29 februari -16

Igår var vi på inomhusterräng och tränade, det gick både bra och dåligt. När vi kom in i ridhuset var typ allt farligt, det var ju massa skumma hinder överallt med granris på, i och runt. Det var svårt att rida fram eftersom han hade svårt att gå rakt fram då han gick och sneglade på allt och dessutom var vi tvungna att hålla oss undan för folk och hästar då jag inte litar på att han inte slår om han tycker att någon kommer för nära. Vi hade ingen direkt ordning på grejerna när det var dags att börja hoppa och som väntat stannade han på första hindret som var säckar med en bom över. De var väldigt farliga och han skulle absolut inte hoppa. Efter lite bråk hoppade han i alla fall men nästa gång var det samma sak igen men efter det fungerade det hindret okej. Nästa nya hinder som var en liten kulvert stannade han också på men det var inte lika svårt att få över honom i alla fall. Vi fick ta de två hindren vi hoppat efter varandra och då fick vi lite mer flyt. Efter det skulle vi lägga till en oxer med granris i samt första hindret från andra hållet. Oxern blev det också några stopp på, mest för att det stod en vit grind vid sargen cirka tre meter innan som han gick och sneglade på istället för att koncentrera sig på hindret. Här någon stans började det släppa och jag fick mer snurr på honom. Han fick lite bjudning och vi hade mycket bättre flyt. Jag fick till och med bromsa ibland då han gasade på lite väl mycket, speciellt mot andra hindret. Vi fick prova lite nya hinder vartefter och det var inga större problem, lite tveksam mot en lite större kulvert men vi kom över utan att stanna och ett stopp på en granhäck. De två sista varven kändes han riktigt bra i alla fall och över lag är jag väldigt nöjd med honom. Det var mycket nya intryck och första gången på länge som vi red tillsammans med många hästar.
 
Nu får han veckan att fundera lite och så åker vi tillbaka nästa helg på Pay and Cross och ser hur det går. :p Jag ska lägga upp film vartefter. 
 
Idag var vi bara ute och sträckte på benen lite. Det blev barbacka runt 20 minuters rundan och en sväng ner till mötesplatsen. Vi jobbade med lite trav och övergångar på grusvägen och han kändes riktigt trevlig. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0