blev lite trav på halvlånga tyglar och försök till lite samling. Vi avslutade på banan och då var han riktigt fin. :)

 

Efter ridnigen blev det lite pyssel. Jag knoppade inför morgondagen och satte i blindbrodd. Det är alltså tävling imorgon. Första gången på gräs för oss, hoppas det går bra. :) Det blir två 90 cm klasser med stilbedömning, en vanlig och en lagklass.

 


Lite bilder från terrängträningen :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22 maj

Vi trimmade lite dressyr på banan idag. Jag släpade fram lite cavaletti och en galoppbom, mer orkade jag inte. :p Som vanligt tröttnade jag ganska fort på cavalettin och vi gjorde övergångar istället. Han var riktigt fin och jag var mycket nöjd med honom. I galoppen började vi med fattningar från skritt och fortsatte med byten över bommen. Det fungerade faktiskt riktig bra, han som inte brukar vilja byta. Som avslutning blev det förvänd galopp och lite skänkelvikningar och även det gick bra. :)

 

Det blev ingen fälttävlan på söndag. Det var för få anmälningar så det blev inställt. Dock har de Pay N Cross på en annan klubb som jag är mycket sugen på att åka på. :) Jag lovade även hastigt och lustig att rida i laget i div III finalen i hoppning eftersom jag ändå ska dit och tävla en klass. :p

 


20 maj

Terrängträning för Jenny Björn idag. Nunne var en naturbegåvning. :p Han hoppade jättesnällt och även om han tittadde lite på några hinder var det inga problem. Vi fick ett stopp på det högsta hindret de hade, en trippelbarr på ungefär 90 cm, och då var det väldigt mycket mattes ridning det berodde på. Vi låg inte rätt och jag red på framåt och han tyckte inte det var en bra idé så han stannade. Andra försöket hoppade han lite utifrån och sista gången kom han nära och hoppade det bra. :) Han tyckte det var skojsigt med terrängträning och lite andra hästar och ibland kändes det som han tänkte bocka. :D

 

Det var mest småhinder där men det kändes lagom att testa på eftersom han inte hoppat mycket fasta hinder. Tyvärr fanns det inget vatten. :( Jag ska anmäla mig till deras KM nästa helg om jag får ha Nunne då. :) Går det bra så ska jag komma iväg och terrängträna lite i sommar för Gustaf Samuelsson som jag brukar träna terräng för.

 

Jenny var en ganska bra tränare och man fick lite nya tips, till exempel att man ska sitta lite som en cowboy innan hindrena så man kan hålla emot om hästen skulle stanna, men jag tycker ändå att Gustaf är bättre. Han har mer betoning på säkerheten och jag tycker han ger lite mer tips hur man ska rida.

 

Jenny tyckte jag passade väldigt bra ihop med Nunne, så det kanske inte blir något hästköp. Vi får se hur det går med tävlandet. Kommer jag igång med fälttävlan med Nunne så kan jag tänka mig att vänta lite med att köpa häst.

 


19 maj

Det blev en skrittur på ungefär 50 minuter idag. Jag undersökte en stig som jag tittat på länge, dock var den inget vidare. Det slutade med att vi hamnade vid en av sjöarna i området och försökte rida runt den då vi tagit oss igenom ett sumphål som jag inte var sugen på att rida förbi igen. Tyvärr blev det för snårigt när vi var ungefär halvvägs runt så det var bara att vända. Det gick bättre att komma förbi sumphålet på vägen hem som tur var. Nunne var pigg idag, men så var den hårdaste turen han gått i veckan den som jag red i tisdags också. Då det mest blev skritt på långa tyglar så tog vi några varv på banan för att kolla lydnaden när vi kom hem igen och då var han fin. :) Jag höll även på att åka av idag. Jag satt glatt och tittade på en stig som gick åt ett annat håll loch plötsligt låg jag på rygg på Nunne då det var en låg gren över stigen vi red på. :p Jag fick ett fint rivmärke på halsen men annars gick det bra.

