26 juni

Råkade se att det var rea på Hööks igår så idag var jag in och köpte en sisalduk. Trodde Akke skulle hata den för den var rätt vass men för 25 kr var det värt att prova. Otroligt nog brydde han sig inte om den, förutom att den var rolig att bita i förstås. ;p Det bästa av allt var att den faktiskt fungerade, det trodde jag inte riktigt, men det var inte alls svårt att gno bort smutsfläckar och bajsfläckar. :) De försvann inte helt och hållet, men tillräckligt mycket för att jag skulle vara nöjd. :)
 

Massör

Igår var massören hos Nunne, själv var jag på arbetsdag på ridklubben och lyckades fixa fina skrapsår på ena armen när jag drog nätverkskabel och var uppe och klättrade på bommarna bakom sargen som inte låg så stadigt som jag trodde... :p Massören hade i alla fall hittat något på vänster bog och något i baken/ryggen. Nunne fick behandling och så ska jag se om han verkar fräsch på fredag, hoppas det, annars blir det väl en omgång till. 
 
Min skrutt fick gå promenad idag på vägen. Han skötte sig bra även om det var lite läskigt, speciellt när vi gick under motorvägen men det var nyttig träning för honom. Han fick beta också och verkade jättehungrig. Jag undrar om det finns så mycket mat egentligen... Vi får nog se till att hägna in slänten brevid hagen för där finns det mycket gräs i alla fall. 

23 juni

Trodde min lilla häst hade lyckats bli halt idag, men det var en synvilla för när jag gick med honom när han fått sin mat syntes inget. :) Han fick beta efter maten och vi gick bort till grinden där viltstängslet slutar. Han var pigg och hade nog gärna gått igenom grinden och iväg en sväng men jag orkade inte, det får bli en annan dag. Jag red en kortis på honom med, från stället där vi har alla grejer och bort till grinden, kanske 50 m. Det blev barbacka i grimma, hehe. :) Har bara suttit på honom ungefär sex gånger men det var inga problem, något svårstyrt men om man tog det lugnt fungerade det. Han är så himla cool, bästa hästen. :)
 
Nunne har fått massagetid på måndag så jag hoppas att han bli bra efter det. Vill rida igen även om det är lite skönt att vara ledig. 
 

17 juni

Akke fick en liten promenad idag. Vi tog en sväng upp i skogen vid sommarhagen men det var rätt blött där tyvärr. När vi kom tillbaka gick vi en sväng bort på vägen och tillbaka igen. Han var oväntat pigg så det är väl dags att ta tag i lite aktiviteter igen men har ingen ork just nu. Kanske gör något när jag fixat någonstans att binda upp honom så man kan borsta i alla fall. Jaja, han mår ju inte dåligt av att vara ledig heller. 
 

16 juni

Smidigaste hästmatningen ever idag. Nunne och Atlas gick bevid ridbanan med grinden till hagen så man måste gå över ridbanan. Nunne såg direkt att jag kom med godis och det var full fokus på matburken som jag ställde en bit från grinden på banan. Nunne kommer snällt fram till grinden som jag öppnar och han fortsätter bort till martburken och jag kan i lugn och ro stänga till ridbanan. :) Han hade ingen grimma på sig men det syntes lång väg att han ville till sin matburk och om han skulle ha rymt är han inte svårfångad. Jag satt och solade på bänken när han slafsade som värst och sedan borstade jag lite och tittade i tassarna. Jag jagade runt honom lite i trav sedan för att se om han fortfarande var halt och det var han även om det såg bättre ut. Nu tycker jag bara att det syns i höger varv på böjt spår. 
 
När Nunne var klar åkte jag vidare till Akke som låg och sov men han vaknade och ställde sig upp när jag kom på vägen. Han har börjat få koll på att det vankas godis när jag kommer för när jag skramlade lite med burken och gick in i hagen kom han upp till grinden själv. :) Jag passade på att borsta lite idag och se över honom lite noggrannare. Jag hittade en knöl på skenbenet på vänster bak, förmodligen ett överben, men annars var det bara de vanliga insektsbetten, i övrigt verkade han hel. Han är smutsig som en gris efter att ha varit ute i en vecka och bara blivit borstad två gånger men han får vara lite skitig, det skyddar nog lite mot insekterna. :)
 

14 juni

Känns skit just nu. Jag mår inte helt bra och Nunne är fortfarade halt. :( Enda positiva med att jag inte orkar så mycket är väl att Akke har blivit väldigt trött av livet på sommarbetet och inte mår dåligt av att få vila. Så här hittade jag dem idag när jag skulle ge Akke hans kraftfoder vid fem på eftermiddagen: 
 
Jag fick komma fram och gosa med Akke och vi hade lite mysstund. :) När jag kom med godisburken reste han på sig i alla fall och även de andra så vi fick gå ut och äta. Jag hade hoppats på att slippa det men det gick inte. Vi hade på lite solkräm på den rosa näsan också men det var inte så populärt så det blev bara halvdant. :p
 
Sötaste :)
 
 

