26 oktober -17

Idag har jag ridit Matilda. Vi var på banan då det var mörkt ute. Det är andra gången jag rider henne och det gick bättre idag. Hon är ju inte så utbildad så det blir inget avancerat men roligt att få göra annat än att skritta. Fokus idag var att hålla en bra takt och försöka göra många övergångar. Hon har en tendens att nästan tölta fram eller bara springa på och då har hon huvudet i vädret, när man hittar takten blir hon riktigt fin. Förra gången var hon seg och lyssnade inte på skänkeln men idag var det mycket bättre, dock var hon fortfarande väldigt stel i sidorna. Jag har ingen bra plan att komma åt det och hon gör sitt bästa för att komma undan genom att "tölta" och bli svårsvängd när jag försöker forma henne men vi jobbar på. :) Galoppen är ju som den är med, jag tror att hon helt enkelt inte orkar hålla en samlad galopp. Jag har svårt att fatta galopp på henne så just nu springer hon oftast in i galoppen vilket inte hjälper. På långsidorna känns det okej men på kortsidorna bryter hon lätt av och känns ofta som hon går i korsgalopp. Hon är faktiskt rätt lik Akke att rida då hon lyssnar väldigt bra på sitsen, dock är hon väldigt mycket bredare. :p Det känns som det blev lite rörigt men vi hittade hur som helt lite fler knappar idag och det kommer säkert att bli ännu bättre när vi lär känna varandra mer. Tanken är att jag ska rida henne på torsdagar ett tag framöver tills herrn är igång lite mer då hon behöver motionera bort lite fett och energi och hennes matte har annat för sig då. :)

Uppdatering

Motivationen att blogga är inte så stor nu och det finns inte så mycket att skriva heller då han är skadad igen...
 
Tandläkarbesöket gick bra, inga konstigheter men det blev lite korrigeringsslipning. Vi har även hunnit med två besök hos Joakim Mossenberg. Herrn har ju VÄLDIGT mycket integritet och är inte alltid glad när folk ska peta på honom men han accepterade Joakim jättebra. Det visade sig att han hade en låsning i bäckenet och var allmänt spänd i nacke och rygg. Joakim stod mest och gungade ryggen i sidled och "knäckte" bakbenen samt nacken, efter behandlingen hade jag en helt annan häst. Han var mycket lugnare och rörde sig annorlunda. Tanken var att vi skulle fortsätta igångsättningen fram till nästa besök men veckan innan första besöket hade han varit svullen på insidan av vänster bak. Jag trodde det var en sårskada men hittade inget sår. Efter några dagar försvann svullnaden men han hade kvar en knöl mitt emellan kotan och hasen öven senorna och jag blev lite nojjig och åkte och ultraljudade några veckor efter att första svullnade uppkommit. Det visade sig såklart vara en senskada men ganska lindrig som tur var. Vi har sedan dess roat oss med att går kortare promenader eller skritta uppsuttet. Han blev mer svullen när han fick röra sig mer men han kan ha gjort något i hagen med då de släppt in en ny häst i hagen brevid i samband med det... Han fick i alla fall en vecka med färre promenader vilket inte gjorde någon skillnad, däremot såg benet väldigt fint ut när han gått ensam och galopperat en del i hagen så nu kör vi på med motion igen. Anledningen till att han gått ensam är att Chloé äntligen skulle börja gå med de andra och det kändes väldigt dumt att han skulle vara med om ett ihopsläpp. Egentligen hade jag tänkt att han skulle gå själv till senan läkt ihop men han har inte varit nöjd ensam så jag tänkte släppa honom med de andra i helgen men på grund av ett missförstånd fick han gå med dem redan idag. Det verkar i alla fall som det gått lugnt till och det var ingen skillnad på benet som tur var. 
 
I måndags var vi på återbesök hos Joakim och han tyckte att han svarat bättre på behandligen än väntat vilket känns bra, den här gången var det mest fokus på nacken. Jag plockade även bort hans hönät efter förra behandlingen och han får numera sitt hö i en lövsäck. :p Nytt återbeök i början av Januari och om någon månad ska vi tillbaka och kolla senan. 
 
På lördag kommer hovslagaren, det ska bli intressant att se hur det går med tanke på att han har varit väldigt otålig på gången de senaste dagarna när han varit själv i stallet. Vi har i alla fall fått en tub domosedan så jag hoppas det går bra. 

RSS 2.0