 

Imorgon blir det terrängträning. :D Har lyckats lura med mamma som fotograf. Återstår att se om det blir vanliga kameran eller filmkameran.

 

Nu är det även bestämt när vi ska åka till sommarstugan i Småland. Blir första veckan i juli och då har jag planerat att titta på Achal teke hästar. :) Hoppas bara att hon som har dom har tid då och att C kan tänka sig att följa med och fota och filma. :) Längtar... :D

 


15 maj

Idag var vi ute och busred. :) Vi red längs med motorvägen och uppför branta backen längst bort på den vägen. Han kändes väldigt slö till och från men på vägen hem tände han till och skulle rejsa. :) Det blev som vanligt lite panikbromsning innan det nedfallna trädet som man måste ligga på halsen på hästen för att komma under. :p Vi hoppade över vägbommen åt båda håll idag. Den är hela 50 cm hög, jag var tvungen att hoppa av och mäta. :p Det var riktigt skönt att rida idag, bra väder, inga krav och en halvtrött matte som var fullt nöjd med att sitta och tänka på annat när hästen skrittade. :)

 

Längtar av någon anledning sjukligt mycket efter en egen häst just nu, fast bara efter en teke, är inte speciellt sugen på någon annan ras för tillfället. Konstigt egentligen att jag vill ha egen häst nu för Nunne är rolig att rida och det går bra för oss. Är väl att jag inte ser någon direkt framtid med honom. Han är ju ändå 19 år och det känns inte som det är så stor mening att tävla honom högre än LA dressyr, 110 cm hoppnig och kaske 100 cm fälttävlan om han fungerar bra på fasta hinder. Det känns liksom inte som det är så mycket att sträva efter. Skulle egentligen vara bättre att vänta till våren med att köpa häst men har bestämt mig för att åka och titta på tekesar på semestern i juli. Blir nog inte att köpa förrän senare i höst men man kan ju titta i alla fall. :)

 


Filmer

Har äntligen fått upp filmerna från alla tävlingar. :p Gick rätt snabbt att lägga upp dem på Youtube i alla fall. Har för mig att det tog längre tid.

 

Har anmält mig till terrängträning på söndag. :D Är så taggad, ska bli skitkul att få hoppa lite terränghinder igen. :)

 


Film från dressyrtävling 13/5

Första klassen, LC:2, filmad med min mobil så kvaliteten är rätt kass.

 

 

Andra klassen LB:1.

 

 


Film från dressyrtävlingen 5/5

Första klassen, LC:2.

 

 

Andra klassen, LB:1.

 

 


Film från hoppningen 28/4

Filmen från 80 cm.

 

 

Filmen från 90 cm.

 

 


13 maj

Dressyrtävling idag igen då. Tog hela dagen. Trodde faktiskt att det inte skulle vara mycket mer än två timmar mellan starterna den här gången men det blev fyra timmar igen. Idag var ordinarie matte med och hjälpte till och när Nunne tröttnat på att stå i trailern efter ca 45 minuter gick vi på äventyr i skogen vid tävlingsplatsen. Vi tog en promenad på 45 minuter och tittade på deras terrängbana. :) Nunne tyckte det var jättespännande att gå i en ny skog och dessutom var det en massa folk i motionsspåren att hålla koll på. Det som var mest spännande var nog ändå en tjej som klappade i händerna när hon gick, Nunne var mycket nyfiken på henne. :p

 

Första klassen, LC:2, kändes helt okej även om jag misstänkte att han gått lite i undertempo. Det visade sig att den var hårt dömd och Nunne visade sig inte från sin bästa sida. Det blev 56,78% och vi hamnade på nedre delen av mitten. Jag var måttligt nöjd men bedömningen var rättvis för han var inte stadig i formen och saknade framåtbjudning.

