Hungrig häst

Hästarna är hungriga nu, dom har ingen mat i hagen och får bara 8 kg hö om dagen. Nunne var helt hysterisk idag när han fick beta efter kraftfodret, han bara kastade in maten alá ponnystyle. Han vill bra gärna äta gräs på vägen till och från hagen. Tycker synd om dem för de kommer inte att få gå på bete då de inte hittade något lämpligt i stallet, det blir att stödfodra istället. =/
 
Nu har jag semester, så skönt efter en veckas slit på jobbet med säkert tio övertidstimmar... Det blir bra med pengar i alla fall. 
 

Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett schabrak här
 
 

Snart...

Om ungefär en vecka ska jag titta på häst! :D Jag ska titta på achaltekeér på väg till sommarstugan. :) Jag kan knappt  vänta, vi får se om det blir något köp också, troligtvis inte dock. Tre av de fyra hästarna som är till salu är helsyskon och jag har sett en video på en av dem och jag tror inte de har tillräckligt bra steg för min smak men det ser ju alltid sämre ut på video så man kan ju hoppas att det är bättre i verkligheten. Jag borde i och för sig inte köpa någon häst förrän nästa år men jag är så sugen. :p 
 
Har varit helt hästledig sedan onsdag förra veckan och även om det är lite skönt så börjar det krypa i mig. Hästabstinensen börjar göra sig påmind, tur att jag ska mata Nunne torsdag till lördag, då kanske lite av den försvinner. :)
 

20 juni

Longerade på banan över hinder. Han var sjukt slö och tyckte nog mest jag var jobbig som ville att han skulle jobba. Ingen fart alls på honom i början men han piggnade till lite på slutet och såg väldigt fin ut, dock ganska slarvig med benen när han hoppade. :) Nu får han en välbehövlig vila i två veckor. Jag hoppas att han är piggare då.

 


19 juni

Ingen ridning idag. Det var "pysselkväll" i stallet vilket innebar att alla putsade träns med mera och efteråt blev det pizza. :) Det var trevligt men blev lite sent. :p Hann liksom inte med någon ridning men det gör inte så mycket. Imorgon tänkte jag longera och sedan får Nunne två veckors semester. Får se hur mycket ridabstinens jag har då. ;p Tänkte sätta igång med terrängträning efter Nunnes semester, man får ju passa på när man har semester. :)

16 juni

Orkade inte rida idag, det var knappt att jag orkade åka till stallet och ge Nunne kraftfoder och fixa ny mat. :( C var snäll och skjutsade mig och vägde upp hö när jag gav Nunne kraftfoder. Han hade haft bort sin flugluva som han fick på sig igår också men jag orkade inte leta efter den. Det får bli någon annan dag.

 

Hade fruktanvärt ont i halsen igår natt och sov jättedåligt. Vaknade flera gånger och kunde knappt svälja för det gjorde så ont i halsen. :( Har haft ont i halsen idag också och varit allmänt trött men nu börjar det i alla fall kännas lite bättre.

 


15 juni

Det blev en skrittur på 20 min idag. Jag har haft ont  i halsen sedan lunch så jag orkade inte så mycket. Det blev barbacka med ett av hans bettlösa träns. Riktigt skönt att bara lufsa på långa tyglar. :) Tur att jag planerat skritt idag, de ska ju ta det lugnt efter intervallträning och jag behövde det med.

 

Jag har träningsvärk sedan igår. :p Jag hade kortat stigbyglarna så mycket det gick och red i galoppsits när vi intervalltränade och det var visst inte kroppen van vid, det känns idag kan jag säga. Knäna var ju spaghetti när vi skrittade hem igår så träningsvärken var väntad. :p

 

 

Bild från igår.14 juni

Idag har jag varit mycket seriös och intervalltränat. Jag började med 1,5 minuts ganska lugn galopp och lika lång skritt men han kändes riktigt seg i galoppen så jag kortade av de två följande intervallerna till 1 minut galopp och 1 min skritt. Den sista tog vi 1,5 min galopp igen då han kände ganska pigg de två tidigare som gick hemåt men han blev rätt seg igen när vi galopperade bortåt. Det skulle kunna bero på att det är mycket uppför bortåt och det blir jobbigare.Det tog gansks lång tid innan han slutade flåsa, han kanske inte har så bra kondition som jag trott. =/ Jag skulle egentligen vilja ha en planare väg att intervallträna på men det finns ingen lämplig. :( Nu var vi på andra sidan motorvägen. Saknar min fälttävlansklocka, måste hämta den från föräldrarna någon dag. Jag körde med mobilen idag men det var bara halvbra.

 

Vi mötte även två farliga människor i en sväng när vi galopperade. Nunne var tvungen att hoppa ut i skogen innan han fattade att de inte var farliga. :p

 


11 juni

Det blev en lugn tur idag. Vi tog en variant av Lilla favoriten och var ute i ca 40 minuter. Det blev mest skritt men även lite trav och två galopper. Vi hade det bettlösa tränset idag eftersom jag inte planerat någon seriös ridning.

