29 oktober

Idag blev det dressyr vid badplatsens parkering. Jag brydde mig inte ens om att titta på banan, den lär ju i princip ha stått under vatten med tanke på allt regn som kommit. Vi hade gramanen idag och började med att bara rida runt parkeringen med fokus på bjudningen. När jag tyckte han värmt upp tillräckligt gick vi in på en volt och körde tempoväxlingar i trav innan det blev fattningar från skritt. Han var väldigt pigg och sprang gärna på så det var lite svårt att få ihop honom ordentligt. Jag har även svårt att sitta ordentligt i höger varv och det underlättar ju inte även om jag försökte tänka på det idag. Det gick bättre när jag satt rätt. Större delen av passet kändes det väl sådär, jag var inte helt fokuserad och det hjälpte inte att det började ösregna efter en stund och mitt ridtäcke gled bak så jag fick ta av det. På slutet fick jag honom i alla fall att ta stöd på ytter tygel i höger varv genom att vänsterställa i högergaloppen. Huvudmålet med passet var att få ordentligt stöd i tyglarna och det lyckades faktiskt. När vi travade av kändes han fin. :)
 

27 oktober

Idag tömkörde vi på Kärleksstigen. Det gick bra även om folk som är ute och går, speciellt med hundar, är lite läskiga. Det var även lite farligt med båtarna tyckte han men han gick fram utan att behöv övertalas alltför mycket. Vi var ute i ungefär 40 minuter och jag tror att det var en liten herre som blev trött, antingen det eller så kom han igång ordentligt på vägen hem för han skulle trava i nerförsbackarna. Jag misstänker att han blev trött och inte orkade skritta nedför, för när vi kom tillbaka verkade han lite trött och han var till och med lite varm även om han torkade under den korta tid det tog att borsta bort leran som inte hade torkat när vi gav oss iväg. Jag var i alla fall trött när vi kom tillbaka, helt slut i benen. Jag får försöka gå ut och gå lite mer med skrutten, det behöver vi nog båda två. :p
 
 
 

26 oktober

Det blev löshoppning idag även om banan kanske var något blöt men underlaget var okej där jag brukar ställa hindren i alla fall. Till att börja med gick det inte jättebra. Avstånden stämde inte riktigt och han fick ganska långt fram till hindren, att han inte hade speciellt mycket bjudning hjälpte ju inte heller. Efter att ha mixtrat lite med avstånden och fått lite fart på honom blev det bättre i alla fall och de sista gångerna hoppade han fint. Jag höjde inte upp något eftersom det inte var så mycket ordning på avstånden, han fick hoppa räcke på ungefär 60 centimeter. Han såg riktigt fin ut när jag fick lite sprätt på honom och han travade på och verkligen tog ut steget på långsidan. :)
 

25 oktober

Har inte blivit att göra mycket med hästarna den här veckan. Har varit dåligt väder och jag har varit trött. Igår red jag i alla fall Nunne. Vi klättrade i Kristinabacken, först två gånger i skritt och sedan två gånger md galoppfattningar från skritt, sedan hade jag tröttnat och Nunne kändes lagom mör. Egentligen hade jag tänkt rida en kortis på banan innan jag gav mig men den var så blöt så det blev bara ett par varv i trav innan jag skrittde av. Känslan var sådär, han var spänd och ville inte riktigt gå fram till bettet. 
 
Idag tog vi en sväng i skogen, först vägen mot Eriksberg och sedan genom skogen hem. Jag jobbade honom ordentligt i skritten på vägen och han kändes faktiskt riktgt fin, även traven kändes helt okej. När vi galopperade uppför backen vid motorvägen stack han för mig den typen och kände inte alls för att lyssna förrän 100 meter senare... Då var jag inte glad på honom och han fick göra halt och backa innan vi galopperade igen. Han brukar dra iväg på den sträckan men jag brukar inte göra någon affär av det men idag tyckte jag att han skulle lyssna på mig. I övrigt kändes han mjuk och fin. 
 
Imorgon ska jag försöka göra något med Akke. Förhoppningsvis har banan torkat upp lite så vi kan löshoppa, annars blir det tömkörning/promenad i skogen eller westernlongering. 
 

18 oktober

Red lite dressyr på banan idag. Jag började med att värma upp runt fyrkanten i trav och galopp utan krav på form. När jag tyckte att det räckte gick vi in på volten och körde lite sidvärts för att sedan övergå till galopp. I galoppen jobbade vi lite med piruetter och tempoväxlingar. Jag tyckte inte jag fick någon ordning på honom och han sprang mest. Jag hade inte heller någon energi eller motivation att verkligen rida ihop honom. När vi travade av känds han ganska fin i alla fall och bitvis i vänster galopp. 
 
Det var svinkallt i dag och jag trodde jag skulle frysa fingrarna av mig när jag red. Bilen påstod att det var +2 men jag tror det var minusgrader. Jag är ganska säker på att det var frost på stallägaren bilruta...
 

17 oktober

Blev en väldigt kort ridtur idag. Det blev ett kort varv i hemmaskogen med Akke på släp. Det gick bra i början när Akke hängde med, mot slutet var det lite jobbigare när jag fick dra i honom för att han skulle hänga med. Han lyckade även trassla in sig när han travade ikapp och jag inte var snabb nog att fiska in linan. Lagom när jag ställt hästarna i position för uttrassling ringde såklart en av mina arbetskamrater. Det var intressant att prata i telefon samtidigt som man ska hålla två hästar stilla samt hindra Akke från att bita mig i benet... :p Det gick faktiskt väldigt bra och jag kunde trassla ut Akke som fått longerlinan ett varv runt ena frambenet utan att hoppa av Nunne. Tur att man har en cool häst. :) Resterande del av ridturen gick utan missöden. 
 
