Hubertusjakt!

Idag har jag och Akke ridit Hubertusjakt tillsammans med de andra i stallet. Han bestämde sig för att han ville vara skäck idag då han passade på att rulla sig i leran en stund innan jag tog in för att borsta...
 
Redan vid uppsittningen var han taggad och när vi skulle stå still och bli fotograferade på stallplan innan vi red iväg ville han inte alls stå still, han visste minsann att vi skulle ut allihopa. :) När vi väl kom iväg skötte han sig faktiskt över förväntan. Vi höll oss sist då han visat en tendens att sura ihop och slå mot andra hästar när de kommer bakifrån. Till att börja med skrittade vi slingan vid motionsspåret och när vi kommit runt red jag, Ibaz, Dixie och Zac vidare mot gärdesvägarna medan de andra red tillbaka till stallet. Vi red ner vid hoppdungen och kom ut borta vid Bjärby. Det blev mycket trav och galopp och på slutet var killen faktiskt trött, dock återhämtade han sig när han fick skritta bort till sommarbetet. Där hade vi byggt upp några små hinder som vi hoppade. Först plaskade vi i en större vattenpöl och det var inga problem. Efter det hoppade vi en liten rishög och den var väldigt farlig. Han skulle inte riktigt gå fram till den först men sedan tog han mod till sig och fick hoppa den från stillastående. Efter den bar det av mot ett dike med lite pinnar i och han tittade till när han kom fram så det blev hopp från stillastående och en matte på trekvart efteråt men inte speciellt nära någon avramling. Vi fortsatte runt kullen bort till grinden och hoppade stocken uppe bland granarna som jag gått och sneglat på hela sommaren och ett hinder vi byggt upp efter den. Det var nog höjdrekord för oss, nära om inte annat; hindret var nog cirka 60 cm. Han var lite tveksam på de hindrena men jag satt till och red så det var inga problem och så hade vi draghjälp av Zac. Efter det bar det av ner mot ängen igen och runt kullen på andra sidan för att hoppa fyra små hinder till. Han tycket de var jätteskumma så det blev skritt/travhoppning på dem och dessutom hade han fullt schå med att spana på alla som stod och gömde sig i buskarna. :p Vi tog ett varv till med de sista hindrena och då gick det mycket bättre. Han bjöd jättefint på hinderna på kullen och vi tog stocken där den var något högre. Även småhindren var det bättre bjudning på förutom de sista där Zac drog med sig en granruska så det knakade till, det var lite läskigt så han var tvungen att stanna upp lite och travhoppa. 
 
Efteråt grillade vi och sedan gick vi in till stallägaren och tittade på kort och filmer från tidigare jakter och fikade. 
 
Hela dagen var superkul och det var jättenyttig miljöträning för herrn. Vi fick även vår första rosett. :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0