 

Andra klassen, LB:1, gick desto bättre. Han kändes riktigt fin på collecting ring och vi fick till en riktig kanonritt, 68,27% och en delad femteplacering. :D Ett av de bästa resultaten någonsin, jag har varit uppe på 68% någonting med ponnyn två gånger men aldrig bättre än så. :) Vi fick en lite flaska med pälsglans till man och svans i hederspris.

 

Tyvärr blev en av våra lagryttare diskad på grund av röd rosett i svansen, annars hade laget kommit bra till för den andra som red LC fick 60% och jag red ju LB i laget. Nu slipper jag i alla fall vara med i finalen. Jag ska förmodligen terrängträna istället, mycket roligare. :)

 

Det är helt sjukt hur hård konkurrensen har blivit på senare år. För några år sedan hade man vunnit på 68%, nu var man tvungen att ha 67% för att ens bli placerad i LB:1 och 65% för placering i LC:2. Man borde ju göra någonting åt det för hur kul är det att åka ut och rida dressyr på sin medelmåttiga häst som kanske skrapar ihop 60% när det går bra och alltid komma långt ner i resultatlistan? Lokal tävling är inte för dom som precis har börjat tävla längre, det är för de som kommer ut med sina fina unghästar och de som egentligen rider LA men värmer upp lite och känner på formen i LC och LB såhär i början av säsongen. :/

 

Har äntligen fått filmerna från alla tävlingar. Tyvärr fick jag ju inte filmen från LB:n men ska försöka lägga ut de andra vartefter.

 


11 maj

Vi lyckades pricka regnet precis när vi åkte till stallet idag. Den kvarten det tog att åka dit regnade det och när jag gjort kraftfodret slutade det... Stackars C hade inte tagit sina skinnbyxor så han blev jätteblöt. Jag satt bakom så jag var relativt skyddad från regnet.

 

Ridningen bestod av backträning. Det blev 4 seriösa varv i backen på vägen och ett på långa tyglar när vi red dit. Han kändes riktigt mjuk och trevlig om än lite spänd då det blåste en del. Vi avslutade med ett varv på vägen runt det lilla samhället för att checka av övergångar till och från trav och så fick han galoppera långsamt uppför backen hemåt. Han var väldigt lydig i dag även om han inte var stadig i övergångarna.

 

Nu hoppas jag han får gå någon lagom lugn skogstur imorgon, det är inte jag som har honom då, sedan vankas det tävling på söndag. :) Då blir det invigning av min nya kavaj som kom i onsdags. :D

 


10 maj

Ridningen gick både bra och dåligt idag. Vi var på banan och hoppade. När jag red fram kändes han mjuk och trevlig om än något dålig på att lyssna bakåt och lite stel i vänster varv. Han kändes jättefin i galoppen och när vi skuttade fram på en litet hinder och bara rullade över i en lugn samlad galopp. Även första språnget på räcket kändes bra. När vi skulle hoppa oxern stannade han, men så låg vi jättefel också och jag red framåt så det blev lite tokigt. Andra gången hoppade han men rev ner halva hindret. Tredje gången rev han också men inte speciellt grovt. I höger varv hoppade han bättre på oxern till en början och var bara i lite grann men bommen ramlade naturligtvis ner. Det blev värre när jag skulle hoppa oxern efter räcket. Det var en konstig väg och ett skumt avstånd till oxern. Jag tyckte vi låg okej när jag red på framåt men han stannade. Dock var det djupt och löst och hindret låg på 1 meter så han kände nog att han inte skulle reda ut det. Vi försökte igen och då blev det samma sak och han hade dessutom ner översta frambommen. Jag orkade inte bygga upp så vi tog det som det var och då hoppade han med lite uppmuntran. Vi tog några språng till och jag vände på räcket så jag kunde hoppa det i höger varv och lade ner frambommen på oxern. Efter sista gången jag hoppat av blev han väldigt stark och hoppningen fungerade inte alls. Han rev räcket och sedan stannade han på oxern och rev ner hela så då avslutade vi med framhoppnigshindret några varv och travade sedan av och fokuserade på lydnad.