 

15 oktober

Igår red jag Nunne barbacka på banan. Fokus var på att han skulle gå framåt så det blev inga avancerade rörelser. Jag tyckte han kändes fin och jobbade med ryggen. Det blev ganska intensivt och han kändes seg så vi höll bara på i cirka 35 min varav 10 var avskrittning. Jag var ganska nöjd med honom i alla fall. 
 
Idag red jag Akke. Blev så sugen så vi tog några varv barbacka på banan. Det gick bra även om han fick lite motorstopp ibland. Jag tror det berodde på hur jag satt för jag märkte att han var jättekänslig för sitsen när det gäller att gå fram och sakta av. 
 

13 oktober

Idag tömkörde jag Akke i hemmaskogen. Det gick riktigt bra och han var inte iväg utanför stigen så många gånger. Det var mest när vi kom ut på vägen och var nästan hemma som det blev lite vingligt. Först mötte vi en farbror som var ute och gick med sin hund och det var så pass läskigt att han nästan skulle vända men sedan gick han förbi ganska snällt. Efter det fick han syn på de farliga brunnslocken i vägen som han var tvungen att gå runt och det var dessutom folk ute i sina trädgårdar! Jag tyckte han skötte sig bra ändå och han hade riktigt bra bjudning hela vägen, han travade till och med självmant en gång. :) Han verkade uppskatta variationen och nästa gång ska vi försöka ta Kärleksstigen. 
 

12 oktober

Hästarna fick löshoppa idag. Akke var duktig och hade hyfsad bjudning. Lite slarvig med benen men det kommer väl kanske. Idag höll han i alla fall inte på och stanna som förra gången. Han fick inte hoppa så högt eller mycket så att det skulle bli roligt. 
 
Eftersom jag ändå släpat fram hindren fick Nunne prova också. Först skulle han inte alls gå in  gången på kortsidan, jag stod ju på marken, då ska man ju longera så han sprang runt mig på en volt knashästen. :p Vartfter så började han i alla fall fatta att han skulle gå runt fyrkanten när jag lett honom dit några gånger och fått hjälp att fösa honom i rätt riktning. Han verkade tycka det var skoj att löshoppa, vi kom väl upp i cirka 90 cm. Efteråt klädde jag på honom träns och så tog vi kort en barbackatur på Kärleksstigen. Han kändes riktigt fin men var lite seg. 
 

11 oktober

Igår blev det lite löslongering idag. Till att börja med gick det halvbra, han gick i en fyrkant isället för volt där jag spärrat av och sedan kom han på att man kunde hoppa över avspärrningen som inte var så hög. När han gjort det två gånger flyttade vi till den änden av banan han hoppade över till. Där gick det lite bättre och han började ge med sig lite. Mot slutet vände han jättebra för mitt kroppsspråk och vi avslutade med en Join Up. Vid det laget hade han fått ner huvudet lite och börjat tugga lite så vi nöjde oss då. :)
 
Idag blev det bara lite borstning och han stod lös på gången och fick inte flytta sig. Så fort han tog ett steg fick han flytta tillbaka. Han surnade till lite när han inte fick göra som han ville men han gav sig rätt fort. Jag mätte honom med och nu har han växt ikapp lite, han var cirka 155 cm i manken nu och ungefär 158 cm bak mot tidigare då han var 153 cm fram och 157 cm bak. :) 
 

7 oktober

Det var tight om tid idag med hästarna då vi skulle ha stallmöte men jag lyckade klämma in lite tömkörning med Nunne. Han var riktigt fin och vi jobbade en del med övergångar. Han är lite dum i vänster varv för då tror han att han ska flytta så fort man tar i ytter och sedan är han svår att få tillbaka på volten igen, måste jobba mer med det så han läggar av. Annars var jag nöjd med honom, trodde han skulle vara stel som en planka då han knappt gått förra veckan och var ute på långritt igår, men han var riktigt mjuk. 
 

6 oktober

Det blev tömkörning av Akke. Jag hade varit duktig och plockat fram bommar att gå över men det var ju bara att glömma. Det var tillräckligt svårt att få honom att trava på en volt i vänster varv så vi gav upp bommarna ganska snabbt. Han var inte alls sammarbetsvillig och tyckte att det där med att gå på volt var ett korkat påhitt... Efter ett tag så började han med att vända när jag smackade och ville att han skulle gå fram också, suck. Jag nöjde mig när han hade travat snäll ett varv på volten, då bytte vi varv. I höger varv gick det mycket bättre och bommarna var inte lika svåra även om vi inte gick över dem så mycket. Vi kunde till och med galoppera lite utan att komma alltför mycket ur kurs, dock blev det fel galopp i alla fattningar men jag orkade inte bry mig om det. 
 

2 oktober

Då jag kände mig mycket bättre än föregående dagar passade jag på att tömköra Akke. :) Idag blev det dressyrvarianten och han skötte sig fint, i alla fall så länge jag var uppmärksam. :p Inga större försök att smita åt diverse håll. När jag kopplat ihop honom med vuxenhäst-tömsättning för att få lite mer kontroll, speciellt på yttersidan, såg han grymt fin ut när jag fick fart på honom. :) Vi höll inte på särskilt länge eftersom han inte jobbat nåt värst på länge. Mot slutet vågade vi oss på en galopp åt vänster, det gick väl sådär. Jag fokuserar för mycket på att hålla igång galoppen och släpper kontakten vilket resulterar i att han smiter iväg dit han har lust. På fredag blir det nog skogspromenad och så ska vi jobba över lite bommar på söndag. :)
 

RSS 2.0