6 augusti

Igår var vi på terrängträning igen. :) Den här gången var han mycket lugnare, men så går han ju ute dygnet runt med samt att vi hade peewee bettet. Framridningen var inte speciellt avancerad, vi travde bara runt lite och jag försökte ha honom framåt. I galoppen testade vi någon volt åt varje håll och sedan att försöka gasa lite vilket gick bra, mycket lättare när man har lite ytor. :) 
 
Själva träningen började med att vi gick genom vattnet ett par gånger. Han var mycket mindre tveksam den här gången och vartefter kunde vi till och med komma ner i galopp. Efter det hoppade vi ett litet stockhinder, genom vattnet och över en liten soffa. Första gången var han lite tveksam men hoppade, andra vändan var det inga konstigheter. :) Vi fortsatte med en liten bana, den här gången var det blå rulle, låda, vattnet och soffan. Även den här gången gick det bra och nu var det inga direkta tveksamheter fast han inte hoppat lådan tidigare. Efter det fortsatte vi vidare och hoppade lilla vagnen två gånger då han återigen backade av lite på första försöket, sedan vidare till indianbyn. Där stannade han på insprånget en gång men det var nog för att det var mycket att titta på efter, på andra försöket gick det galant. Vi tog det en gång till och då var det inga problem. Vi fortsatte bort till en pallisad brevid graven och den gick bra den med förutom att han tittade en del på fotografen som hade placerat sig bakom. :p Vi gick även bort och skuttade över graven på andra sidan ett par gånger innan det var dags att rida bana. Vi hoppade ungefär samma bana som sist men med några fler hinder. Först var det startstocken, sedan röd pallisad, däcken, blå rullen, lådan, vattnet, soffan, vagnen, indianbyn, pallisaden, svarta rullen och sedan slutstocken som numera är en pallisad. Vi red först och det var lite segt bortåt samt att han drog åt höger hela vägen ner men han hoppade alla hinder snällt och när vi red mot kompisarna var det bra fart på honom. Lådan vid vattnet var det nästan lite för bra fart då han inte riktigt hann taxera... Han blev trött på slutet men överlag kändes det bra. Vi hade mer fart än förra gången och ett helt okej flyt även om jag hade önskat att han tog av lite mer utifrån, han kryper gärna intill. Han har ändå utvecklats sedan förra träningen så det blir nog bra vartefter. :)
 
Idag hade jag tänkt skritta en runda i skogen men det blev inget av det. :( Han var svullen och varm i höger bak runt ett sår han har där. Jag hade benskydd bak igår så förmodligen har han fått in något skit i såret då, innan har han bara haft lerinpackning över det. Jag tvättade av det ordentligt med både alsolsprit och vatten innan vi smorde med bisalva, det var inte populärt alls... Han hade förmodligen lite feber med men svårt att säga när det är så varmt ute men han slapp ridningen för att vara på den säkra sidan. Jag linade honom med och han såg inte helt ren ut. :( Nu hoppas jag att det är bättre imorgon. Vi skulle ju åkt på pay and jump i helgen men det blir inget av det nu. Det är bara att hoppas att det blir bra fort så vi kan komma iväg på pay and ride helgen efter. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0