22 februari

Idag fick han åka till ridhuset och hoppa titthinder. :) Det började halvbra med att han var orolig i transporten från start... När vi kom fram tyckte jag att han gott kunde öva på att stå kvar en stund vilket visade sig vara en dålig idé. De tog in hästar och han blev väligt hispig när de kom bakifrån och han bara hörde och inte såg. En stund trodde jag inte att jag skulle få på honom tränset och var nästan på väg att ta ut honom i grimma och tränsa när han lugnat sig lite. När han var som värst såg han ut som han tänkte resa sig och krypa under bommen om vartannat... Han slog dessutom mycket med frambenen så jag ville ogärna stå framför när jag skulle tränsa och då blev det från fel håll och det gick inte när han inte var sammarbetsvillig för fem öre. Efter en stund lugnade han sig så pass att jag fick på tränset i alla fall och sedan var det rätt lugnt när vi kom ut. Lite svårt att stå stilla men höll jag honom i rörelse gick det bra. 
 
Själva ridningen gick super. Vi gick runt och tittade på allt medans M sänkte och han brydde sig inte nämnvärt trots att det var plank och murar med mera under hindren. Det enda han tyckte var lite läskigt var vattenmattan från ena hållet men när vi gick runt för att titta på den från andra sidan provsmakade han och drog lite i den, knasiga häst. :p Han fick kort framridning så han skulle orka och sedan hoppade M några av hindren lite var för sig. Efter det fick han lite skrittpaus innan de satte ihop allt till en bana, en ganska lång en till och med. Han tog alla hinder utan att blinka och med fin bjudning. Öronen börjar komma fram och jag tror att han börja förstå vad det handlar om och gilla det. :) Nu hoppade han ju inga höjder, hindern låg väl runt 50 centimeter men det är inställningen som är det viktiga. Eftersom han var så duktig fick han trava av och avsluta efter banan. :)
 
Han åkte lite bättre hemåt men han har börjat med den fula ovanan att knalla över mig när han ska ut hemma, andra gången på rad det händer nu, morr. Vi får nog försöka öva någon dag. 
 

20 februari

Motionsdags för pållen igen. Jag red faktiskt bort idag. :) Förra gången hästarna var ute när vi gick förbi hade ju en häst race i hagen så Akke blev lite lagom uppspelt... Jag kände inte för att utsätta mig för det igen så då fick det bli ridning, chansen att ramla av kändes mindre än chansen att blir nersprungen. :p Som tur var höll sig alla hästar lugna men Akke var rätt pigg så det var skönt att sitta på i alla fall. :) Tyvärr kände jag av axeln när jag red, Jag har omedvetet lärt mig att använda armen utan att röra axeln så mycket misstänker jag. :( När jag red så tvingades jag att röra den när jag följde med i Akkes rörelser. 
 
När M red var han stark och ofokuserad den lilla busen. De provade att flytta för skänkeln vilket gick väldigt bra. Han var ju tvungen att se om han kunde slippa först men när det inte gick gjorde han snällt som han skulle. :) Det blev även ett par byten men det verkade han ha glömt lite hur man gör för han bytte bara rent en gång. Efteråt var det en trött häst, han var väldigt trevlig och behändig att gå hem med. :p Han verkade i alla fall nöjd med att få röra på sig. :)
 

17 februari

Idag fick han gå på gräsremsorna. Det är nog första gången han går utanför ridbanan sedan jag åkte av förutom när han reds i hagen förra veckan eller när det var. Han var pigg och glad i alla fall. :p Jag följde med bort till remsan och där red de fram och tillbaka två gånger innan vi gick hem igen. Jag såg ju inte så mycket men det gick bra. Han bar sig tydligen jättebra i galoppen när han hade bättre bjudning och han gjorde ett rent byte alldeles av sig själv. :) Det bockades tydligen lite med men så länge man håller ihop honom och inte släpper iväg näsan för mycket håller han sig hyfsat på mattan. 
 

15 februari

Idag blev det jobb på banan igen. Jag lade fram cavaletti som han fick snubbla över, det blir ju lite så när man är mer koncentrerad på vad hästen i hagen brevid håller på med än vad som ligger framför fötterna på en. :p Han såg inte lika trevlig ut som tidigare pass men det kan bero på underlaget, nu var ju snön bortskottad från banan så han kan ha misstyckt lite. Han fick prova på lite byten idag med vilket gick riktigt bra. Första bytet bytte han fram, en stund senare och ett antal petningar på ytter bak bytte han där med. Andra bytet var inte rent men det tog bara ett par språng för honom att reda ut det och sista gången bytte han rent så där fick det räcka. :)
 
Han var dum att leda borta vid dammen då hästen i hagen där drog världens repor när vi gick förbi... Inte nöjd med det.

