20 januari -17

Idag har jag ridit. :D Det blir lite glest nu men kommer nog fortsätta så ett tag. :( Vi red grusvägarna bort mot E22:an och han kändes så trevlig. Det blev lite trav och galopp men mest skritt. Trots att han knappt gått något sedan nyår höll han sig i skinnet. Han var ju pigg så klart men inget bus. Så skönt att komma ut igen. :) 

15 januari -17

Det blev en skrittur runt gärdet igår. Han var faktiskt väldigt lugn. Det var väldigt kravlöst och vi lade in en kort travsträcka. Idag blev det vila då jag känner mig lite krasslig. 

14 januari -17

Det är visst lite dött här. :p Hästen har fått lite halvt ofrivillig vintervila då det dels har varit rätt uselt underlag och jag varit lite dålig, framför allt de två-tre dagarna när det var snö och man faktiskt kunde rida... I tisdags var vi i alla fall ute och skrittade en sväng men det var isgata större delen av vägen och hästen var lite överpigg även om han höll sig i skinnet. I torsdags hade han lite kolikkänning men det var i alla fall vältajmat då veterinären var ute och skulle vaccinera. Nu blev det ingen vaccination, han fick lite behandling mot koliken istället. Han piggnade till fort i alla fall och igår var han ungefär som vanligt men han dricker fortfarande dåligt och när han bajsade på gången igår var det väldigt torrt. 

1 januari -17

Det blev inget gjort med hästen igår. Det råkade bli 4,5 timmes sömn då jag fastnade med mitt pussel och jag ville inget hellre än att krypa ner i sängen igen när jag masat mig upp och ätit frukost. Att det blåste halv orkan i stallet hjälpte inte heller med att motivera mig till att göra något med hästen. :p Jag släppte bara ut odågorna och fixade stallet innan jag åkte hem och lade mig igen och sov 3-4 timmar till, väldigt skönt måste jag säga. 
 
Vi kompenserade med att motionera idag istället. Enligt planen blev det longering i repgrimma. Eftersom de höll på att smälla fyrverkerier typ hela tiden jag var i stallet var min stackars häst lite spänd och uppstressad när vi började och for runt i trav. Han har nog aldrig sprungit på så bra av sig själv innan... Han fick springa av sig det värsta innan vi övergick till galopp. Konstigt nog hade han svårt att hålla galoppen så vi kämpade en hel del med det innan vi återgick till lite travarbete med övergångar till skritt. På slutet var han riktigt avslappnad och sänkte huvudet. När jag var nöjd med longeringen jobbade vi med att flytta lite åt alla möjliga håll innan vi skrittade några varv och då fick han gå lös bakom mig. :)

RSS 2.0