 

Han reagerade lite i sadelläget när jag ryktade idag, inte bra. =/

 


10 juni

Tävling idag och 1 meters debut. :) Han var orolig både i stallet och på tävlingsplatsen och väldigt på tårna och nervös när jag kommit upp. När vi kom in i ridhuset och började rida fram kändes han plötsligt slö men det var rätt så varmt där inne så det kan förklara saken.

 

Framhoppningen var katastrof. Att man bara fick rida i höger varv kan jag ta, det blir lite mer ordning då, men det var snorhalt. Första språnget på räcket var inga problem och jag var ganska långt ute mot spåret då. Efter språnget på oxern trodde jag nästan vi skulle gå omkull, hans ena bakben bara försvann under honom och jag funderade på om han var OK en stund men sen kändes han bra. Då han fick ett helt okej språng på oxerna fick det räcka med den och vi tog ett till på räcket men då halkade han lite i svängen innan så jag gav upp framhoppningen. Vi gick tillbaka till ridhuset och höll bara igång lite och tog ett språng till på krysset.

 

Inne på banan var det lerigt och lite halt men det var inget jag märkte av. Jag tog ut svängarna ordentligt då banan var ganksa liten med korta anridningar så jag hamnade utanför den värsta leran. Jag fick bra galopp och hade bra känsla. Det var femman som han tänkte stanna på men jag kände det i tid och var på honom tillräckligt för att han skulle hoppa även om vi kom lite i botten. Han var i rätt många av hindren men de låg kvar och vi kom till omhoppning. :D På ren rutin gasade jag i början fast jag inte skulle det och det resulterade i en rivning av första hindret i omhoppningen. Andra gick bra och även kombinationen, sedan missade jag att svänga den planerade vägen och fick total blackout och visste inte vilket hinder jag skulle hoppa. Efter lite irrande på banan och hjälp av publiken hittade vi rätt hinder och han hoppade de två sista hindren fint. Till min stora förvåning lyckades jag bara korsa min egen väg en gång så det blev 8 fel på hinder och en hel massa tidsfel. :p Trots missen var jag jättenöjd. Det stora målet var att klara grunden felfritt och det gjorde vi ju. :) Det kändes inte stort heller, jag är så koncentrerad på att hålla en bra galopp att jag inte hinner tänka på att hindren ser höga ut, sen hjälper det nog att Nunne är så hög också. :p Vem vet vi kanske till och med startar något 110 klass så småningom.

 

Jag är jättenöjd med dagen och det var skönt att bara rida en klass. :) Nu får Nunne ta det lite lungt resten av juni så börjar vi trimma inför hösten efter min semester. :)

 


6 juni

Vi hoppade kryss på banan idag. Jag tog på gramanen och så byggde vi ett kryss med bom framför och bakom. Han kändes lite slö under hela passet men han var jättefin i övrigt och vi fick till bra galopp i höger varv och hyfsad i vänster vilket var målet med dagens ridning. Jag behövde känna hur den där bra galoppen känns igen.

 

Efteråt svampade jag av honom lite och han fick gå ut i sin nya gräshage igen. :)

 


5 juni

Det blev en kort barbackatur i regnet idag, jag varken orkade eller hade tid med mer. Har djävulskt ont i höger axel/nacke och gick och mådde småilla när jag fixade i stallet. Har haft ont hela dagen och även igår även om smärtan har gått lite upp och ner. Måste ha gjort något när jag hjälpte till att sortera bommar på ridklubben i söndags eller när jag tvättade bilen. :(

 

Nunne kände i alla fall jättefin när jag travade honom, det berodde nog mycket på att jag satt väldigt bra utan sadel. :) Nu sitter jag och tittar på loppen från Täby galopp på ATG live. :)

 

 


2 juni

Hoppade på banan och det gick typ skit... Framhoppningen kändes bra, det blev några språng på ett kryss och ett i varje varv på en oxer med tre galoppbommar före. Avståndet var lite långt men det vara bara 80 cm så det gick bra att komma lite utifrån. När jag höjde till 1 meter fungerade inget. Han rev räcket grovt och stannade första gången på oxern för vi kom helt fel trots bommarna. Oxern gick bättre när jag kortat avståndet lite, han klarade den i höger varav men i vänster rev han de två gångerna jag försökte, dock inte så grovt. Räcket fortsatte han att riva ganska grovt. Vi klara det i höger varv när jag sänkt till 90 cm men i vänster gick det fortfarande inte. Jag gav upp ganska snabbt och vi körde lite galopparbete istället.

 

Även om själva hoppningen inte gick bra var han i alla fall fin övrigt. Han kändes jättemjuk och trevlig när vi travade av. :)

 

Det blir väl plockepinn på tävlingen nästa helg och vi ska debutera 1 meter... Är inte speciellt taggad eftersom hoppningen inte går bra för tillfället. :(

 


1 juni

Skapligt trött efter en tuff vecka på jobbet och för lite sömn. Planen var longering över hinder så det var skönt i alla fall. det gick helt okej med longeringen. Han skötte sig bra även om han smet förbi hindret några gånger. Han såg stel ut i höger bak, men jag vet inte om det berodde på underlaget eller om han faktiskt inte är helt ok, han galopperade liksom jämnfota med bakbenen i höger varv. Det blev lite bättre mot slutet i alla fall.

 

Kallt har det varit också, vart tog sommaren vägen?

 


RSS 2.0