13 februari

Idag var vi till ridhuset igen. Vi lastade hos M idag och han blev väldigt upprörd för något, kan ha varit traktorn, kan ha varit Ms mamma som kom med två hunder eller så var det något annat, suck... Efter lite övertalning kom han in i alla fall men han hade absolut inte ro att äta sitt hö trots att jag bara stängt bakbommen. Så fort jag fått hjälp med att stänga åkte vi och när jag kom fram var han lugn som en filbunke, förklara det! Själva ridningen gick bra. Han fick en bom att gå över vilket var lite skumt i början men det gick bättre sedan, vi har ju varit lite dåliga med bommar. Det var även lite protester vilket M tyckte var bra så hon kunde säga till honom ordentligt. Han har ju dåligt bjudning och det blev lite så att hon fick sitta och driva hela tiden eftersom han snabbt faller tillbaka till söltempo när man driver på och om man är på väg att banka på honom lite mer rejält så lyssnar han innan man hinner göra det men saktar återigen ner ganska fort. :p Vi hade byggt ett litet hinder med och idag sög han tag i hindret mycket bättre än tidigare. Det brukar ju vara så att man får sitta och parera i sidled ända fram till hindret men idag tog han tag i det själv. :) Efter några språng lade jag en sockerbit under och det var inga konstigheter. Första hoppet såg han den i luften, efter det brydde han sig inte ett skit. :)
 
Lastningen hem gick helt okej, han testade om han kunde slippa men gav sig rätt fort. Han lyssnade jättebra på repgrimman. När jag lade på tryck kom han framåt och backade inte som han har gjort förut, mycket nöjd. Jag tror han har börjat förstå att jag släpper efter när han gör som han ska. :)
 
När vi kom hem och skulle ner till hagen såg han sjukt nöjd ut, undrar om han vet att han har varit duktig?
 

10 februari

Idag blev lilla pållen riden i hagen. Han skulle egentligen gått i skogen men det har börjat töa så det är is överallt. :( Som vanligt såg han väldigt fin ut och det börjar bli ordning på övergångarna efter bara två pass! Idag låg fokus på galoppfattningarna och efter lite strul och protester kunde han fatta rätt galopp för ytter skänkel. :)
 
På fredag är det dags för ridhus igen. 
 

8 februari

Idag var vi i ridhuset. Som vanligt sköter han sig fint på nya platser, vi var alltså i nytt ridhus idag, Hageby istället för Millenium. Han ser grymt fin ut när han rids ihop lite. Lite småprotester idag men inget allvarligt, slog mot spö/skänkel någon gång och så där. Han såg även en spegel för första gången och det var lite skumt tyckte han. :p Han fick hoppa några språng med och han har ju världens bebisteknik! Det är inget man märker av speciellt när man rider men från marken syns det. Som vanligt kravlade han sig över första gången på varje hinder men det blev bättre vartefter. Han smet förbi en gång i höger varv men det var det enda, sista språnget var riktigt fint och han hade lite mer bjudning då. 
 
Lastningen lämnar väl lite att önska. Han var småträlig när vi skulle iväg men jag var lite stressad också då det tog närmare en timme att få ut transporten... Han var i alla fall inne på 10-15 minuter. Hem var det mörkt, första gången vi lastar i mörker, och jag var lite otålig. Det blev lina ganska omgående och då knatade han snällt in så fort han fick linan bakom sig. Vi skulle behöva öva igen men jag har svårt att göra det själv. 
 

5 februari

Idag red alltså M Akke och det gick väldigt bra. Han hade inga direkta hyss för sig (jag misstänker att han hade rastat sig i hagen då han verkade ha varit blöt på insidan av bakbenen) och det såg fint ut. Det var inget avancerat pass, mest runt fyrkanten i alla gångarer och lite volter och snett igenom. Han bröt av lite i vänstergaloppen men det gör han ju med mig med. Hon red ihop honom mer än jag gör och jag insåg att jag nog sitter och mesrider. :p Jag är nöjd och tror att det här kommer att bli bra. :)
 

Rätt dött här...

Händer inte så mycket med pållen för tillfället av förklarliga skäl. Jag har löslongerat i ena rasthagen två gånger när det har varit bra underlag. Första gången gick det väldigt bra och han lyssnade fint på mig och kunde göra join up. Andra gången var det mer snö så han tyckte nog det var jobbigt för det var ingen fart på honom, jag antar att han har röjt lite mer i hagen också. Han lyssnade i alla fall även om jag fick springa efter honom mer då han mest sprang längs med ena sidan, suck. När jag tröttnade kom han i alla fall till mig och han följde efter mig lös. 
 
Imorgon ska tjejen på granngården rida honom och tanken är att hon ska hålla igång honom tre gånger i veckan och även hoppa honom. Jag kommer att stå för all markservice. :p 
 
Jag har börjat sy igen med, jag klara inte att titta på tv-serier/film hela dagarna. Har äntligen gjort klart min yllemantel och har börjat med ett täcke av tyget som blev över. Sitter och läser sytrådar på bukefalos, lite småfarligt då man får så mycket inspiration. :) Har även sytt om min martingal så man inte behöver trä på den innan man spänner sadelgjorden samt gjort den lite längre. Det blev väl inte så vackert men funktionellt i alla fall, få hoppas att den passar nu. 
 

RSS 2.0