28 augusti -17

Vi har kommit igång riktigt bra nu och har börjat galoppera så smått. Han har varit lite öm i ryggen till och från och jag har misstänkt sadlarna fast vi knappt använt dem men det har även kommit efter att vi ridit barbacka så det känns mer som han går och spänner sig. På grund av det har det blivit en del jobb från marken den senaste tiden. Lite svårt när han inte ska gå på alltför mycket böjda spår och inte är superigång heller men det har funkat. Vi har jobbat med skänkelvikning på töm och motionerat matte lite genom att vara mer på spåret och inte dubbellongera så mycket. :p Vi klättrade även på töm för några dagar sedan på stubbåkern vid 20 minutersrundan och jag dog inte trots att vi körde 20 varv (dock ganska kort och inte jättebrant backe), efteråt såg han jättemjuk ut. :)
 
Häromdagen red vi ett kortare dressyrpass på banan och han kändes bättre än på länge. Vi hade cavaletti framme vilket gick super. Han är ju lite trälig i skritten just nu men traven och galoppen kändes väldigt bra och jag tycker han har blivit jämnare musklad över rumpan. Vi testade lite skänkelvikningar i trav och i galoppen blev det lite förvänd, några försök till byten vilket gick värdelöst samt ett par fattningar från skritt. 
 
Idag red vi runt gärdet med Matilda och Carlos och sedan fortsatte jag och Matilda till stubben vid hoppdungen och red 2 varv där varav ungefär ett blev i trav. Han kändes riktigt fin även idag. Däremot lyckades han plocka av sig en sko, förmodligen när han hoppade runt lite för motionärerna på vägen. Tur att hovslagaren kommer på torsdag. Imorgon ska vi till tandläkaren och se hur munnen ser ut. 

15 augusti -17

Idag har vi varit på återbesök igen. Idag var han faktskt ren fram men såg lite knixig ut på höger bak som han gjort hela våren. Han har varit lite tjurig att rida, speciellt med sadel, men vi har mest ridit barbacka. Han spänner sig liksom och sätter näsan i vädret och sänker ryggen. Jag har jobbat mycket övergångar och försökt få lite mer bjudning och han har väl blivit lite bättre men inte som jag vill ha honom. När jag tömkörde igår såg han dessutom jättefin ut i traven så något känns ju fel. Han gick gärna i högersluta med, i båda varven... Veterinären behandlade knä och hasled på höger bak samt röntgade dem och ryggen. Det fanns inget att anmärka på utom en eventuell pålagring i hasleden men det var tydligen svårt att bedöma dem på röntgen. Det känns inte som vi blev något klokare av dagens besök men vi fick en tid till osteopat Joakim Mossenberg om en månad och fram till dess ska jag sätta igång honom. Förhoppningsvis hittar han något, jag misstänker ju SI-leden lite men vi får se. Jag funderar även på att ta det årliga tandläkarbesöket snart så vi har kollat upp det. Jag vill liksom ha en grundlig genomgång på honom nu så jag vet om han har ont någonstans eller om det bara är att rida på. Sadlarna skulle också behöva kontrolleras men det får bli när han är lite mer igång, till dess får jag väl rida barbacka. 

RSS 2.0