6 juli -16

Igår var vi och terrängtränade. Vi blev själva då de andra som skulle kommit inte fick igång bilen men det gick bra det med. :) Det kändes inte så lovande när vi skrittade bort till banan samt red fram. Han var seg tills vi kom till banan och väl där var allt lite läskigt och han gick och sneglade på de flesta hindren. Jag började med att bara trava runt bland hindren och efter en stund började han slappna av och blev lite mer påverkbar. Han hade i alla fall framåtanda och vi galopperade lite när traven blev bra. 
 
Vi fick börja med att hoppa en stock på hela 20 centimeter då han ju inte betedde sig så bra senast tränaren såg oss. :p Stocken var inga som helst problem, det var inte någon tveksamhet alls och han ökade mot den andra gången. Efter att ha hoppat den ett par gånger åt varje håll fick vi hoppa en halvkulvert vilket gick bra även om han tittade tiil lite grann. Vi fortsatte bort till ett hinder med tunnor som infångare som skulle föreställa bord med dukar på samt en stor jordgubbe framför. Han hade tittat en del på det redan när vi red fram och där blev det föga förvånande ett stopp men bara för att han tittade på infångaren och inte hindret. :p Andra försöket kom vi över på. Vi fortsatte med att hoppa en liten grind samt en trekantig låda med "mustasch" innan vi fick hoppa alla hinder i följd, då på den högre delen av jordgubbehindret. Han gjorde det jättebra och vårt största problem var väl att det nästan gick fort och han var lite svår att få ihop innan hindren. Vi fortsatte med att prova upp och nerhopp vilket gick galant och så fick vi gå över ett litet dike. Efter det blev det en ny bana som jag inte riktigt kommer ihåg men den innehöll i alla fall diket, nerhoppet och ett "hus". Vi avslutade den delen av banan med att hoppa huset, nerhopp, mustachen åt andra hållet, jordgubbarna och ett bredare stockhinder. Återigen gjorde han det hur bra som helst. När vi hoppade mustachen från andra hållet hoppade han som bara den då det var skuggor där och han hoppade av lite utifrån, shit vilken känsla men fick. :D Näst på tur var vattnet, där ville han inte vara med. Han gick nästan ner men inte helt. Han höll på och backa och dumma sig och var på väg att bli blockerad. Eftersom han ändå tänkte bakåt så testade jag helt enkelt att backa ner honom i vattnet efter en stund och det fungerade. Han var inte helt nöjd men när vi väl kommit i funkade det och vi kunde gå ner åt rätt håll nästa gång. Även här blev det en liten bana med en tax och en pallisad samt genom vattnet. Som avslutning hoppade vi huset igen, tog vattnet från andra hållet, sedan pallisaden och sist taxen, sedan fick det räcka. Han skötte sig verkligen jättebra och jag var så nöjd med honom. :) De högsta hindren låg närmare 80 centimeter och det var inga som helst problem. 
 
Idag skrittade vi runt Ånestad utan några som helst krav. Han kändes väldigt trevlig och hade lite egen bjudning. 
 
Mina hinderstöd som äntligen är klara, måsta bara göra fler skållor och måla dem. :)
 

Kommentarer
Postat av: Blenda

Hur gör du skållorna?

Svar: Jag sågade 2 träbitar i vinkel och skruvade ihop dem, sedan gjorde jag två hål på "baksidan" och tryckte i en bit gängstång.
Thalbaz


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0