 

Jag tyckte inte att hinden kändes höga men vi måste komma rätt på dem med bra galopp, annars verkar det som han stannar när det börjar bli lite högre. Jag har kommit fram till att vi nog bara ska rida en klass den 9/6 istället för två då han kändes trött på slutet idag. Det blir ju jobbigare när hindren blir högre. Ska väl se lite hur det känns den 26/5 också när vi ska hoppa en 90 cm klass igen.

 

Vädret var inte det allra bästa men banan var förvånansvär bra och det var rätt skönt att rida trots att det regnade ganska mycket. Stackars Nunne frös när jag tog in honom från hagen då han gått naken men det blev lite bättre när han fick filt och lite hö i boxen. :)

 

Bilen är fortfarande paj så C fick skjutsa ut mig och hämta mig med motorcykeln.

 


7 maj

Det blev en sväng på grusvägen ner till sjön och en sväng i vattnet. :) Den här gången hittade vi rätt väg ner, den var mycket bättre och inte snårig över huvud taget. :) I princip hela ridturen ägnades åt att öva på halter och lite övergångar. Det gick inget vidare då han först inte lyssnade bra och sedan gick mot handen när vi gjorde halt. Sista biten hem fick jag lite ordning på honom och mig själv och vi avslutade på banan för att verkligen få det att fungera. Väl där gjorde han halter och övergångar klockrent. Det var kanske en eller två han var lite över han i. :) Det kändes bra att få en bra avslutning på ridturen i alla fall.

 

Naturligtvis har det blivit strul med bilen också den här veckan. Nån idiot försökte sno den med resultatet krossad ruta och förstört tändnigslås. Hur inkompetent är man på en skala om man inte kan komma in i en 25 år gammal Saab utan att krossa rutan och inte ens lyckas starta den? Den går ju i princip att låsa upp och starta med en glasspinne! Till och med jag skulle ha klarat det och jag är inte så haj på bilar... Dessutom repade de mina nya solglasögon så att de inte går att använda. :( Tur att dom var billiga i alla fall.

 


5 maj

Åkte hemifrån 09.15 och kom hem 19.45, jag älskar dressyrtävlingar, not... Visst jag är medveten om att det tar tid, men när dom har ett ridhus och en stor utbana och har möjlighet att köra på parallella banor blir man lite sur när dom inte gör det. Dessutom började dom med första klassen i ridhuset och när den var klar fortsatte dom med de två sista utomhus!? Hur tänker dom egentligen? Jag hade fyra timmar mellan mina starter och en häst som varken äter eller dricker på trailern. Han stod i alla fall lugnt och snällt när han var helt instängd och han fick beta lite efter första klassen.

 

Vi började med att rida en LC:2. Jag trodde nog det skulle gå av sig självt för jag bara åkte häst. På banan var han ostadig i övergångarna och lite över hand bitvis i programmet. Han gjorde vad han skulle i alla fall och han fick i alla fall en åtta på fria skritten och en sjua på gångarterna. :) Det blev 58,219% och vi hamnade på undre delen av mitten.

 

I LB:1 red jag desto mer och skärpte mig ordentligt. Han kändes fin på framridningen men blev lite trött på banan. Det blev spänt men bitvis kändes han riktigt härlig tyckte jag. Den halvan av travökningen som inte var galoppinslag på var riktigt bra och jag kände hur han riktig sköt upp ryggen och tog för sig i sista galoppökningen. Övergångarna satt fortfarande inte men jag hade ändå bättre känsla i den här klassen. Det blev 57,59% men betydligt högre upp i resultatlistan, sex platser från placering, dock var det 14 poäng dit så det var inte nära. Jag är väl ändå hyfsat nöjd med dagen med tanke på att vi faktiskt inte tränar för instruktör.