Halt häst

Jag tänkte intervallträna idag men Nunne kändes inte helt fräsch när vi skrittade iväg så det var bara att vända igen. Han såg något halt ut på vänster bak men det var svårt att säga. Han såg lite knackig ut i höger varv när jag provade att longera men svårt att säga om han verkligen var halt. Vi provade i alla fall att skritta ett varv i hemmaskogen och då kändes han ren men så fort vi kom ut på asfalten igen blev han ojämn. Jag travade fram och tillbaka ett par gånger och då kändes han halt även om jag inte såg något när jag sprang med honom. Han får väl vila en vecka så får jag se om han har blivit bättre. :(
 

10 juni

Vi gav oss ut i skogen för att se om man kunde komma till sommarhagen utan att gå på vägen. Efter mycket trasslande genom snårskog och stenar kom vi fram till en stenmur... Den gick hela vägen bort till viltstängslet och när vi hittat ut ur snårskogen såg jag att den började vid huset som ligger mellan sommarhagen och vägen till skogen, så det är kört att ta sig genom skogen tillbaka till stallet från sommarhagen. :( Det var ingen höjdare att ta sig fram i skogen där då det inte fanns någon stig och var fullt med träd och stenar. Jag lyckades bli avsopad av en gren när Nunne inte behagade stanna när jag sade åt honom, suck. Efter det gick jag till fots till vi kommit ut ur skogen. Det är synd att man inte kan komma över stenmuren för på andra sidan såg det jättemysigt ut men det kanske går att ta sig dit från andra hållet så man i alla fall kan rida där. 
 
När vi kom hem igen såg jag att Nunne fått ett sår på höger bak men det verkade inte vara så farligt och han brydde sig inte när jag tvättade av det. 
 

Sommarbete

Idag har vi släppt hästarna på bete. Det var lite spännande att gå dit eftersom någon hade väldigt bråttom när han plötsligt hade kompisar med sig. :p Han skötte sig ändå hyfsat och vi kom dit helskinnade. :) När vi släppte dem sprang de andra två iväg och Akke stod kvar och verkade undra vad de höll på med, han skulle ju äta! Han hängde på i alla fall och de for runt en stund. Hans galopp var riktigt fin när han sträckte ut lite. :) 
 
 
 
Man ska helst stå i maten och äta :)
 

7 juni

Idag har det varit Nunnedag. Det blev intervallträning, 1 minut galopp och 1/2 minut skritt fyra gånger. :) Nunne var pigg och höll väldigt bra tempo, nästan lite för bra men jag tänkte knappt på det så han fick springa på. Han kändes inte speciellt trött när vi galopperat färdigt, dock var det lite segt sista biten hem. Det blev även en extrasväng då vi red och inspekterade sommarhagen och så fick han galoppera uppför långa backen på andra sidan motorvägen, efter det flåsade han rejält. När vi kom hem fick han bada där han var som svettigast. :)
 
Imorgon åker Akke, Plexus och Eliot ut på bete och får bo utomhus på natten med. Skönt att slippa mocka och styra. Hoppas Nunne och Atlas också kan gå ute på nätterna, segt att ha insläpp eller utsläpp bara för två hästar. 
 

6 juni

Akke fick löshoppa lite idag. Han var slö så det blev bara 5 språng, 70 cm som högst. Han fick ta av rätt stort när jag höjt till 70 cm men han klara det, 60 cm såg det ut som han bara klev över. :) Han fick avsluta på 40 cm så det skulle kännas lätt. Efteråt fick han beta lite och det var populärt, han ville inte alls gå ut i hagen igen efter det.
 

4 juni

Har varit pisstrött hittills i veckan så Nunne fick nöja sig med longering då han behövde gå men jag inte orkade rida. Han fick hoppa ett litet hinder med pessoaselen och han såg riktigt fin ut. :) Kan inte komma ihåg att han har sett så trevlig ut på lina. Kanske berodde lite på att han hade bra framåtbjudning. :) 
 

Vad skulle jag göra utan min lilla skrutt?

Akke har varit duktig idag. :) Jag blev jättesugen på att rida honom men orkade inte krångla med sadel så jag bestämde mig för att prova barabacka. Bra att veta att han klarar det med när vi ska gå ner till betet vartefter med tanke på mitt tillstånd. Jag har lite lätt järnbrist om vi säger så och blir yr och anfådd av minsta ansträngning, så en promenad på cirka 2 km med häst känns som det kommer att bli jobbigt. Planen är att sitta på honom bitvis ner till sommarbetet om jag inte skulle klara av att gå och då är det bra att veta att han inte blir knäpp av att jag rider barbacka. :)
 
Han skötte sig super när jag red på honom. Fin bjudning i skritten och vi kunde till och med trava en halv långsida när jag satte igång honom med röstkommando. :) Konstigt nog kändes det som det gick bättre barbacka än med sadel, men det beror nog på att jag sitter mycket bättre och är mer i balans. Längtar tills jag kan börja rida honom mer regelbundet och får tävla!
 

RSS 2.0