 

Laget gick det inte jättebra för, sjua av elva lag, men då kommer vi förhoppningsvis inte till finalen. Det datumet har jag mycket roligare planer för, nämligen terrängträning på en klubb i närheten. :)

 

Ska lägga upp filmerna så småningom. Måste bara få dem först.

 


4 maj

Jag jobbade naturligtvis inne i stan idag då jag skulle hem till föräldrarna för att byta bil efter jobbet, något som annars brukar vara smidigt att göra på vägen hem när man varit på firman. Jag tappade dessutom en halvtimme till då jag dumt nog lovade C att skjutsa hem honom från jobbet eftersom jag snott bilen för en gångs skull. Kände mig lite lagom stressad och trött då jag skulle hinna motionera hästen och fixa stallet innan klockan blev alltför mycket. Kan ju säga att jag inte körde speciellt lagligt på väg till stallet... Väl där varvade jag ner snabbt i alla fall. :)

 

Det blev som vanligt longering i pessoaselen, det har blivit lite standard för mig innan tävling. Man kan putsa sadel och stövlar tidigare då, det tar inte lika lång tid som att rida och hästarna blir mjuka och fina av det. :) Nunne såg rikitgt fin ut när jga longerade. Det såg ut som han verkligen fick under sig baken och jobbade med ryggen. Jag fick inte fram så mycket steg idag men eftersom han såg ut att bära sig så bra var jag nöjd i alla fall.

 

Trots att jag var sen så kom jag hem vid kvart över åtta, så jag måste ha slagit nytt rekord i att fixa stallet. Tyckte inte att det gick så fort men tydligen gjorde det det. Var väl att jag inte longerade så länge. Nu ska jag plugga lite LC:2 så jag inte glömmer vägen imorgon. :p

 


Min nya kavaj...

är förhoppningsvis på väg från Tyskland nu så har jag riktig tur så hinner den komma till på fredag. :D Dock tror jag inte den hinner tills dess, frakttiden låg på 3-7 arbetsdagar och jag är inte helt hundra på att den är skickad än. Jag gjorde värsta kapet med nya kavajen. Om det är en sådan som jag tror, alltså en helt vanlig Pikeur Epsom, sparade jag ca 800 kr på att beställa från Tyskland istället för att köpa från ridsportbutik i Sverige, och då betalar jag även frakt på den jag beställde.

 

Såg även att jag tagit fel på riddagar. Skulle visst ha Nunne på fredag och inte på torsdag. *Puh* :)

 


1 maj

Idag var det dressyrtrimmning på banan som gällde i det härliga vädret. :D Jag värmde upp med "klockan" då jag hade lagt ut fyra bommar på voltspåret på klockan tolv, tre, sex och nio. Jag började med att lägga en liten volt runt varje bom för att sedan övergå till att rida över dem på volten. Han var väldigt seg och stel i början och jag kände mig inte jättemotiverad då. När vi galopperat lite blev han i alla fall piggare. Det blev lite fattningar från skritt också då det fungerar väldigt bra som lösgörande övning på honom. När han var uppvärmd red jag igenom LC:2 programmet. Första gången glömde jag vägen och det gick halvbra så vi tog det en gång till direkt. Då gick det lite bättre, men han vill inte sakta av i övergångarna snett igenom och det blev trav när vi kortade tyglarna efter fria skritten. :p Som avslutning övade vi på galoppen snett igenom där man ska bryta av efter medellinjen och på att korta tyglarna när vi skrittade av.

 

På slutet var jag faktiskt väldigt nöjd med honom. Han var som vanligt lite ångvält, men han fick fram steget fint och det gick även bra i höger varv. På torsdag blir det förmodligen longering eller något annat lösgörande och lugnt och så får vi hoppas att den som har honom på fredag inte är ute och rejsar i skogen eller något annat olämpligt. :p På lördag blir det tävling, div III dressyr. :)

 

Färdigriden.



Vilar i hagen efter ridningen. :)


 


RSS 2.0